Fotoğrafçılık Forumları
Nikon Mu Canon Mu?
SLR fotoğraf makinası istiyorum nikona göz attım ama karar veremiyorum .
tavsiyeniz var mı?
heşey güzel hoş bütceyi açıklaynakadar aklımdan d200 vardı
ama bütce bizi d70s bofyve 17-70 lense mahkum ediyor.
ben de ne ornekler verdim ama.. gunes'in fiyatlardan haberdar olmadigi ortada..
sevgili gunes, d2x'in fiyati 3000 pound civarinda.. ve sadece body fiyati bu.. yanina da birkac objektif alayim dediginde, fiyat 5000'e gelir rahatlikla.. tabii alacagin objektiflere bagli bu..
.........
1500 ytl ile zannedersem, d50 alabiliyor olman gerekiyor turkiyede.. cok harika bir dslr oldugunu da soylemeliyim.. zaten sen de goreceksindir..
flassv'in dedigi gibi d70s ile 18-70 objektifini de inceleyebilirsin tabii.. ama benim bildigim kadariyla 2000 ytl civarlarinda turkiyede.. tabii yaniliyor olabilirim..
.....................
baslangic olarak, sana kesinlikle d50 ile 18-55'ni onerebilirim.. tabii eger ki nikon marka almak istiyorsan..
ben 350D kullaniyorum.. ve cok da memnunum.. 350D'ye de bakabilirsin..
ya arkadaşlar ben makina istiyom da.. nikon D200 fiyatına bakmamıştım .. iyiymiş.. bana 1500 kdar bişeyler önerin en fazla bari
sizin icin en iyi cozum butceniz cercevesinde 350d olacaktir.
hayırdır sevgili dadanagast canondan nikonculuğamı geçtin ? SAYGILAR
#tayfurturk' tarafyndan 25.01.2006 02:37:29 tarihinde düzenlendi.
Nikon D70s, D50 ve Canon eos350d giriş seviyesi bir DSLR olarak tercih edilebilecek iyi makinelerdir. Bu üçünden bana göre D70s daha ağır basıyor. D50 dahja yeni bir model boyut olarak D70 den daha ufak ve D70 in bazı özelliklerinin kırpılmış hali ama bazıları D50 nin fotoğraf kalitesinin daha iyi olduğunu söylüyor. canon Eos 350d Nikon a karşı iyi bir alternatif. Fakat Eos 350d alırsan Kit olarak alma. Makineyle birlikte verilen 18-55 lik objektif kaliteli değil.
selamlar..
tabii ki nikoncu degilim.. ama gunes sanirim nikon marka almak istiyor..
...350d cok iyi bir tercih gunes.. ama gonlun nikondan yanaysa d50 de alabilirsin tabii..
350dddddddddddddddddddddddddddd
@gunesayir; Minolta Dynax 5D veya 7D'yi gözönünde bulundurmanızı öneririm. İleride Sony servis ağı, desteği ve aksesuar çeşidi ile Türkiye'de çok daha iyi ve iddialı bir yere gelecektir.
Güneş Merhaba,
Ben sana Dada..'nın herzaman söylediği şeyi önermek istiyorum. Nikon ve Canon bayilerine git 350D'yi ve D50'yi eline al birkaç fotograf çek ve menülerini incele derim.
Bunları yapmadan önce de mutlaka dpreview.com'a girip yapılan incelemeleri okumanı tavsiye ederim.
Ben böyle yaptım. Makinelerin +/-leri bu sitede detaylı olarak anlatılıyor. Ben 350D'nin çözünürlük avantajıyla biraz daha iyi fotograflar çektiğini gördüm, fakat buna rağmen aradaki fark eğer çok büyük çıktı almazsan pek anlaşılmıyor.
Buna karşın D50 malzeme kalitesi ve kullanım olarak biraz daha iyi.350D'nin boyutları daha küçük. Profesyonel kullanıcılar genellikle makinenin boyutlarından şikayetçi. Özellikle 200mm ve üzeri lens kullanmayı düşünüyorsan bu durum biraz rahatsızlık verebilir. Fakat ellerin küçükse bu bir avantaj da olabilir, çünkü 350D bu sınıftaki en hafif makine. Taşıması çok daha rahat. Yani herkes için genel geçer bir kural yok.
Örnek fotografları incele, makineleri gör ve kararını ver derim..
Ve makineni satınalmadan önce son bir hatırlatma:
İleride gövdeyi değiştirdiğinde elindeki lensleri yeni makinenle kullanacağını düşünerek seçim yapmakta fayda. Mesela ben Nikon DSLR alırsam paraya kıyıp 18-200VR lens almayı düşünüyorum. Böylece hem lens değiştirme zahmetinden kurtulmuş olacağım, hemde ileride belki D400 aldığımda gövdenin performansına ayak uydurabilecek bir lensim olmuş olacak. Gövde ne kadar kaliteli olursa olsun optik işin içine girince lensin kalitesi ön plana çıkıyor. Sonuçta ışık sensöre düşmeden önce lensten geçmek zorunda.
Bu arada, ben de Hacettepe mezunuyum ve okulda, babadan kalma emektar Zenit makinemle bir dönem fotograf dersi almıştım. Siyah beyaz fotograflar çekip tabetmeyi öğrenmiştik.
D50 ya da 350D alırsan eminol Zenit'ini rafa kaldıracaksın.
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
135725 Ara. 2024, 13:11
mete007 -
-