Fotoğrafçılık Forumları
Pentax K5 Iı Ve Pentax K5 Iıs !!!
pentax k5 II VE PENTAX K5 IIS bu iki yeni çıkan gövdenin çok iyi iş çıkaracağına inanıyorum. Herne kadar Pentax turkiye de hakkettiği yerde değilsede..ÖZELLİKLE FOCUS SİTEMİ çok düşük ışıkta bile düzgün çalışıyor..
pentax k5 II VE PENTAX K5 IIS TIKLA
K5 in en büyük sorunu fokus sistemi idi. K5 II S te bunu çözdülerse en iyi apsc lerden biri olur. Tabii Türkiyede satmaz (ithalatçısı yüzünden) o ayrı konu.
evet Turk focus sitemini gelen şikayetler üzerine yenilediler tümüyle ama en azından bir firmanın tüketicilerin eleştirlerine kulak verdiğini görmek sevindirici, ama malesef pentax 'ın türkiye de distibütör ve objektif sorunu var... Bütün dünyada şakır şakır satılan ürünlere türkiye de objektif bulmak bile başlı başına bir sorun..
Pentax'in Turkiye disinda sakir sakir sattigini bilmiyordum. Piyasa orani %5 var mi butun dunyada?
30 yil once Nikon/Canon/Minolta/Olympus hakim SLR piyasasinda kucumseyerek baktigim ve lenslerinin optik kalitesini dusuk buldugum Pentax markasini, sirf verdigi nostalji hissi/piyasada direnisi sebebiyle , bugun tereddutsuz alip kullanabilirim.
Bu arada, yurt disinda peynir-ekmek gibi sattigi sanilmasin. Avrupa'da da, Amerika'da da Pentax'i kolay kolay bulamazsiniz . Best Buy gibi magazalarda bile Pentax DSLR'ye rastlamadim - online sitelerinde olabiliyor tek tuk. Ancak buyuk / spesyalist fotograf magazalarinda elinize alip kullanacaginiz modelleri bulursunuz.
Şu an Türkiye'de Pentax k-5 güncel durumda. K-5II ve K-5IIs henüz gelmiş değil.
Pentax'ın önceleri sensörde leke sorunu vardı. Şu an Türkiye yetkili distribütörü leke sorununu hallettiklerini ve pentax satınalmak isteyenlerin seri numarası 40 ile başlayanları sorunsuz olması nedeniyle tercih etmelerini söylemiştir.
Pentax'ın suya , soğuğa dayanıklılık testleri yapılmışt olup pentax yetkilileri aynı testleri Canon ve Nikon'un da yapmasını talep etmekteler. TIKLA
Soğuğa dayanıklılık testleri TIKLA
Ayrıca Pentax'ın lenslerinin bulunmadığı konusunda bir tereddüt yok. Piyasada oldukça yeterli çeşitte lensi var. bunu ben söylemiyorum. Bunu Sirkeci piyasası satıcıları ile pentaxtürk sitesi üyeleri söylüyor.
Pentax k-5 in sony a 77 ile olan iso performans karşılaştırması.
TIKLA
#ercan43' tarafından 03.12.2012 22:35:16 tarihinde düzenlendi.
@ozturert ayrıntıya takılma ana fikir önemli...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Yongnuo Yn 50mm F/1. 8 Iı + Canon Ef 50mm F/1. 8
21 Ara. 2021, 17:19 dimitraki
0185621 Ara. 2021, 17:20
dimitraki -
Canon Eos Rp Den Sony A7r III E Geçmek ???
12 Şub. 2021, 10:30 arkonac
1310614 Şub. 2021, 16:41
mete007 -
Fujifilm Xt4 mü Sony A7 III mü Almalıyım
08 Tem. 2020, 15:33 xxray
4392428 Oca. 2021, 23:30
dioloh -
-
Premiere İle Lyrics Edit Nasıl Yapıır Lyrics Nedir Lyrics Şa
06 Eki. 2020, 19:06 prodersler
0131706 Eki. 2020, 19:06
prodersler -