ercan76
ercan76 (üye)
Tekirdağ / Amatör

Nikon D90 Fotograf Cekme Ayarlarıyardım

Merhaba,

Nikon D90 aldım yurt dısından kit lens 18 105 vr. çektiğim fotograflar net değil. otomatik moda alıyorum zoom falan kendisi ayarlıyor. yeşil kare kilitliyor çekiyorum fakat fotograf nokia n82 ile çektiğimden çok çok kötü. makro moduna alıyorum yaklaşık 30 cm uzaklıktan obje çekmek istiyorum yine deklanşöre yarım basıyorum kilitleniyor çekiyorum yine gayet kalitesiz bir resim elde ediyorum.auto ve AF moduna alıyorum yine beceremiyorum. bu makine ile 30-40 cm den makro modunda fotograf çekmek mümkün değilmi anlamadım. veya hangi ayarda kullanmalıyım.. normal fotograf çekerken hangi ayarda kalmalı ? birde hesaplı fakat iyi makro çekebileceğim bir lens önerirmisiniz? fiyatı 200-400 aralığında olursa ancak alabilirim. amatör olarak kullanacağım için süper kalite bir lens e ihtiyacım yok. yardımlarınız için şimdiden çok teşekkür ederm.
Saygılarımla.

Tarih: 20 Ocak 2010, 09:06 - İp: 78.***.**8.84
ocaklilar
ocaklilar (üye)
İstanbul / Amatör

bu makine ile 30-40 cm den makro modunda fotograf çekmek mümkün değilmi

O lensin netleme yapabileceği en yakın uzaklık 45cm'dir. (Lensin üzerinde de yazıyor)

Tarih: 20 Ocak 2010, 11:42 - İp: 88.***.**3.75
ercan76
ercan76 (üye)
Tekirdağ / Amatör

Teşekkür ederim . dediğim gibi amatör olduğum için pek ayarlarını bilmiyorum . en azından 45 cm den çekilebileceğini ögrendim. saygılarımla.

Tarih: 20 Ocak 2010, 12:07 - İp: 78.***.**8.84
jacck
jacck (üye)
Ankara / Stüdyo Fotoğrafçısı

hocam ben yenı aldım M ayarında kullanıyorum tabı kendıme gore bazı ınce ayrlar yaptım yardım ıstersem temasa gecebılırsın

Tarih: 4 Şubat 2010, 13:30 - İp: 88.***.**7.130
  • 1