netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@amati, senin mahmuzlu çekirge tam bir ekol oldu. üzerindeki renk ziyafetine hayran hayran bakıyorum. ellerine sağlık.

@sdtyrdkn, inan çektiğin macroları zevkle izliyorum. elindeki imkanlara rağmen inan pahalı ekipmanları hiç aratmıyorsun. bu da işin ekipmanda değil fotoğrafçıda olduğunun en güzel göstergesi. tebrikler.

@drk_m, çektiğin macro böcek tofoğraflarını çok beğendim. çok net, canlı canlı renklerde çıkmış. tebrikler.

@hamsiköy, malesef orman yangınları çok acı. görünce içinde birşeyler kayboluyor.
ben de hafta sonu ağva'da idim. orda da kaldığımız ilk gün otelin hemen karşısında derenin karşı kıyısında ahşap bir ev yandı geceleyin. fotoğraflarını çektim ancak evde pc monitörüm bozulduğu için fotoğrafları pc'ye aktaramıyorum şimdilik.

@hsnysl, renkli olan ilk iskele fotoğrafını çok beğendim.

@yigitguc, ilk martı fotoğrafı çok güzel olmuş.

@Serkan, hem pan tekniği hem de soft portreler çok başarılı. eline sağlık. şu bahsettiğin soft plug-in'i ve kullanımını en kısa sürede bekliyoruz senden. bu arada yeni avatarın da çok havalı olmuş

Bu arada @komutan, Ağva ile ilgili verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim. Giderken senin söylediğin arkadaki orman yolunu kullandık. İyiki de kullanmışız. Gerçi yol kenarında ve ortasında her an karşına çıkabilen öküzler zaman zaman heyecan yaratsa da o da işin zevkli yanlarındandı. Çok güzel ve keyifli bir haftasonu geçirdik.

#melrock' tarafından 30.07.2007 10:28:22 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Temmuz 2007, 10:23 - İp: 81.***.**7.88
ironsailor
ironsailor (üye)
İstanbul / Amatör

Yorumlarınız için çok teşekkürler.

Yiğitgüç, Hsnysl güzel kareler

Ahmed, sayende çekirge dünya yıldızı olma yolunda ilerliyor.

Sedat, Soligor senin elinde VL kadar iyi sonuç veriyor bence.

Hamsiköy, güzel kareler ama keşke o agaçlar hiç yanmasaydı.

Zeugma, makinen hayırlı olsun.

Dark-m , Onixon gece yol fotografları güzel olmus, portrelerdeki yumusaklıkta cok güzel.

Shn58, dark-m korkulacak birşey yoktu kedi uykudan yeni kalkmış sürekli esniyordu birini yakalayabildim tam kapatırken ağzını böyle acaip bir poz oldu.

Herkese bol ışıklı günler

Tarih: 30 Temmuz 2007, 11:23 - İp: 212.***.**2.44
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

heeh sağolun :=)

melrock :D eve gideyim sizle paylaşırım,AS tavsiye etmişti.Soft yapmadanda sadee yüz deki lekeler gidebiliyor akşam iki örnekle burda gösteririm.Çok pro görüntüler çıkabilmekte.Ben biraz abartıyorum ama pamuksu dokuyu severim.Birde Raw lar elimde baskıya göre gene gözden geçer.

avatar evet güzel oldu HI5 'de bir dah profilime akın :D akın yağdı seller. ,görünüş hastası olmuş bu melekler :D

#onixon' tarafından 30.07.2007 11:30:05 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Temmuz 2007, 11:28 - İp: 88.***.**4.187
komutan
komutan (üye)
İstanbul / Amatör

Sevgili melrock haftasonun keyifli geçmesine çok sevindim, öküzlerde geziye dahil hizmetlerden şehirdeki öküz sayısı inan orada karşına çıkandan daha fazladır en tez zamanda monitörün düzelir de bizde güzelim ağva resimlerini görürüz

Tarih: 30 Temmuz 2007, 14:20 - İp: 85.***.**5.89
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

hsnysl,tebrikler abi.

melrock,hoşgeldin.Teşekkürler yorumuna

onixon,b pan konusunda senden ders almamız lazım.Çok güzel olmuş

yigitguc,eline sağlık.

ironsailor,teşekkürler

Tarih: 30 Temmuz 2007, 15:59 - İp: 81.***.**2.117
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

valla amati hepimiz bir yönümüzü birbirimize böyle aktarmaya devam etsek ,süper olur valla

Melrock örnekle gösteriyim @AS tavsiye etmişti Portraiture.Kullanımı çok kolay güzel bir yazılım.

Örnek foto jpeg ,tekrar editleyince bayabir bozulma (cildeki pötürlenme bu işlemler sharpenden önce yapılmalı.) oldu rawda çalışmak daha kolay,sonuçlar daha iyi,bu işlem yaklaşık 10 saniye sürmekte.Low,Med,High şeçebilir sora glomour vb genişletebilirsiniz.

üstteki normal , alttaki el değmiş , soft mu güzel keskin mi :D fotolarda AS'ın ,biraz işledim.

Burda Mevcut Programın Deneme Linki

#onixon' tarafından 30.07.2007 19:43:26 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Temmuz 2007, 19:40 - İp: 85.***.**8.250
scuba_i
scuba_i (üye)
İzmir / Meraklı

Tarih: 30 Temmuz 2007, 22:04 - İp: 88.***.**6.243
scuba_i
scuba_i (üye)
İzmir / Meraklı

Tarih: 30 Temmuz 2007, 22:06 - İp: 88.***.**6.243
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@onixon soft gayet hoş olmuş. ben sırf bu işlemin photoshop'da nasıl yapıldığını öğrenebilmek için Scott Kelby'nin "Dijital Fotoğrafçılar İçin Photoshop CS2" kitaını almıştım. orda da bu tür işlemleri güzel güzel anlatıyor. Ancak plug-in ile böyle basit bir şekilde değil malesef ki. Fotoğrafı bir dizi işlemden geçirmek gerekiyor. Yaklaşık 10-15 dk falan süren bir işlem. O yüzden de elinde bir çok fotoğraf varsa uğraşamıyorsun. Ancak böyle eşinin özel fotoları falan olursa Ama senin kullandığın bu plug-in işi çok basitleştiriyormuş. Gayet iyi. Peki bu Portraiture'in linki var mı? özelden göndersen.

bir de @foxfo, sanırım geçen gün sende de @amati'nin sorduğu plug-in'in linki vardı. mümkünse bana da gönderebilir misin?

Tarih: 30 Temmuz 2007, 23:12 - İp: 88.***.**1.204
scuba_i
scuba_i (üye)
İzmir / Meraklı

Tarih: 30 Temmuz 2007, 23:24 - İp: 88.***.**6.243