Fotoğrafçılık Forumları
Pentax K10d & Samsung Gx10
Öğrendiğim kadarıyla Samsung Pentax ile bir anlaşma sonrasında Pentax K10D yi sadece markasını Samsung GX10 olarak değiştirerek piyasaya sürmüş. Aralarında ne gibi farklar var acaba ! Ya da var mı ?
#evolve2000' tarafından 10.04.2007 11:38:10 tarihinde düzenlendi.
#evolve2000' tarafından 10.04.2007 11:40:45 tarihinde düzenlendi.
duzeltme: samsung makinanın ismini degişerek piyasaya surmemiş..ortak uretim gibi birşey yaopılan..
aradaki farklar benim bildigim kadarıyla sadece tasarımda ufak degişiklikler var onun dısında fark yok..birde samsungun fiyatı 50 euro kadar daha ucuz..samsung hem sigma hem pentax hemde samsungun (schneider) lenslerini kullanabılıyor..
aslında tamamiyle aynı makinalar sayılabilir. yani kasa üretiminden tutun kullandıklar sensöre varana kadar.
ama aralarındaki bariz 2 fark
1. kullandıkları lensler
samsung schneider lens kullanıyor
2. samsungun yazılımı pentax tan farklı. samsung mühendisleri kendi yazılımlarını kullanımıslar.
kit lens kalitesnin fark edecegini sanmam..yazılımında benzer oldugunu dusunuyorum..makinalar esdeger makinalar..
Gaiijin den alıntı
duzeltme: samsung makinanın ismini degişerek piyasaya surmemiş..ortak uretim gibi birşey yaopılan..
aradaki farklar benim bildigim kadarıyla sadece tasarımda ufak degişiklikler var onun dısında fark yok..birde samsungun fiyatı 50 euro kadar daha ucuz..samsung hem sigma hem pentax hemde samsungun (schneider) lenslerini kullanabılıyor
Gaijin bu samsungun bayoneti nedir acaba bu üç lenside kullanabiliyor?
mantık olarak pentaxın lensi samsunga uyabiliyorsa
samsungunda pentaxa uyması gerekmez mi?
Gerekmez! pentax lensin sigmaya uymadığı gibi bununda samsunga uyması gerekmez.
aynı bayonete sahipler
Her ikisi de KAF mount olduğu için, Pentax ve Samsung, birbirlerinin kullanığı lensleri kullanabilirler, diye düşünüyorum.
Bu arada, Samsung Gx10 her Sigma lensi değil, Pentax uyumlu Sigma lensleri kullanabiliyor olmalı.
Bu konuda Pentax'çıların yorumlarını bekliyorum.
50€ için samsung'u almazdım haralde :D.Birazda hava meselesi Pentax çıktımı çantadan wooo oluyo :D
mantık olarak pentaxın lensi samsunga uyabiliyorsa samsungunda pentaxa uyması gerekmez mi?
doğru.
Gerekmez! pentax lensin sigmaya uymadığı gibi bununda samsunga uyması gerekmez.
yanlış.
Lisede felsefe dersinde okutulurdu. Ne mantığıydı ismini hatırlayamadım. Şöyle bir şeydi.
Güneş sıcaktır, sıcak yakar, o zaman güneş te yakar.
Konuya uyarlarsak;
Schneider Kreuznach lens Samsung bayonetine uyar.
Pentax lens te Samsung bayonetine uyar.
O zaman Schneider Kreuznach lens Pentax bayonetine de uyar.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Search Sexy Girls From Your City For Night - Verified Ladies
31 Eki. 2024, 18:30 serefbaba
05831 Eki. 2024, 18:30
serefbaba -
-
4x6 Vesikalığı 10x15 Kağıda Action
25 Eyl. 2007, 23:47 adzs
171710831 Eki. 2024, 14:09