Fotoğrafçılık Forumları
Pentax K100d Ye Neden İlgi Yok
Pentax firması K100D nin satışlarını yetiştiremediği için henüz Japonya dışına veremiyor, kaliteden taviz vermemek için üretim bantlarını genişletmiyor.
Ülkemize nez aman geli bilmiyorum ama tahmini Türkiye fiyatları K100D için 570£+KDV 18-55 objektifle birlikte 680£+KDV yani kdv li 800£ gibi buda 1500 YTL eder. Bu fiyatlar kesin değil aşağısıda olabilir yukarısıda.
Bu fiyatları baz aldığımızda ve K100D nin özelliklerinide göz önünde bulundurduğumuzda alınabilecek en ucuza ve en iyi SLR makinelerden biri ama neden Sony A100 gibi hak ettiği ilgiyi görmedi. Bu sorunun cevabını arıyorum ve görüşlerinize sunuyorum.
Bu da K100D nin SR özelliği ile ilgili yapılan test
http://forums.dpreview.com/forums/read.asp?forum=1036&message=19647176
BEN BİR ARA İST DL ALICAKTIM.
EKSİKLERİ REKLAMDAN BAŞKA BİRŞEY DEYİL.
P.BELL LAPTOP LARIN SERVİSİDE YOK AMA SATIYOR TAKIR TAKIR İYİ PAZARLANIYOR.
AYRICA PENTAX ZATEN SATACAGI KADAR SATIYOKİ TR PAZARINI ÖNEMSEMİYORKİ...
Buffalo "Sony tuvalet kagidi yapsa satar" demis. Tuvalet kagidi yapip satmakta birsey yok, herkes yapar. Sony'yi Sony yapan tuvalet kagidini makina diye satabilecek pazarlama kabiliyetine sahip olmasidir, kaldi ki sattigi mal hicbir zaman kalitesiz olmaz, belki piyasanin en iyisi olmaz ama daima asgari kalite standardini tutturur, ve en onemlisi herkes de bu gercegi bilir.
Bence, pazarlama teknigi olarak, dunyada su iki markadan daha iyi yonetilmis hicbir sey yok:
1. Mercedes Benz
2. Sony
Bazilari Sony A100'un satisinin dusuk oldugu izlenimine kapilmis, cunku NetFotograf sitesinde pek az kisi duymus A100 alan. (Ben en az 3 saydim saydim, bu sure zarfinda sadece 2 kisini Nikon D70 aldigini duydum, Canon alan var mi hatirlamiyorum). Bu arkadaslara soyleyecegim dunya uzerinde netfotograf veya benzeri sitelerden haberi olmayan Sony musterisinin cogunlukta oldugu. Netfotograf'in mudavimlerine inanilmaz gelecek belki ama genel tuketicinin gozunde Canon ve Nikon, Sony'nin yaninda pek duyulmamis markalar.
Simdi denilebilirki "adam DSLR alacak, nasil bilmez Canon'u, Nikon'u". Acaba gercekten oyle mi?
Forumda alanları bilemem, ancak İstanbuldaki bir arkadaşımdan A100 ün çok miktarda satıldığını duydum.
Bazıları ekonomi bilgilerini konuşturdu gene. Bize susmak düşer.
Kesin neticeler verildi.Daha iyisi yok.
Bu makinayı satmak istediğimde kim alır,ne zaman satılır,ne kadar değer kaybeder satış sırasında?
Tüccar bakış açısı olduğu sürece, gücetapan bir şekilde kalırız ve tekelciliği destekleriz. Ayrıca yıllarca şahin, doğan gibi arabalara kazıklandığımızı bile bile keyif içinde bineriz.
Bu markanın optik ürün desteği ne derece bol?Canon kadar ihtiyaçlara karşılık veren lens çeşidi varmı,varsa bile lenslerinin kalitesi nasıl,onları nereden temin edebilirim?
Pentax da lens seçeneği çok fazla... Ayrıca pentaz 60 lı yıllardaki lenslerini bile destekliyor. Ve lens fiyatları ucuz ve özellikli... Türkiye 'de durum nasıl bilmiyorum ama.
Makinamda kullanımla ilgili bir sorunum olduğunda,benimle bilgi paylaşımında bulunacak kaç kişi sayabilirim ki?
Internet var. Bence etrafında kullanan insanlara sorarsan, yanlış bilgi de verirler. "Bilmiyorum" diyemiyoruz çünkü...
xtolga pentax lar focus konusunda ne kadar yavaş.Mesela s2 den fz 30 dan dahamı yavaş.
Evet arkadaşlar sanırım en büyük ilgiyi Tolga'dan sonra(tabi ki konuyu açan o-olsun o kadar ),en çok yanıt benim cevabıma gelmiş.Bu beni sevindirdi.
Tolga,A100'ü gözüm kapalı alırım imkanım olursa,yada 400D'yi...
Çünkü Sony F828'de sergilediği başarıyı,R1i piyasaya sürerek ve başarısını herkese kanıtlayarak ispatladı Sony.
Abim 5 yıl önce Sony Kompakt bir makina almıştı.
O zamanların iyi sayılabilecek ürünü olan P72-3MP ve o günün koşullarına göre kaliteli bir üründü.
Şimdi bu fotoğraflara baktığımda esas gelişmeyi görebiliyorum.Çünkü abim onu satıp yerine yine Sony'nin kompakt bir ürünü olan S-600'ünü aldı.Arada kalite olarak dağlar kadar fark var.
Diyeceğim her markanın eski ile yeni ürünleri arasında gelişim sürecine bağlı bir ilerleme vardır ama ben dijital makinaların dünyasına Sony ile adım attığım için ve en önemlisi bendeki Canon-Nikon bağımlılığını kıran R1 çıktığından beri ben Sony'ye sonuna kadar güveniyorum
Yoksa Pentax kötüdür diye bir yorum yapmam yanlış olur.Bilmediğimiz bir marka olduğu için(tanıtım açısından-sadece kulaktan dolma),insanlarda bir önyargı olması normaldir.
Diğer arkadaşların Pentax'ın lens çeşitliliği yönünden zengin oluşunu açıklamaları beni memnun etti.Ancak İzmir'de bu durumun geçerli olduğunu sanmıyorum.Pentax satıcısı bulmak bile zordur.Belki 1 tane vardır ama ben daha rastlamadım.
Pazarbey,
Haklisin "pazarlama ve dagitim agi" acisindan Sony'den daha iyisi, daha buyugu yok. Bu kesin, tartismak bosuna Bu konuda tartisacak olursan yetkili Sony saticisini salarim ustune, dunyanin kac taksit oldugunu gorursun
Haaa kimin mali daha iyi, orasi tartisilir iste.
7-8 tane sony wolkmen değiştirdim.Hiçbirisinin araza yaptığını görmedim. TAş gibi çalıştılar.Hiçde birşey olmadı. Japonların üstüne yok bu konuda.Casio saatim var.Sanırım 9 sene oldu hala tık demedi. Gene çalar saatim 13 seneden beri tık demeden çalışıyor.Bıktım valla.Of of. Bozulsalarda yenisini alsam.
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
012816 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
Hikayeli Gayri Dayanamam Ben Bu Hasrete Türküsü
09 Ara. 2024, 21:37 prodersler
06909 Ara. 2024, 21:37
prodersler -
Sürücü Belgesi Ehliyet Yenileme Ücreti Yatırma
06 Ara. 2024, 20:11 prodersler