as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pentax K100d Ve Pentax K10d

Arkadaşlar Pentax ın Türkiye ithalatçısı Bükey fotoğrafçılık ile yaptığımız görüşmeler neticesinde Pentax ın K100D modelinin ürün inceleme ve testi
DA 18-55mm. F3.5-5.6 AL ve DA 50-200mm. F4-5.6 ED kit lensleri ile sitemizde başlamıştır.Testimiz sonuçlandığında bu makina hakkında merak edilen herşey test içinde yer alacağından Pentax DSLR almayı düşünen arkadaşlara yol göstereci olacağını düşünmekteyiz.

Ayrıca Aralık ayı içerisinde tüm dünyada dağıtımı beklenilen ve ülkemize de sınırlı sayıda gelecek ilk parti Pentax K10D modelininde yine Türkiyede ilk defa sitemizce testine başlanacak ve en kısa zamanda bu test te tamamlanarak sizlere test sayfamızda sunulacaktır.

Yeni makina almayı düşünenlerle ve Pentax severlerle bu haberi paylaşmak istedim.

NOT:Fotoğraf test makinamız Pentax K100D ile çekilmiştir.

#as' tarafından 17.11.2006 15:14:23 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 16 Kasım 2006, 18:37 - İp: 81.***.**4.230
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Serbes;

Daha önce dslr kullanmamış (eline alıp birkaç fotoğraf çekenleri de kullanmamış sayıyorum) herkes için bütün giriş seviyesi dslr'ler yeter de artar bile. Bunu söylemekten dilimde tüy bitti. Ben burada genel bilgi düzeyleri ve çektikleri fotoğraflara bakarak kişileri değerlendirdiğimde K10d'nin K100d'ye göre kendilerine fazladan bir değer katmayacağına emin olduğum bir sürü arkadaş görüyorum ve kendilerini bu kadar yıpratmalarına üzülüyorum. Hele ki senin gibi bütçe sıkıntısı çekip de kendisini zorlayanları hiç anlamıyorum. Bakın burada bilgisine en çok güvenilenlerin başında gelen sn. Ocaklılar bile kendisine Sony A100 aldı, Nikon D2X almadı. K10d'yi K100d'ye tercih etmek için bana K10d ile çekilmiş öyle bir fotoğraf gösterin ki K100d ile o fotoğraf çekilemesin. Tabii bu da yetmez, kilit nokta o fotoğrafı sizin de çekebilmeniz lazım. Yoksa siz başkalarının çektiği fotoğraflara bakıp bakıp makinenizle gurur duymaktan öteye geçemezsiniz.

Tarih: 4 Ocak 2007, 11:08 - İp: 213.***.**5.242
serbes
serbes (üye)
Bursa / Meraklı

Sevgili Bitpire,

K10D ile K100D arasında kalmamın iki nedeni var.

Biri kasanın sağlamlığı (genelde arazide ve offroad da kullanılacak) diğeride K10D gövdedeki AS özelliğinin daha iyi olduğunun yazılması.

Yoksa ne marka fetişizmine sahibim ne de o makinaların hakkını verecek bir deneyim ve bilgiye.

Lakin her ortalama Türk ün aklına gelen, "yahu 2 sene sonra madem üst modelini almaya çalışacağım bari şimdiden onu alsam daha doğru olmaz mı" durumlarını ben de yaşamaktayım.

Durum bundan ibarettir...

Tarih: 4 Ocak 2007, 11:18 - İp: 88.***.**5.142
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

serbes;

ben K100d'yi bazen motosiklette taşıyorum. Bir yastığın üzerine koyarak titreşim etkisini mümkün olduğunca bertaraf etmeye çalışıyorum. Kullanım kılavuzunda da böyle yazıyor zaten. Şimdiye kadar da herhangi bir problem yaşamadım. Ama tabii sen ne kadar zorlu koşullarda kullanacaksın bilmiyorum. Nasıl ki iki sene önce o günün güncel makineleri olan Canon 300d veya Nikon D70 alanlar bugün yeni arayışlara giriyorlarsa sen de K10d alsan da 2 sene sonra zaten update etmeye çalışacaksın hiç şüphen olmasın.

Tarih: 4 Ocak 2007, 12:03 - İp: 213.***.**5.242
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

serbes bitpirenin dediği gibi bütçen kısıtlı ise kendini hiç zorlamadan alacağın K100D her türlü ihtiyacına cevap verecektir.Örnek fotoğraflar için K100D incelemesine ve buradaki K100D test topiğine bakabilirsin.K100D nin fiyatıyla kıyaslanamıyacak derecede fotoğraf kalitesi var.

Tarih: 4 Ocak 2007, 15:25 - İp: 88.***.**1.150
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

tamam biz baya acemiyiz. bu konuda haklısınız. bu haldeyken bile çok pahalı ve kaliteli makinalar alıyoruz. bu da garip ama benim şöyle bir düşüncem var.
eğer ben şimdi dslr-like veya k100d falan alırsam yeni model almam için üzerinden baya bi vakit geçmesi lazım. çünkü o parayı biriktirmek hiç kolay olmuyor. hele ki öğrenciyseniz. o kadar para veriyorken gücümün yettiği en iyisini almak istiyorum. çünkü değiştirene kadar uzunca bir süre beraber olacağız. haliyle uzun süre başka makina düşünmeden kullanmak istiyor insan. onun için k10d öncelikli tercihim. peki pentax bu çıkışını ne kadar sürdürebilir. çünkü ileride makina değiştirirken eski ve kaliteli lenslerimi yeni makinamda da kullanmak isterim. dolayısıyla yine pentax almam gerekecek de. onun için soruyorum

Tarih: 8 Ocak 2007, 18:37 - İp: 88.***.**7.82
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

çünkü ileride makina değiştirirken eski ve kaliteli lenslerimi yeni makinamda da kullanmak isterim. dolayısıyla yine pentax almam gerekecek de. onun için soruyorum

meliksahu;

Bu konuda ancak geçmişe bakarak fikir yürütebiliriz. 30 sene önce alınan Pentax lensler bugün üretilen Pentax makinelerde kullanılabiliyor. Canon ve Nikon'lar ise kullanılamıyor.

Tarih: 10 Ocak 2007, 17:32 - İp: 213.***.**5.242
meliksahu
meliksahu (üye)
Denizli / Meraklı

teşekkürler. benim korkum acaba ileride canon veya nikon a geçmek ister miyim? o nedenle acaba bu çıkışı devam eder mi diyordum.

Tarih: 10 Ocak 2007, 17:49 - İp: 88.***.**7.82
drk_m
drk_m (üye)
Rize / Amatör

Meliksahu pentax 80 yıllık bir firma. Öyle kolay kolay tüketicisini yarı yolda bırakmaz.köklü bir firma yani.
İçin rahat olsun. Şöyle maddiyat olarak biraz düzlüğe çıkayım bütçeme göre k10d yok onu alamıyorsam k100d alacam.Karar kesin

Tarih: 10 Ocak 2007, 23:15 - İp: 88.***.**3.106
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

bir suredir bekledigim megapixel.net sitesindeki K10d incelemesi de yayinlandi sonunda. merak edenler icin:

http://www.megapixel.net/html/reviews.php

Tarih: 11 Ocak 2007, 19:13 - İp: 85.***.**8.75
asinan
asinan (üye)
Sakarya / Amatör

Evet aldığı puanlar çok iyi. K10D hakkında endişe duyanlar şimdi biraz rahatlarlar. Bende makinamı çok seviyorum zaten Ordaki eleştirilerin zaten 2si kit lensle alakalı makinayla değil. Adnan abide K10D alacak bence

Tarih: 11 Ocak 2007, 19:33 - İp: 88.***.**1.162