buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

Nikon D7100 Çıktı..

Nikon D7100 çıktı inşallah bir öncekindeki khatalar tekrarlanmaz...
aşağıdaki bağlantıda karşılaştırılması var.
NIKON D7100- NIKON D7000 KARSILASTIRILMASI TIKLA

#buzlucam' tarafından 21.02.2013 11:54:08 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 21 Şubat 2013, 09:55 - İp: 88.***.**7.19
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Low pass filtrenin kalkmasi " pardon biz bu isi 10 yildir yanlis yapiyormusuz" demek gibi bir sey aslinda... Moire pattern abartilacak bir sey degil miymis yani - software duzeltmesi yetiyor muymus ?.

Keskinlikte oyle kolayca gorulecek bir fark olacagini sanmam - D800'de farklar %1 filan gibi marginaldi. Cizgi testleri aciklaninca goruruz.

Tarih: 22 Şubat 2013, 21:22 - İp: 96.***.**5.17
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Bencede aradaki farkı görmek çok zor.

BAKINIZ

Low pass filtresinin keskinlikte farkını görmek için çok uğraşmak lazım (fotoğrafı neredeyse piksel piksel incelemek gerekiyor), ama yokluğunda Moire sorununu görmek için uğraşmaya gerek olmuyor. Moire kabak gibi ortaya çıkıyor (verdiğim linkteki incelemede bu açıkça görünüyor).

Nikon, D800 ile D800E arasındaki satış oranlarındaki farka bakıp, filtresiz makinanın daha çok tercih edildiğini görünce bu yola girmiş olabilir.
Birde apsc sensörde 24mp. nin sıkışık piksellerinden ve DX lenslerin yeterli çözünürlülüğü vermekte zorlanacağı düşüncesi ile de filtre kaldırılmış olabilir.

Low pass filtresiz D7100 ün özellikle video çekimlerinide görmek lazım. Videoda moire oluşumu fotoğraftan daha da çok belirgin olur diye tahmin ediyorum.

Canon nun 6D sini alanlar inceltilmiş Low pass filtresinin sıkıntılarını çekiyor. Filtre tamamen kaldırılmamış olmasına rağmen videoda moire şikayetleri var.

#turk' tarafından 23.02.2013 00:34:09 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2013, 00:26 - İp: 78.***.**0.185
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Bence low-pass filtrenin olmaması bariz detay kazandırmış %100 crop yapınca. Sanki diğer makineler astigmat mış gibi. Öyle çokta incelemedim. Moire sorunu ise tam bir renk cümbüşü yaratmış. Kişisine göre çok hoş bir efekt olacağı gibi fotoğrafta istenmeyen bir etki de yaratabilir.

Tarih: 23 Şubat 2013, 09:33 - İp: 88.***.**3.78
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

@turk bence 800e deki fark o kadar bariz değil neden dersen yanındaki d800 le arasındaki en büyük farklardan biri low pass filter fotograflarında kontrastın çok daha düşük olması görünüyor zaten moire duzeltmesinin low pass filterdaki bir ayağıda kontrastı düşürmek , yani moirein bir kısmınıda böyle yok ediyor, hangisi iyi tartışılır ama ...bence detay artışı ve kontrast artışı bariz low pass filter olmayanda daha üstün şimdi gördüğümüzüde görmedik diyemeyiz... bu detay gereklimi o tartışılır... yazılımsal moire duzeltme nederece etkili bilemem....
Ama ben bu incelemelerin hiçbirine itibar etmiyorum makinayı kendim denemeden artık hiç bir şeye inanmam.....
(bu arada nikon d600 sensor kirlenmesiyle ilgili bir yazı yayınladı yani bu durumu kabul etti fakat geçerli bir çözüm sunduğu söyulenemez,... link aşağıda;

D600 SENSOR KIRLENMESI NIKON RESMI CEVAP TIKLA

#buzlucam' tarafından 23.02.2013 12:45:27 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 23 Şubat 2013, 12:41 - İp: 78.***.**3.53
turk
turk (üye)
Balıkesir / Meraklı

Ben zaten D800-D800E kıyaslamasında tercih edecek olsam D800 ün fotoğraflarını tercih ederdim.

D800 ve D800E lerde makina içi yazılımın DR yi arttırmak için fotoğraflara aşırı müdahelede bulunduğu, bir D700 ile D800 serisinden bir kameranın aynı yerde aynı ışıkla çekilmiş fotoğraflarda D800 serisinin renklerinin çok yapay ve gerçeğinden uzak olduğu yönünde epey şikayet vardı. Şimdi birde bu moire konusu yüzünden fotoğrafa yazılımsal müdahele olacağı için sonuç ne olacak pek belli değil.
Ama D800E yi örnek alacak olursak sonucun pek iyi olacağı kanısında değilim.

Bu arada D600 için yazdığın yazıyı yeni bir başlıkta duyurmakta fayda var. Bu konu arada kaynayıp gitmesin.

Tarih: 23 Şubat 2013, 13:03 - İp: 78.***.**0.185
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

Nikon İnşallah sonunda d7000 in yerine sorunsuz bir makine üretmiştir diyorum ilk başlarda hemen almayınız makina rüştünü ispatlasın ondan sonra spottan bile alınabilir.

Tarih: 24 Şubat 2013, 08:46 - İp: 78.***.**1.99
m.levent
m.levent (üye)
İzmir / Meraklı

yayınlanan sample fotolarının ayrıntılarına tıkladığımda hepsinde de capture nx ile müdahale edildiğini görüyorum, ellenmemiş ham fotoğraflar olsaydı daha iyi olurdu, neyiyle oynadılar bilemiyoruz

Tarih: 25 Şubat 2013, 16:16 - İp: 85.***.**0.64
theyapici
theyapici (üye)
İstanbul / Özel Gün Fotoğrafçısı

nikon yaptığı duyuruda 7100 ün d300s in yerine gelmediği vurgulandı

Tarih: 25 Şubat 2013, 17:10 - İp: 78.***.**1.99
buzlucam
buzlucam (üye)
Yurtdışı / Meraklı

kenrockwell den bir NIKON D7100 TEKNIK INCELEMESI:

KENROCKWELL NIKON D7100 INCELEMESI

Tarih: 11 Mart 2013, 11:38 - İp: 88.***.**7.19