duybeni
duybeni (üye)
Ankara / Amatör

Panasonic Dmc Fx-2

lütfen bana yardımcı olun ben mağazasından panasonic dmc fx2 aldım 390 ytl ye sıfır aldım ama her yerde 500-600 ytl.
ama içinden çekilmiş fotoğraf çıktı aceba arızalıda bana kastılarmı makineyi yarın değiştirmeye gideceğim aynısıyla mı değişeyim yoksa bu işte bir iş mi var.acil cevap yazarsanız bu kardeşinizi düşünmekten kurtarırsınız.

Tarih: 14 Aralık 2005, 21:25 - İp: yok
magzed
magzed (üye)
Balıkesir / Amatör

sıfır değil ikinci el varmişler size, gidin değiştirin bu kadar

Tarih: 14 Aralık 2005, 21:27 - İp: 85.***.**6.127
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili duybeni,öncelikle makineniz hayırlı olsun. Ben aynı makineyi eşime yaz başında nakit 480 YTL fiyata almıştım. Geçen 6 ay boyunca fiyatı değil artamak, biraz daha düşmüş olması lazım çünkü o zaman daha FX8, FX9 gibi modelleri bile piyasaya sürülmemişti. Eğer internetten bakarak fiyat kıyasladıysanız bu biraz yanıltıcı olabilir. Çünkü bugüne kadar internette araştırdığım herşeyin fiyatı gerçek piyasanın (mağazadan direkt pazarlıkla yapılan alışverişi kastediyorum) daima üstündeydi. Makinanızın içinden çıkan fotolara gelince: İçinden mağaza içi ve civarında çekilen fotolar mı yoksa alakasız yerlerde çekilen fotolar mı çıktı? Makine mağazada deneme amaçlı kullanılmış da olabilir, iade de olabilir. Tabii ki mağaza ilgilisinin bu durumu size bildirmemiş olması büyük bir hata.
Bizdeki makineyi eşim kullanıyor ve neticelerinden ikimiz de çok memnunuz. Bence, götürüp ilgili yerle görüşün. Nereden aldığınız ve gelişmeler konusunda bizi tekrar bilgilendiriseniz çok sevinirim.
Saygılarımla...

Tarih: 15 Aralık 2005, 12:06 - İp: 85.***.**4.199
duybeni
duybeni (üye)
Ankara / Amatör

sayın droral foto alakasız yerde çekilmişti mağaza sahipleri sd kartı başka makineninkini verdiğini söyledi çünkü makine vitrindekiydi aslında benim hatam teşhir ürününü almaktı o an ikna oldum ama hala aklımda sorular var değiştirmedim sadece sd kartı değiştirdiler o kadar alışveriş yeteneğimin az oluşu bana bu sonucu getirdi bence teşekkürler .sizce ne yapmalıyım

Tarih: 15 Aralık 2005, 18:37 - İp: 193.***.**9.120
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili duybeni, işin gerçeği ne yapman gerektiğini herhangi birisinin söylemesi çok zor. Kararı senin vermen gerekiyor. Eğer aklında soru işaretleri varsa, makine değişimini veya tüketici hakları yasası gereği malın iadesini ya da fiyat indirimini talep edebilirsin diye düşünüyorum...derken şu an aklıma geldi: HEMEN MAKİNENE KARTINI TAK VE BİR KAÇ FOTOĞRAF ÇEK. SONRA BİLGİSAYARINA ATTIĞIN GÖRÜNTÜLERİN İSİM NO'LARINI (RAKAM OLARAK) BANA BİLDİR. EĞER ADAMLAR MAKİNEYİ KULLANIP DA "RESET"LEMEYİ UNUTMUŞLARSA BU RAKAMLAR BİZE MAKİNENİN NE KADAR KULLANILDIĞI HAKKINDA BİLGİ VEREBİLİR... ÇÜNKÜ KART DEĞİŞSE BİLE MAKİNE FOTOĞRAFA HAFIZASINDAKİ SIRA NO'SUNU VERİYOR. ANCAK RESET YAPMIŞLARSA YAPACAK BİRŞEY YOK.

#droral' tarafyndan 15.12.2005 23:34:11 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Aralık 2005, 23:32 - İp: 85.***.**4.199
nikomaniaa
nikomaniaa (üye)
İçel / Amatör

evet droral a katılıyorum hemen fotoğraf çekip no larına bakılması gerekiyor resetlenmemişse durumu aydınlatabilir.

Tarih: 15 Aralık 2005, 23:47 - İp: 85.***.**6.69
duybeni
duybeni (üye)
Ankara / Amatör

sevgili droral ilgine teşekkür ederim 100-261 ve 5/7 yazıyor ben tahminen 100-150 fotoğraf çekmişimdir keşke daha önce bunu söyleseydiniz kaç adet çekilmiş sizce

Tarih: 17 Aralık 2005, 21:24 - İp: 85.***.**9.158
droral
droral (üye)
Ankara / Amatör

Sevgili duybeni:
1. Ben sana 2 gün önce cevap yazmışım, yani gecikme benden kaynaklı değil.
2. Resimleri bilgisayara attığında P1000XXX (X'ler rakam olacak) şeklinde bir isimlendirme yapması lazım. Eğer 100-267 yazarken "P1000267" yi kastediyorsan, o zaman şu ana kadar bu makine ile 267 foto çekilmiş demektir. Bu arada silinmiş fotoğraflar sıralamayı değiştirmez, yani örneğin 53. fotoyu silersen makine yeni çektiğin fotoya 53 değil, 54 sıra nosu verir.(umarım anlatabilmişimdir...)Sen çekmiş olduğun tahmini fotoğraf adedini bu rakamdan çıkartırsan makinenin senden önce kaç foto çektiği anlaşılır.
3. "5/7" ile ne kastettiğini hiç anlamadım...
Saygılarımla...

Tarih: 17 Aralık 2005, 23:54 - İp: 85.***.**4.199
  • 1