talos
talos (üye)
Ordu / Amatör

Pentax K-x 18-55 Vs Canon G11

karşılaştırma yapmak için belki farklı kulvarlardaki makineler,ama yine de bu karşılaştırmaya ihtiyacım var.
canon G11'in birinci sınıf bir compact olduğunu biliyorum.zaten almak üzereydim,derken aralarında 150-200 tl fiyat farkı olan pentax k-x'i farkettim.küçük,sevimli bir giriş sınıfı dslr idi.(hatta bazılarına göre giriş sınıfından da üstün bir makineydi).200 tl farka fazlasıyla değer diye düşündüm.tam almak üzereyken bu seferde lens gerçeğiyle karşılaştım.pentax'la verilen 18-55 kit lense maalesef kullanıcılar tarafından hiçte iyi gözle bakılmıyordu.bu makineyi kit halinde alanlar aynı zamanda başka bir de lens sipariş ediyordu.
özellikle farklı çekimler için farklı lenslerin kullanılıyor olması gözümü korkutuyor.ayrıca 18-55 işe yaramıyorsa birde 300-400 tl fark verip daha iyi bir lens almam gerekecek.
oysa ben kit lensle birlikte compact makinelerde olduğu gibi her türlü genel çekim ihtiyacımı karşılarım diye düşünüyordum.üstelik kit lensle zoomda yapılamıyor.uzun lafın kısası pentax k-x 18-55 kit lens ile canon g11 den daha kaliteli fotoğraf çeker mi?

Tarih: 16 Ağustos 2010, 15:57 - İp: 188.***.**5.168
turnusol
turnusol (üye)
Ordu / Amatör

Tele merakın yok ise,
Kuş çekmeyeceksen,
Geniş açı (10-20mm , 8-18mm vs ) ile uğraşmam diyorsan
Makro çekmem diyorsan (1:1 Mag.)
Alan derinliği ile işim olmaz ( f/1.4 f/1.8 neymiş) diyorsan..
İç mekanda Flaşı patlarırım güzel de olur diyorsan

g11

Tarih: 19 Ağustos 2010, 06:00 - İp: 78.***.**2.76
talos
talos (üye)
Ordu / Amatör

tam tersine, bu söylediklerinin birçoğunu yapmayı düşünüyorum.yoksa fotoğraf çekmenin ne zevki kalır ki?
tamam bu konuda acemiyim,daha önce dslr kullanmadım,ama biryerden başlamak lazım değil mi?
bu arada yaptığım son araştırmalarda G11 in loş ortam fotoğrafları hiç tatmin edici değil.bu kadar pahalı bir compacttan böyle noise beklemezdim.hani sensörü büyüktü,hani dslr ye yakın kalitede foto üretiyordu?ayrıca normal fotoğraflarda renkler soluk ve hiç doğal gözükmüyor.bildiğimiz basit compactlarla nerdeyse aynı.zaten günışığında en dandik makine bile harika fotoğraflar çekebiliyor.önemli olan zor çekimlerde başarılı olmak.

Tarih: 19 Ağustos 2010, 09:39 - İp: 188.***.**6.225
reala
reala (üye)
İstanbul / Amatör

renk ve beyaz dengesinin doğruluğu açısından sony makinalar çok başarılı, pentax fonksiyonel özelliklerde önde mesela şarjlı kalem pil ile çalışması gibi dslr makina alırken bu gibi özellikler çözünürlükten ve kit lensten daha ömenli bence..

Tarih: 19 Ağustos 2010, 10:28 - İp: 78.***.**8.242
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Sony iyidir.

Tarih: 19 Ağustos 2010, 10:30 - İp: 78.***.**3.75
dakota57
dakota57 (üye)
İstanbul / Amatör

sayın talos sorunuza yanıt verenler bu sitedeki güvenilir kişilerdir ocaklılar antika gaijin bitpire. aslında şanslısın tam bilgili üyeler sana tavsiye veriyor benimde bir tavsiyem olacak pentax kx i g 11 le sakın karşılaştırma hatta canon 450 d ile bile yarıştırma pentaxın 2 eksi yönü var biri pil sorunu diğeri vizörde af noktası görünmemesi bende makina alma aşamasındayım ticari amaçla alıcam aslında pentax k-x almayı düşünüyorum ama ticari kaygılardan dolayı canon 40 d almayı düşünüyorum bu arada pentaxa aklın yatmazsa canon 450 d al memnun kalırsın
not: aslanları kuşları zoom ile çekiyorlar 5000 usd den başlıyor diyebilirim 18-55 3x zum yapar zaten 100 metreyi 30 metrede görürsün

Tarih: 19 Ağustos 2010, 14:28 - İp: 88.***.**3.131
talos
talos (üye)
Ordu / Amatör

pil sorunu derken,kalem pil olması mı sorun? vizörde af noktasının görünmemesi can sıkıcı ama kullanıcılar alıştıktan sonra sorun olmaz diyor.ayrıca fotoğraf testlerinde kendi sınıfındaki canon,nikon gibi markalardan çok önde.fiyatıda ucuz.
ben yurtdışı fiyatını kit lensle 950 tl.ye bulmuştum,ama henüz almadım.kx e karar verdim gibi,şimdi lensleri araştırıyorum.

Tarih: 19 Ağustos 2010, 16:24 - İp: 188.***.**8.146
reala
reala (üye)
İstanbul / Amatör

pentax k-x te focus noktalarının vizörde görünmediğini bilmiyordum... çok kötü bu çekimi gerçekten zorlaştırır, gözü vizörden ayırmadan tüm ayarlamaları yapabilmeliyim bi dslr makinada, bu denli pratik olmalı..

Tarih: 19 Ağustos 2010, 16:42 - İp: 78.***.**8.242
dakota57
dakota57 (üye)
İstanbul / Amatör

pentax k-x i kullanmadım ama çok araştırdım evet kalem pil kullanıyor google forum donanım haber pentax k-x yazarsanız hem pil sorunu hem af sorunu için yeterli tartışmalar öneriler mevcut ayrıca çok sayıda pentax kx ile cekilmiş foto mevcut birde pixel -peeper adlı sitede biçok makinayla çekilmiş fotolar var advanced search kısmına makinayı ve istediğiniz lensi girip searc ediyorsunuz deneyin tavsiye ederim pentaxın iso başarımı çok iyi canon 450 d de çok iyi makina en başta kit lenslerle başlayın heves sönerse zararınız olmaz artarsa yeni lensler alırsınız zoom olayınada kafayı takmayın bence önemli olan geniş açıdır ilerde alabilirseniz tamron 17-50 yada sigma 17-70 günlük kullanıma uygundur
sitedeki ustalarıma bir sorum olacak canon 40 d alma niyetindeyim bulamazsam 50 d alıcam yüksek isoya pek çıkmıycam ürün çekimi genelde kağıda baskı alıcam aradaki kalite kaybı nerde başlar acaba yada bu kayıp konuşmaya değecek kadarmıdır ayrıca canon 100mm makro usm alıcam bu lens 50 d yi yeterince tolore edermi yanıtlarınız için şimdiden teşekkür ederim

Tarih: 19 Ağustos 2010, 17:58 - İp: 88.***.**3.131
talos
talos (üye)
Ordu / Amatör

yalnız pentax k-x in gövdesinde titreşim önleyici var,bu özellik canon 450d de yok diye biliyorum.

Tarih: 20 Ağustos 2010, 09:41 - İp: 188.***.**8.33
talos
talos (üye)
Ordu / Amatör

artı canon daha pahalı.aradaki farkla kit lensten daha iyi bir lens alınabilir.

#talos' tarafından 20.08.2010 09:47:52 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 20 Ağustos 2010, 09:45 - İp: 188.***.**8.33