netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Pentax Ve Fotoğraf Dostluğu...

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız Pentax K10D incelemesi Türkçe ve İngilizce olarak kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık iki aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) ve Dadanagast (İlker) arkadaşımıza galeri bölümüne kendi çektikleri fotoğrafları gönderen ime (İlhan),amati (Ahmet) ve Hüsnü bey' (Hüsnü Atasoy) arkadaşlarımızın yanı sıra incelememizin İngilizce çevirisini yapan cfiliz (Cem) arkadaşlarımıza ,verdikleri destek ve katkıdan dolayı sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K10D ürün inceleme sayfasına BURAYA TIKLAYARAK da ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

Tarih: 18 Temmuz 2007, 09:23 - İp: 88.***.**3.85
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kadir ağabey sana canım feda. Emme valla bu alamancılar binbir türlü naz edryorlar. Yok gümrükmüş falan filan. Zor yani. Amirikadan getirmek daha hesaplı olabilir.
Bana benzemede kime benzersen benze sonra.
akorcok 31 maalesef pentaksta canon ve nikon seçenekleri yok. olsa 70-200 f4 ü düşünmeden kıyar paraya alırdım.
foksfo bir bankanın avukatıyım. 2-3 tane takip neticelenmiş. Paralarını yatırdılar bile hesaba. Ama delik çok fazla. Şatonun bahçe kapıları bile duruyor daha.
Lcd veya plazma ayrı bir dert.
Pentakstamı çıkarmış bunlardan. İyi etmiş. Aslında iyi bir sensör ile dslr lerden çok daha iyi bunlar. objektifleri süper en azından.

Tarih: 3 Mart 2009, 22:35 - İp: 78.***.**3.199
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

sorun değil pazarbey ,sen al nasıl olsa satarsın

pentax 15 mm limited lens duyurusu yapmış galiba.
amaç tabiki ff makine içindir,yoksa ne gerek vardı.

neden sitemizde bu tip haberler yok acaba.

Tarih: 3 Mart 2009, 22:48 - İp: 85.***.**5.154
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

x-70 ile ilgili alıntı bilgi.

SLR kamera konusunda yılların deneyimine sahip Pentax, süper zum segmentindeki ilk kamerası X70'i PMA (Photo Marketing Association) 2009 etkinliği kapsamında tanıttı.

112 × 81 × 99 mm ebatlarında ve batarya dahil 408 gram ağırlığında gövdeye sahip X70'e, 1/2.33'', 12 megapiksel CCD sensör ve 24 kata kadar optik; 6.25 kata kadar dijital yakınlaştırma imkanı sunan 26-624 mm'lik (35 mm formatına göre) objektif eşlik etmekte. (14 element / 11 grup) X70'in diyaframını geniş açıda f/2.8'e; telede ise f/5'e kadar açabiliyoruz.

ISO seviyesi 50-6400 arasında ayarlanabilen kamerada, fotoğraflarda istenmeyen bulanıklıkların belli ölçüde önüne geçen görüntü stabilizasyon teknolojisi ile yüz algılama sistemlerine yer verilmiş. Kameranın yüz algılama sistemi aynı anda 32 farklı kişiyi ayırt edip gereken ayarları yapabilmekte. Ek olarak 5 FPS hızında 21 kare kadar fotoğraf çekebilen kamera 1280 x 720@15 FPS ve 848x480@30 FPS video kaydı gerçekleştirebiliyor. Kamerayı hızlı çekim moduna aldığımızda fotoğraf çözünürlüğünün 5 MP'e düştüğünü hatırlatalım.

X70'in 33.6 MB'lık dahili belleğini SD/SDHC kartlarla arttırabiliyoruz. Kamera güç ihtiyacını D-LI92 kod adlı lityum iyon bataryadan sağlıyor ve D-LI92, 170 kareye kadar çekim imkanı sunuyor. Kamerayla beraber yedek batarya taşımak gerekebilir. Son olarak çekimlerimizi kameranın elektronik vizörünün yanısıra 2.7 inç boyutundaki LCD ekranından faydalanarak yapabiliyoruz.

Pentax X70'in nisan ayından itibaren 400$'a piyasaya sürülmesi bekleniyor.

Tarih: 3 Mart 2009, 22:50 - İp: 85.***.**5.154
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

Haberlere devam

alıntıdır.

sigma 10-20 hakkında

"Sigma 10-20mm F4-5.6 EX DC HSM lensinin üzerinde biraz daha çalışarak daha gelişmiş bir modeli olan sabit diyaframlı Sigma 10-20mm F3.5 EX DC HSM duyurusunu yaptı. Bu yeni ürün de diğer lensler gibi Sigma, Canon, Nikon, Sony ve Pentax DSLR makinalarda kullanılabilecek. Lensin görüş açısı 102.4 - 63.8 derece arasında değiştirilebiliyor.

Yeni sürümün filtre boyutu biraz daha büyütülmüş eskisi 77mm iken yeni modelde daha çok ışık alabilmek için 82mm ye çıkartılmış. 10mm ile 20mm arasında her değerde f3.5 sabit olarak kullanabiliyorsunuz, gönül f2.8 isterdi bu güzide lens için ama buna da şükür. Özellikle açık diyaframda kenarlara doğru olşan dağılma problemi üzerinde çalışılmış olduğu belirtiliyor"

Tarih: 3 Mart 2009, 22:56 - İp: 85.***.**5.154
erdemm
erdemm (üye)
İzmir / Amatör

pentax boş durmuyor,
k20d'nin üstüne ne gelecek merak ediyorum
bi FF gelir heralde artık..
kadir abi, yazmıstım 350 ye aldım..
Fatih abi, teşekkürler..

Tarih: 3 Mart 2009, 23:06 - İp: 78.***.**4.35
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

1.3x bir sensörlü makina gelcekmş. BEnce en mantıklısı bu. Afferin onlara.
Kadir ağam bu x70 bilmemnenin hiçbir şansı yok. Kuvvetli rakipleri var. Her bakımdan üstünler pentakstan.
Canon s1x en kuvvetlilleri. cmos sensörlü ve fullhd video çekiyor.
Sony de eşdeğer bir makina çıkarmış. Oda fullhd çekmi yapıyor.
SAnırım bu ikisi lider olacaklar bu alanda.
Bir üst sınıfta ise önce panasonik fz 50 nin çok geliş miş bir modelini sunacaktır piyasaya. Muhtemelen oda cmos sensörlü ve full hd kayıtlı olacaktır.
Bundan sonrada fuji 100 fs nin gelişmiş xr bilmemne ccd sensörlüsünü sunacaktır.
Amma otoriteyim be. Aklım kendime yetmiyor o başka.

Tarih: 3 Mart 2009, 23:29 - İp: 88.***.**6.209
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)

pazarbey,dslr-like sınıfında marka devamlılık diye bir mecburiyetimiz yok nasıl olsa.
lens uyumu,flaş uyumu gibi dertler yok.
canon sx-1 güzel galiba.
bana nedense panasonicler daha cazip geliyor.
ama fujileri sevemedim.
nikon un çıkardığı da pek güzel değil.

Tarih: 3 Mart 2009, 23:36 - İp: 85.***.**5.154
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Kadir ağabey fujiler sönsör olarak üstün. Lakin panasonik eşsiz bir obcektif kullanıyor.Canon ise işlemcisi ile ötekilerin hayal bile edemediklerini yapyor. Böyle bir fark ve üstünlük var aralarında.

Tarih: 3 Mart 2009, 23:46 - İp: 88.***.**6.209
amati
amati (üye)
İstanbul / Amatör

Arkadaşlar merhaba.Malum kriz ortamı işlerimiz ciddi şekilde problem çözmek şeklinde yoğun bu aralar.Hepinizi çok özledim.Umarım hepiniz iyisinizdir.Harika fotolar var ellerinze sağlık.Pazarbey hoşgeldin aramıza.

Bir arkadaşın kuyumcu kataloğu için çektiğim bir fotoyu paylaşmak sterim.

Zeiss 35mm + 13mm ext. tube.

Tarih: 4 Mart 2009, 00:18 - İp: 88.***.**8.105
puspus
puspus (üye)
İstanbul / Amatör

Yaşamaya çalışıom pazarbey abi (:

Bence güzel bir makine çıkarmış pentax. Ama dediğni gibi rakipleri hayli fazla.
Ben hala evde PAnasonic Lumix FZ-20 yi tutuyorum, lazım oluyor arada bir. Hem fotografa onunla başldım ben

K20D'den sonra benimde duydugum 1.3 çarpanlı bir makine olması ki bence çok akıllıca. daha sonra bir FF. Ama FF için acele etseler iyi olacak bir çok kullanıcı F bekliyor.

Tarih: 4 Mart 2009, 00:20 - İp: 85.***.**8.224