erag0n
erag0n (üye)
İstanbul / Amatör

Nikon D90 Hakkında

Merhaba ilk makinam değil 1.5 yıl boyunca canon 1000D kullandım artık yeterli gelmiyor

bütün çektigim fotoğraflar dışarıda şahsi fotoğraflar istek üzerine fotoğraflarını çekiyorum.

Canondan nikon'a geçersem zorlanırmıyım? pişman olurmuyum?
bütçem 1800 1900 en fazla oda borc işde
nikon d90 tavsiyeleri geldi bende bayadır biliyorum o makinayı cidden çok güzel bi makina ama hiç kullanmadım.
aldıgımda pişman olurmuyum? sonuçda neredeyse bütün paramı ona vericem onun yerine başka tavsiyeleriniz varmı?

Hepsiburada.com'da gördügüm ilandan almayı düşünüyorum.
http://www.hepsiburada.com/liste/nikon-dslr-d90-kit-18-105mm-vr-123mp-30-slr-dijital-fotograf-makinesi/productDetails.aspx?productId=bd96116&categoryId=1100301

Tarih: 5 Mart 2013, 23:47 - İp: 88.***.**6.56
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

1.5 yıl boyunca canon 1000D kullandım artık yeterli gelmiyor

Hangi bakımdan artık yeterli gelmiyor?

Tarih: 6 Mart 2013, 00:10 - İp: 176.***.**7.95
erag0n
erag0n (üye)
İstanbul / Amatör

yerine göre değişiyor anlık fotoğraf çekmeye kalktıgımda tam olarak istedigim gibi yakalayamıyorum akşam fotoğraf çekmeye çalıştıgımda karşımdakini odaklamak için en az 2 defa dönüyor lens motoru

Tarih: 6 Mart 2013, 07:29 - İp: 88.***.**6.56
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

Borç harç o kadar harcama yaptıktan sonra, yenisiyle istediğiniz gibi fotoğraf çekebileceğinize emin misiniz?

Tarih: 6 Mart 2013, 15:45 - İp: 176.***.**3.146
iirrffaann
iirrffaann (üye)
İstanbul / Amatör

Bence kendini geliştirmelisin. İstediğin fotoğrafları 1000D ile çekebilirsin. Forumu biraz daha araştır. daha çok pratik yap ama makineni değiştirme. Paranı boşa harcamış olursun. Lenslerin ne mesela ona göre sana lens tavsiyesi yapalım. ne tür fotoğraflar çekmekten hoşlanırsın. Bunlar çok önemli.

Ayrıca bunu oku istersen
http://forum.netfotograf.com/cekim-teknikleri/yeni-baslayanlar-icin-makine-ayarlari-57919-1.html

Tarih: 6 Mart 2013, 16:25 - İp: 94.***.**3.60
erag0n
erag0n (üye)
İstanbul / Amatör

Makinamı cidden çözmüş durumdayım diyafram ayarlarını vs biliyorum bana yetersiz geldigini düşünüyorum makinanın makinamla birçok lens kullandım 55-250 is, 50m 1.8 lens 18-55 fln.
Sadece gündüz çekimlerinden artık sıkıldım fotoğraf çekmeye çıkmam için makinanın flash açmadan odaklama yapabilmesi için havanın güneşli fln olması gerekiyor gece biryerde çekmeye kalktıgımda tripodsuz birşey çekemiyorum diger türlü flash açmam gerekiyor oda arka plandaki ışık güzelligini öldürüyor. odaklama noktalarıda yetersiz geliyor :/

#erag0n' tarafından 06.03.2013 20:16:57 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 6 Mart 2013, 20:13 - İp: 88.***.**6.56
iirrffaann
iirrffaann (üye)
İstanbul / Amatör

Makineyi çözmekle iş bitmiyor. İstersen kullanmayı dünyanın 1 numaralı fotoğrafçısı kadar bil, bir kompozisyon oluşturamıyorsan 5d mark3 bile alsan fotoğraf hep aynı çıkar. Hem dediğin gibi ışıgın yetmediği durumlarda uzun pozlama yapman gerekir. Makineye o kadar para vereceğine en ucuzundan bir tripod alsan herşey çözülür. Makinenin netlemesine gelince, her makine aynı sistemle focus yapar. Işık arasındaki kontrast farkına göre focus yapılır yani netleme konusunda da bir fark olmayacak.
Lakin illa benim makine almam lazım kendi makinemden soğdum artık elime bile almak istemiyorum yenisini alsam içim rahatlayacak diyorsan ona karışamam.

Tarih: 7 Mart 2013, 15:37 - İp: 5.***.**8.87
  • 1