pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Olympus Evolt E-510 -pazarbey

Arkadaşlar uzun bekleme ve araştırmalarım sonunda bu modelde karar kıldım. Kararımda etkili olan unsurlar Titreşim engelleme sistemi , 4/43 fotoğrafları ,kaliteli kit lensler ve 2 kart slotunun olması.
Ancak bu modelle ilgili hiçkimseden ses gelmedi. Yoksa yakıştıramıyormusunuz bana. Almamalımıyım.
Almayı düşündüğüm lensler ise 18-180, 14-45, ve 35 mm makrodur.Arz ederim.

Tarih: 29 Mayıs 2007, 23:09 - İp: 88.***.**9.12
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Adnan , pazarbey galiba kazandığı tüm parayı eşine teslim eden, harçlık olarak da hanımdan günde 20 lira alan tiplerden galiba.
bizim buralarda bu tiplere ''kılıbık'' derler
sizde de aynıdır eminim.

belki de yenge hanımın günahını alıyoruz
belki de pazarbey kendisi cimrinin teki, eşini bahane ediyor.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 00:05 - İp: 88.***.**4.78
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Bu topiğin sonunun pazarbeyin önceki topiklerinde ki gibi mutlu sonla bitmeyeceği belliydi de kılıbıklığa varması süpriz oldu.

Çünkü cimri biri değil.Erdemin altınını İstanbulda çatır çatır yedik.

#as' tarafından 15.07.2007 00:09:42 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 00:08 - İp: 88.***.**1.31
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

As bufaloya birşey desene ya. Allah ALlah. Tam karar verdim derken. Fotozeynepte z2 li kit 2000 ve 35 mm makro 466 lire.Alayım derken adamın dediğine bak.
Kendi a100 üne bakmaz benim e 510 uma laf atar., Karınca yuvası gibi fotoları var a100 ün. Yalanmı. Noiseden geçilmiyor.
E510 un dcrp de testi yayınlanmış olsaydı hiç durmayacaktım.Ama hala yayınlanmadı. e410 yayınlandı 510 yayınlınmadı.Ne gıcık bir durum bu böyle.
Bufalo bufalo koy bakalım test fotolarını. Aradaki farkı görelim. Ben koyunca adımı şişeciye çıkarıyorsunuz. Siz koyun biz görelim.
Hadi bakalım 100 ıso, 400 ıso 1600 ıso. Tamammı. Gerçi a100 ü koymasak a100 sadece 100 ısoda yarışsın.
Birde şunu sorayım. Bufalo 18-200 ne kadar yavaş.Yanı kit lenslere göre ne kadar yavaş. Yada bizim kompaklara göre ne kadar hızlı. BU açıklasında bilsek.
As dediğini yapacağım. Valla bıktım.Birazda kendime bakayım.Elin oğlu birgecede karı kızla milyarlar yiyor biz bir slr alamıyoruz.Olacak işmi bu.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 00:10 - İp: 88.***.**4.94
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

As Erdemin altınını boşuna yedik valla. Erdeme bi sor bakalım Kütahyada yediğimiz kuşbaşılı nasıldı.İstanbuldaki ile alakası yoktu. Kütahyadaki süperdi.
BUfalo 20 ytl mi. Yapma ya. BEn yıllarca sömürülmüşüm o zaman.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 00:12 - İp: 88.***.**4.94
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

Noisebey, pardon pazarbey...A100 ya da d80 filan değil mevzu, ben diğer makinelerden çok ileri filan bulmadım e410 u. iso tama da iso her şey de değil.sen makinenin iso performansı için pek çok şeyden vazgeçiyorsun. Sitelerdeki şişe testlerine zaten inanmam, yani mesela e510 un iso 1600 fotoları makinenin her durumda o performansı sergileyeceği anlamına gelmez, aksşne genellikle o performansın çok gerisinde kalır. Çok ender o performansa erişirsin.
Bir sürü noise temizleme programı var ki bunlar a100 için yapılmadı sanırım, olympus,canon,nikon,pentax için uygun ayarlanmış noise temizleyiciler var. Demekki hepsi şu veya bu şekilde noise üretiyor. Bu günkü teknolojinin bir gerçeği noise. ama yeni çıkacak dslr ler muhtemelen ciddi aşama kaydedeceklerdir.
ama ben, iso 1600 e alıyorum makineyi, güvenle ,korkmadan kullanıyorum diyen biri varsa bilemiyorum. ama e510 un a100 den daha başarılı olduğunu görmek için dahi olmaya da gerek yok. ama e510 un iso 1600 ü a100 ün iso 200 den iyi, çok yanlış bir laf. öle olsa dpreview bu makineye 1dmark a verdiği puandan fazla puan verir. iso resim kalitesini belirleyen tek şey değil
keskinlik, doğru pozlama, kontrast gibi 50 tane parametre var.

neyse, sen iso konusunda ısrarcısın, keyfin bilir

18-200 ne kadar yavaş, elimdeki 50mm ye göre .çok yavaş, bu da normal.
kit lenslerden de mi yavaş evet onlardan da yavaş, amabu katlanılmaz bir yavaşlık da değil, 18-70 aralığında çok farketmez ama elbette 100 mm den sonra bir 70-300 kit lens gibi hızlı olamaz. bu da normal.

18-200 değil, 18-250 tamron al, o beklentileri çok aşan bir lens, neredeyse nikon 18-200 kadar çözünürlük veriyor. o da çok yavaşmış, 18-200 den de yavaşmış ama iyi bir lens kesinlikle. bu 18-250 yakında Sony markasıyla da satılacak, belki yeni bir kit yaparlar.

-----
Adnan , bence yeni dslr ler çok pahalı olmaz.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 02:22 - İp: 88.***.**4.78
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Valla bufalo AS ı geçtin makina fanatiklğinde TAmam tamam a100 iyi makina.
18-200 bizim kompaklara göre nasıl peki bufalo. Yani demek istediğim şu .O kadar para ver sonra yavaş bir mikana sahibi ol. Öylemi yani
Bu arada diğer dediklerin doğru tabi.Iso herşey değil.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 02:26 - İp: 88.***.**4.148
buffalo
buffalo (üye)
Ankara / Amatör

18-200 ya da 18-250, iyi bir fokal. 10x zoom yapıyor neredeyse, bu objektifler 200mm de 30cm kadar bir odak mesafesine sahip, yani yakın çekim de yapabilirsin. Bokeh de düzgün, arka plan yani....bu obejektifler hafif ,ebat da küçük.
Ama bazı şeylerden de vazgeçiyorsun buna karşılık, işte özellikle 150mm den sonra resim kalitesi ciddi manada düşüyor, objektifler yavaş. Ama ışık iyiyse bunların pek sorun olduğunu söyleyemem.
Ben zeiss 16-80 ya da tamron 17-50 alacağım. Ama 18-200 ü de satmam, kullanışlı bir objektif ve tatilde filan ideal.

18-200 ler bizim kompaktlara göre nasıl? Bizim kompaktların çok yetersiz ışıkta bir işe yaramadığını bilirsin, yani tele filan kullanırsan keskinlik filan kalmaz. Gece 3x ten fazlasını pek kullanmazsın. Ama dslr de kullanıyorsun, AF hızı çok mühimse Manuel fokusa al kullan. O kadar problem değil.Ya da Af asis lamb filan kullanırsın.
Sen 18-180 için soruyorsun sanırım. Yaşayacağın en büyük sıkıntı geniş açının 36mm den başlaması olur. Manzara filan çekerken lens değiştirmek istersin. Onun dışındaki sıkıntıları sorun edeceğini sanmam.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 12:41 - İp: 88.***.**3.8
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

Bufalo büyük ihtimal 18-180 almayacağım.Çünkü çok pahalı. Ayrıca zuiko kit lensler çok kaliteli deniyor. Zaten bu aralıkları tavsiye edende yok.En iyisi 2000 ytl ye iki ket lensle almak. Birde 35 mm makro . 2500 bile tmiyor bunlar.
Ayrıca 9600 artık eski kompak focus ve arka arkaya çekim yavaşlığını tarihe gömdü. Bu gün düğünlerde denedim arka arkaya hiç beklemed nistediğim kadar çekti.
BÖyle olsa yeter benim için.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 13:38 - İp: 88.***.**4.148
as
as (Üye)
İzmir / Doğa Fotoğrafçısı

Pazarbey alacakmısın almayacakmısın.Bizi boşuna uğraştırma.
Dün dslr işi yattı dedin,şimdi iki kit lens ile alacağım diyorsun.

Evet Erdemin altını ile yediğimiz kuşbaşılı yaramazdı.
Birde Kütahyanın kuşbaşılısını yer onuda deneriz.Ama senin Kütahyaya gelmen lazım.Benim güzergah icabı.

Bu arada beni buffalo ile aynı kefeye koyma bende onun gibi marka fanatikliği yok.
Ben iyi makinaya her zaman iyi derim.

#as' tarafından 15.07.2007 16:45:06 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 15 Temmuz 2007, 16:44 - İp: 88.***.**6.58
pazarbey
pazarbey (Avukat)
Kütahya / Amatör

As Kütahyaya gitmek için bizim burdan geçmen lazım . Gel ben sana yımırta çakarım bi tane. Doymazsan ikincisinide çakarım.
Alırım almam hem sana ne. Allah Allah.
Dur bi şöyle hesabımı kitabını bi yapem alcek hiç mirak etmeyin siz

Tarih: 15 Temmuz 2007, 16:46 - İp: 88.***.**4.148