muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Nikon D90 I D7000 İle Değiştirmek

Değerli üyeler bir kaç evvel Nikon D90 almıştım ve severek de kullanıyorum. Ancak kısa süre önce D7000 alan bir arkadaşım aklıma girdi. Daha doğrusu D7000 in kendisi aklıma girdi

D90 a göre artıları Magnezyum alaşımlı gövdesi olması, 16.2 MP lik yeni sensörü ki bir çok sitede en yüksek puanları almış bu sensör (gerenk dinamik aralık, gerek iso başarımı gerek color reproduction açısından)

Beni özellikle 39 noktalı yeni AF sistemi cezbetti. Ciddi bir esneklik sağlıyor çünkü. Saniyede 6 kare sürekli çekim hızı, 1/8000 shutter hızı, çift hafıza kartı alması ki birine jpeg diğerine RAW atayabiliyorsunuz, bu gibi özellikleri ile D90 dan bir adım ileride bir makine.

Video anlamında da ciddi artıları var ama ben onlarla pek ilgilenmiyorum açıkçası.

Bu makineyi kullanan ya da tanıdığı birileri kullanan değerli üyelerden d90 ile kıyaslama rica edeceğim. 1.000 TL civarı bir fark ödeyerek almaya değer mi?

Tarih: 10 Mayıs 2011, 10:13 - İp: 62.***.**2.1
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Ben uzun yıllardan beri bu siteyi takip ediyorum.Ne yazıkki yerli siteler yabancı siteler gibi objektif degil ben onu vurgulamak istedim.Daha önce kendi makinasını eleştiren bir tek pazarbey vardı

Tarih: 27 Mayıs 2011, 15:07 - İp: 217.***.**5.152
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Bu marka sempatisi sadece bu ortama fotoğrafçılık işine ait bir konu değil ki, Mercedesçiler BMW ciler var, Arçelikçiler, Bosch çular var, Intelciler, amd ciler var, Mıcrosoftçular Mac çiler var, var oğlu var yani. Çok takılmayalım bence. Beğenen beğendiği markayı alır. Hangisinin iyi olduğu kişiye ve beklentilerine göre değişir. Her birinin diğerinden daha iyi olduğu taraflar mutlaka vardır. Ben mesela Nikon kullanıyorum ve açık yüreklilikle söyleyeyim seviyorum. Neden derseniz hiç bir mantıklı açıklaması oplmayabilir ve zorunda da değil zaten. Nikon Canon dan daha iyi olduğu için de değil, Canon da daha iyi olabilirdi Sony de, belkide öyleler. Ama beni ilgilendirmiyor ki, Nikon un ürünlerine verdiği tarz yorum kullandığı teknoloji örnekse plastik makinelerinde bile böyle kumlu bir kaplama olması hoşuma gidiyor. Sırf Canon makinelerin yüzeyleri dümdüz pürüzsüz ve parlak diye sevmiyorum mesela Burada mesela bunu idrak ve itiraf edebilmek bence. Gerekçe aramaya çalışmamak, çünkü gerekçe ararsan herkes kendi yakın olduğu markaya uygun gerekçe bulur. Gerekçeler için google a Nikon mu Canon mu yazıp aratmanız yeterli olur, orada bolca var. Benim gerekçem ise basit. Seviyorum kardeşim

Tarih: 27 Mayıs 2011, 15:19 - İp: 62.***.**2.1
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Sony ye kötü diyene rastlamadım diyorsunuz ama en azılı sony düşmanı ozansan ın yazılarını okumuyorsunuz herhalde .Bu kişinin sony düşmanlığı bir teknoloji markette bir sony makinayı ele alıp begenmemesinden kaynaklanıyor kendi yazılarında var bu kişi bu düşmanlığı okadar ileri götürdü ki sony nin reliability sinin düşük oldugunu bile ileri sürdü sanki beyefendi de bütün markaların servis raporları var.Kendisi reklam fotografçısı geçiniyor ama şimdiye kadar fotograf severlere bilgi verecek hiç bir faydalı yazısı yok bütün işi Sony ye çamur atmak ben eskiden bu sitedeki yazıları okur geçerdim en sonunda dayanamadım siteye sırf bu yüzden üye oldum.

Tarih: 27 Mayıs 2011, 15:31 - İp: 217.***.**5.152
muzafferacar
muzafferacar (üye)
Manisa / Meraklı

Bu konudaki rahatsızlığınızı direk kendisine mesaj atarak dile getirseniz daha şık olmaz mıydı? Sn.Ozansan'ın yorumlarını bende okuyorum ve bana genelde objektif göründüler pek ön yargılı hareket ettiğini görmedim ama savunmak bana da düşmez elbette. Ben fotoğraf makinesi işinde özellikle de Compact tarafında Sony nin son derece başarılı olduğunu düşünüyorum kendi adıma. Çağımızın bir çok önemli elektronik buluşuna imza atmış bir markadır, DSLR tarafında Nikon ve Canon ile doğrudan rekabet etmek yerine niş marketing yaptığını yani alternatif farklı ürünler üreterek kendi kullanıcı kitlesini yaratmayı hedeflediğini düşünüyorum. Ki bu pazarda iddialı olma isteğini Konica-Minolta yı satın alarak da göstermişti. Ama dediğim gibi birikim çok önemli, ne kadar üstün teknoloji üretirseniz üretin zamanı satın alamıyor ve aradaki farkı kapatamıyorsunuz. Tersten örneklemek gerekirse bugün için Nikon ve Canon ne kadar iyi bir oyun konsolu üretirlerse üretsinler P.Station kadar başarılı ve sevilen bir ürün olamaz. Konu bu bence.

Tarih: 27 Mayıs 2011, 15:41 - İp: 62.***.**2.1
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Kendisi bu siteyi okuyanları yanliş yönlendiriyor .Ben diger markalar kötü demiyorum istinatsız karalama yapmayın diyorum.Direk mail atsaydım başka kimseler bu iddiaları dogru sanacaktı.Ayrıca istinatsız karalama yapacaklar da da meydanın boş olmadığını görsün.

Tarih: 27 Mayıs 2011, 15:53 - İp: 217.***.**5.152
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Konu başka yöne sapmaya başladı ama ben dün ve bugün edindiğim bilgiler ışığında bir bilgi vereyim dün itibariyle uzun araştırmalarm sounda nikkor 18-105 mm vr lensin serrvice klavuzunu yani tamir klavuzunu elde ettim ve bu back focus olayı ve kalibrasyon olayını ne şekilde halladebilirim diye, arkadaşlar öncelikle şunu söyleyim sade vatandaşın bu işi halletmesi mümkün değil tam 149 sayfa kalibrasyon ayarı var ayrıca tenik donanım ve nikon 3 tane ayar programı gerekiyor, osiloscop vs içindeki çipi okuyucu donanım objektifi ölçen hrizontal type collimator, chip comminacation boxlar vs ., lazer olcum chazı, ccd tip ozel kamera vs.... vs...gerçi servisin bu kadar teknik çalıştığını hiç sanmıyorum ya. yani bu işi bizim yapmamız imkansız klavuzdaki objektif donanımını görünce objektifleri bu fiyata ucuz bile satıyorlar diye düşündüm yani gerçek calibrasyon oldukça zor bir konu öyle 3-5 vida çevirmekle olacak bir iş değil malesef..
BU ARADA BURADA AMAÇ MAKİNALARI ELEŞTİRMEK
değil d7000 i en çok eleştiren benim ama amaç makina hakkında alacak almayacak olanlar bilgi sahibi olsun ... Olayı marka olayına dökmeyin yine lütfen... kişileri eleştirmenin gereği yok amacımız uzum yemek..
kendi adıma marka fanatikliğim yoktur.yalnız şuda bir gerçek gitti gidiyorda sahibindende vs sürekli belli markaları satan satıcılar burada farklı nicknameleri alarak belli markaları eleştirdiğin zaman maddi kayıplardan korktuklarından çok sert tepki mesajları yazyorlar.

#buzlucam' tarafından 27.05.2011 23:32:21 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 27 Mayıs 2011, 15:58 - İp: 85.***.**6.12
barbaros72
barbaros72 (üye)
İstanbul / Amatör

Amatör fotograf çeken biri olarak kendime yeni bir makine alayım diyordum. Bir süredir makine araştırması yapıyordum. En son Canon 60D ile Nikon D7000 arasında kalmış ve nihai olarak D7000 de karar kılmıştım ki formda sizin makinedeki problemleri okudum. Nikon D7000 alma hevesim kırılması ve tekrar başa dönmem bir yana, başınıza gelen bu olay üzünden muzdarip olmanıza üzüldüm.Çünkü bir hayli para verip, makineden verim alamanın dışında soruna çözüm bulamamak sıkıntılı bir durum olsa gerek. Umarım makinedeki problemi kısa sürede çözersiniz

Tarih: 28 Mayıs 2011, 14:39 - İp: 188.***.**9.96
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Ozansan ne oldu hale cevap vermedin gidip başka topiclere cevap veriyorsun .Cevabını bekliyorum.

Tarih: 29 Mayıs 2011, 11:08 - İp: 217.***.**3.150
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Inanin konulari takip edemiyorum.Yoksa tomwong arkadasim seni kirarmiydim cevapsiz burakarak.Konu basliklari benzerligi ve olayin uzayip gitmesinden dolayi olsa gerek.

Beni Sony dusmani yapmissiniz ama durum dusundugunuz gibi degil.Ben sadece kistli butceleri ile insanlarin daha mantikli alisveris yapmalarini ve urun yelpazesi daha genis,taninmis markalara yonelmelerini tavsiye ediyorum hepsi bu.Bana gore en iyi televizyon markasi Sharp mesela ama Turkiyede Sony televizyonlari tavsiye ederim cunku yaygin olan o ve servis konusundada diger markalara gore daha iyi bir altyapisi olduguna inaniyorum.

Makinalara gelince ise olay biraz farklilasiyor.Diger kriterlerimi bir yana koyun,en basitinden menu ile ilgili bir sorunuz oldugunda burada cevap bulma oraniniz Canikonda %90,Sonydede %10 falan olurdu sanirim.Ayrica Turkiyedeki alici kitlesi ve burada soru soran arkadaslarin oyle esnek ve genis bir butceye sahip olmadiklari ve makinalarini aldiktan sonrada paralarinin hakkini sonuna kadar almak istediklerini dusunuyorum ben.Bu gibi insanlara verilecek en garanti tavsiye piyasaya hakim olan ve bu iste uzun yillar basarili isler cikarmis firmalari tavsiye etmektir.Sony gibi DSLR sektorunde yeni tabir ettigim firmalar ne kadar guzel is yaparsa yapsin ben bu riski almak istemezdim.Insanlar ayrica istedikleri alisverisi yapmaktada serbest ve kimsede aman almayin delimisin sen gibi bir tepki ile karsilasmiyor.Benim tecrubelerim ve dusuncelerime katilan vardir,sizin gibi katilmayan vardir cok normal seyler bunlar.
Beni direk hedef haline getirmenin bir anlamida yok hem.Benim tek avantajim su an yasadigim ulkenin avantajiyla,kullanmadigim ve denemedigim marka makinanin hemen hemen kalmamasidir.Bu bana cok bilmis,burnu kalkik damgasi vuruyor belki bilemiyorum ama ben tecrubelerimi ve goruslerimi aktarayim,begenen alsin,begenmeyeninde cani sagolsun diyerek bu konuya nokta koyayim.

#ozansan' tarafından 30.05.2011 05:02:32 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Mayıs 2011, 04:37 - İp: 221.***.**3.132
tomwong
tomwong (üye)
İstanbul / Amatör

Sn ozansan

Herkes istegi markayı över yada kötü taraflarını söyler bu gayet mantıklı bir şeydir .Zaten bu tip sitelerin amacı da budur objektif olarak bütün markaların artısını eksisisini söylemek gerekir.Ama elinde hiç bir kanıt olmadan Sony reliable değil derseniz bu eleştriden cok çamur atmaya girer.Ben yıllardan beri sony kullanıyorum ve gayet memnunum şimdiye kadar da en ufak bir kusurunu görmedim.Siz bir yazınızda Nikonda kalma sebebi olarak size lens konusunda bir takım avantajlar sağlandığını söylediniz.Nikon ile bazı ticari ilişkileriniz mi var.?

Tarih: 30 Mayıs 2011, 11:36 - İp: 217.***.**9.235