Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D90 Canon 40d Arada Kaldım
Herkeese iyi bayramlar yeni üyenizim forumu şoyle bi 2-3 saat inceledikten sonra usta fotoğrafcı arkadasların yardımları gercekten dokundu ama tam 40d alıcakken şu d90 çıkıverdi ben amator fotoğrafcıyım hemde oyle amatorki hiç çekim yapamadım ama dehşet derecede iyi bir makina istiyorum bazı arkadaşlar madem meraklısın ucuzdan başla belki bir hevestir vazgecersin dicekler haklılarda ama ben birkere alıp çok aşırı profesyonel olmasın ama hevesim uzun surerse 1 sene sonra değişmek zorunda kalmıyacagım bir makina duşunuyorum oda sanırım bu belirttiğim 2 model bir zahmet biraz aydınlatabilirmisiniz bu ikisi arasında kararsız kaldım 2 aydır arastırmaktan bi hal oldum..
Puskas arkadasım olayın geyiğinde sanırım ama Sorun değil..
450d ve 40d arasıdnaki farkın coka z olmasından dolayı 40 d de karar kıldım 2 ad objektif tavsiyesi alırsam cok sevinicem
@Zinc; amatörüm diyorsun; 40d ve d90dan bahsediyorsun bu nasıl bir konu anlamadım yani..
40dyle nispeten yapabileceğin herşeyi d40lada yaparsın..
Fazla para vermek anlamsız geliyor bana toplum olarak fazla uçuyoruz.. esas sorun bu bence.. geyik falan değil tam tersi orda bir gönderme var..
Bence 450d'nin etiketi el yakıyor... d40 2 katımı hayır değil ozaman gereksiz.. Tabi bu zevktir alım gücüdür birşey diyemem...
#puskas' tarafından 02.10.2008 19:38:18 tarihinde düzenlendi.
HEpimiz amatörüz hepimiz zinc iz.
Hepimiz Nikoncuyuz, Canoncuyuz falan vs.
bana 400 yada 450d yetmez demiyorum fazla bile gelebilir sadece dışgoruntu zevki malzeme kalitesi ağırlık oturaklılık için 40 d düşündüm hem bide aradaki fiyat farkı fazla olmadıgından yoksa tamamen haklısınız tam performansla kullanamıyacagım makinaı almak ısraf ..
almışken 40 d al.
Bence de 40D al.
Sebep daha fotoğraf çekebileceğinden değil yani Gaijin haklı bu konuda. Ancak 40D daha profesyonel bir gövde, daha çok kontrol seçeneği sunuyor (iki kontrol çarkı, üst LCD vs.). Fotoğraf kalitesi olarak evet fark olmayacaktır ancak 40D yi kulanmak daha eğlenceli gelecektir ve bence bu da çok önemli. Eğer olanağınız varsa bu iki gövdeyi elinize alıp inceleyin ve hangisi elinize daha iyi oturursa onu alın, çünkü fotoğraf kaliteleri farketmeyecektir.
asla yetmez yetmemeli, d700, 5d, a700, a900 FF gibi cihazlara bak kardeşim..
Bak buna katılıyorum işte. Çok eğlenceli oluyor bunlara bakması.
40d çok para 3000 ytl hiç gerek yok bence amatör biri için iyi bir başlangıç diil.. nikon d40 al önce kendini gör derim, sonra 3000 i bayılırsın.. yinede zevk alım gücü herzaman dediğim gibi..
"dehşet derecede iyi makine istiyorum" demişsin; iyi makine, iyi çekim demek değildir. örneklerini çok gördüm k20d alan arkadaşım vardı hep kötü resimler üretti.. bunuda araya sıkıştırmış olayım..
Puskas arkadasım yukarılarda belirttiğimi sanırım goremedin tekrar yazayım 3000 ytl değil benim alıcagım makina abdd gelicek 450d ye 1050 ytl body fiyatı 40d ye 1250 ytl body fiyatı cekiliyor aradaki farkın cok az olmasından dolayı 40d dedim fark 600-700 dahi olsa 450d alırım yada d40 ama fark cok az
peki abdden gelen cihazı bozulunca napcaksın? yada arızalı gelirse bunları düşündünmü? tekrar abdyemi yollucaksın? bu konuda çok sıkıntı çekenleri çok gördük biz, demedi deme sonra, kargo fiyatlarından haberin yok galiba.. gidip gelmesi en az 500 bide uğraşması derdi onu ayrı yere koydum.. bırak abdyi ben başka şehirden bile almam makine aksamı olan birşey çünkü.. kargocular top gibi oynuyor gelen mallarla.. ha ben bunları hesaba kattım diyorsan dicek birşeyim yok.. ama bana hiç mantıklı gelmiyor..