as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pentax K10d Nin Renkleri

Arkadaşlar Hüseyin (kontrast) arkadaşımızın açtığı benzer başlıklı konuya örnek olması açısından bu topiğe fotoğraflar yükleyeceğim.

Fotoğraflar adobeRGB renk ve DNG formatında çekilmiştir.

Fotoğrafların tümü raw olduğu için adobelihgtroom da açıldılar.Fotoğrafların renk ve kontrast ayarları tamamen kendi monitörüme göre yapıldı.Bu fotoğraflardaki renk tonlaması muhtemelen baskıda değiştirilecektir.O kısmı hakkında pek bilgim yok.Ben sadece çekmesini bilirim.Baskı işi daha farklı bilgiler gerektiriyor.
Fotoğrafların orijinal ham renklerine mümkün olduğu kadar müdaheleden kaçındım ki makinanın 5400 kelvin deki algılaması hakkında fikir sahibi olabilelim.Bana kalsa doygunluğu ve kontrastı biraz daha arttırır göze hoş gelen bir renk doygunluğu yaratabilirdim ama en az müdahele ile buraya yüklemenin daha doğru olacağını düşündüm.
Bundan sonraki renk yorumlarının D70S ile çekilip P/S da renkleri değiştirilip işte K10D nin renkleri gibi devşirme bir fotoğraf üzerinden yapılmayıp K10D ile çekilmiş gerçek fotoğraflar üzerinden yapılması sanırım daha doğru olacaktır.

Fotoğraflar ham olarak elimde olduğu için istediğiniz taktirde kelvin değerlerini istediğiniz gibi değiştirip renk ayarları ile oynama şansım var.Ayarları değiştirilmiş aynı veya başka fotoğraflarda yükleyebilirim.

NOT: Fotoğraflardaki cilt renkleri hakkındaki yorumlarınızı merakla bekliyorum.Daha Sonra burada gördüğünüz K10D nin cilt renklerini Hasellblad H1d nin fotoğrafları ile de karşılaştıracağız.
Bakalım Hasel in renkleri ile K10D nin renkleri arasında ne kadar fark varmış onu da göreceğiz.
Bu sayede Hasel sahibi profesyonel stüdyoların neden ikinci fotoğraf makinası olarak ,çıktığından beri Pentax K10D yi tercih ettiğinide sanırım anlayacaksınız.

Pentax K10D

Pentax K10D

Pentax K10D

#as' tarafından 24.05.2007 15:06:48 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 16:40 - İp: 88.***.**4.18
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

Adnan abi bu yüklediğin örnekler gerekli değerlendirmeyi yapmamız için yeterli değil.. birkaç yüz tane daha yükleyebilirmisin sana zahmet.. ayrıntılı bir inceleme için daha fazla örneğe ve görsele ihtiyacımız var

şaka yav hemen kızma..
fotoğraflar çok hoş eline koluna sağlık..
bende çekim işinden kelvinden falan çok anlamam. ama baskı veya herhangi bir uygulama için önhazırlık aşamasında bir operatörün eline geçtiği zaman bir takım işlemlerden geçecektir.. diğer topikte de yazdığım gibi her kurum/işletmenin veya her operatörün kendine göre bir takım doğruları/değerleri vardır.. onları uygulayacaktır.. Bu uygulamalardan sonra ne gibi birşey çıkacağının sembolik bir örneğini ekliyorum.. umarım yanlış anlamazsın

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:35 - İp: 85.***.**0.130
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

O AS bende dış mekanda moda çekimine katılacağım inşallah.Bodrum kalesi,ve bazı koylarda.

Valla zaten inandırıcı değildi.Doğru ayarlar ile iyi çeker.
Moda fotoğrafçıları tercih ediyor sonuçta

detay içinde detay . Güzel bir katalog ham halleri böyle işlenince :d 5 üzerinden 6.
Siyah elbise yokmuydu koyu alanlardaki detay için merak ettim.Bu kadar kız elbise bulunmuş.

[>:D

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:39 - İp: 193.***.**5.42
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

onixon merak etme fotoğrafların yayını için ajans dan izin çıktı.Arkası var hemde 1000 adete yakın.

rokomet ben bu fotoğraflar üzerinde biraz oynasam sonuç inanılmaz olurdu.Ama insanlar fotoğrafın mümkün olduğunca az işlenmiş halini görsün diye neredeyse sadece raw ı jpeg e dönüştürüp öyle yükledim.
Senin uygulamanda fena olmamış.

Nerde ,nasıl, hangi ışık altında,hangi ayarda çekildiği belli olmayan fotoğraflara bakarak yorum yapmak bence çok amatörce.

#as' tarafından 09.05.2007 17:56:40 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 17:52 - İp: 88.***.**4.18
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

evet abi bazıları bunu yapıyor engelleyemiyorsun.. ordan burdan buluyor nikon fotolarını sonra alıyor poşotopa, oynuyor rengiyle mengiyle sonra diyorki efenim sarı patlamışmış yok efenim modeller sarılık geçirmişmiş..
çok amatörce hareketler bunlar.. kayseri yöresinin fotoğraf olayına böyle bir amatör yaklaşımı var abi naparsın.. elden bişi gelmiyor..
ama fotoların devamını bekliyoruz [>:D ]

Tarih: 9 Mayıs 2007, 18:01 - İp: 85.***.**0.130
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ben guvenmiyorum bunlarababamın oglu olsa guvenmem exifi değiştirilmiştir bunların rawda degildir tiftir bunlar..
hasselbladlada karsılastırırsınız ben denedim hasselbladın oyle ahım sahım bır farkı yok zaten.. "butun makinaların şahı orite'dir" der kırmızı yanaklı bir büyüğümüz..

şaka bir yana ornekler bana dogal gorundu..rokometın işlemesinden cıkan sonuclar cok guzel..bahsedildigi gibi bir sararma goremedim..daha cok mankenle,pardon ornekle daha cok karsılastırma sansı olabilir..yenı fotografları ve diger arkadasların yorum ve dusuncelerinide bekliyorum..

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:03 - İp: 88.***.**4.56
muratsen
muratsen (üye)
Kocaeli / Amatör

Adnan beni çekime gönnnnnderrrr

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:13 - İp: 85.***.**1.31
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

ya lütfen biri bana rokomet'in müdahele ettiği fotoğraf örneğindeki gibi cildin nasıl prüssüz hale getirileceğini anlatabilir mi acaba? bu aralar eşimin yüzünde bir miktar prüz ve sivilcelenme var ve ben onları yok ederek bu şekilde göstermek istiyorum
ama bana detaylı açıklamanız gerekecek. çünkü photoshop'u hiç bilmiyorum
bu arada web'den Scott Kelby'nin "Dijital Fotoğrafçılar İçin Adobe Photoshop CS2" kitabını sipariş ettim. henüz gelmedi, bekliyorum. acaba orda anlatılıyor mudur bu işler?

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:43 - İp: 85.***.**1.133
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Melrock o kitabın ilk çıkanı var bende dijital fotoğrafçılar için photoshop. onda anlatıyordu, ayrıca diş beyazlatma, göz rengi değiştirme falan filan. Seninkindede kesin anlatıyordur. Hatta eline geçtiğinde kitap hakkında yorumlarını iletirsen sevinirim.

Bu arada birde clean skin fx diye bir progtam var bende internetten onu indir. iyi kötü düzeltiyor

#asinan' tarafından 09.05.2007 19:51:31 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:48 - İp: 88.***.**8.141
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

teşekkür ederim asinan.
tabiki kitabı incelediğimde yorumlarımı belirtirim.

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:53 - İp: 85.***.**1.133
rokomet
rokomet (üye)
Ankara / Amatör

eyvaah.. bi rötüştan evde kavgalar çıkarmayım ben şimdi..
melrock üzgünüm.. ev huzuruna bir katkıda bulunmaz benim rötüş tekniğim.. o başının eti yenecek bir şekilde.. bugün fotoğraftaki rötüş yarın yıldönümünü unutman olacak.. kaçışın yok..

aman canım abartmayın.. ben pekçok müdahaleyi poşotop 6,0 da yapıyorum hala.. iki tane kıytırıktan Blur aletiyle dokunuş hepsi o.. poşotopu öğrenmek içinse kitap falan hikaye oturun sabırla kurcalayın.. colorbalance level hue-saturation falan deneme yanılma en iyi yöntem...

ha birde ciddi fizyolojik rötüş ve düzeltmeler (ince bel, kalın dudak, dolgun göğüs, uzun bacak) için Liquify filtresini kurcalayın hem eylenceli hem etkileyici sonuçlar veriyor.

Adnan hocaaaaaaamm..
bu çekimlerde niye Polarize filtre kullanmadınız ?

Tarih: 9 Mayıs 2007, 19:59 - İp: 85.***.**0.130