Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D7000, Canon 60d Yoksa 600d Mi?
öncelikle herkese merhabalar, dslr 2. el bir makina almayı düşünüyorum. bütçem lens ile beraber 1500 tl. beklentilerim kağıt üzerinde yazanlardan ziyade; fotografta keskinlik renk ve detay. nikon d7000 ve canon 60d 2. el 18-55 lens ile o fiyatlara bulunabiliyor. 600d biraz daha uygun dolaysıyla ekstra lens alınabilir o fiyata. peki hangisi benim işimi görür mantıklı olan nedir aynı lensler ile bu 3 fotograf makinası ile cekilmis fotograflarda bariz fark var mıdır? daha önce nikon d90 kullandım bir süre, sonra kısa bir süre canon 600d ve nikon d5100 kullandım. tabi o zamanlar çok ilgili değildim fotoğraf cekmekle ama d90 dan sonra diğerleri oyuncak gibi geldi. Sizin görüsleriniz nedir?
Saygılarımla.
öncelikle herkese merhabalar, dslr 2. el bir makina almayı düşünüyorum. bütçem lens ile beraber 1500 tl. beklentilerim kağıt üzerinde yazanlardan ziyade; fotografta keskinlik renk ve detay. nikon d7000 ve canon 60d 2. el 18-55 lens ile o fiyatlara bulunabiliyor. 600d biraz daha uygun dolaysıyla ekstra lens alınabilir o fiyata. peki hangisi benim işimi görür mantıklı olan nedir aynı lensler ile bu 3 fotograf makinası ile cekilmis fotograflarda bariz fark var mıdır?
Her zaman şunu savunuyorum. Orta seviye makine alacaksan cebin sağlam olacak. Yani yanına L serisi veya optik kalitesi yüksek lens almadıkça o orta seviye sana olur alt seviye. Teknik özellik, Yüksek Mp, Sensör kalitesi elbette bir takım farklar yaratır ama asla Lensin kalitesini verdiğini veremez. Ha ben ilerde alırım onları da diyorsan o zaman 60d-70d. Yinede kaliteli lensle başlamak her zaman iyidir. Bugünkü aklım olsa kit lensin yanından geçmezdim. Köşede duruyor senelerdir. Tamron 17-50 + 50mm sürekli kullandığım ve vazgeçemediğim lensler. Beklentinin de keskinlik renk ve detay olduğunu yazmışsın kit lensle bunlar hayatta olmaz.
Olur
Paperman kit lensle büyü yaptıysan bilemem tabi
Eh okuyup, ufluyoruz biraz tabi
#Paperman' tarafından 09.10.2015 04:59:35 tarihinde düzenlendi.
hayırlısı olsun
Puskas ne derse odur.Fazla söze ne hacet,zaten doğruları yazmış.Papermanda fazla bunun üzerine tuz dökmemesi gerekiyor.
rockkesman teşekkür ederim nezaketine Elimden geldiği kadar tarafsız bir biçimde bilgilerimi paylaşmaya çalışıyorum. Umarım faydalı oluyordur..
Aslında gövdeye yapacağın harcama fotoğrafa %10 etki edecekse lens %50-60 etki eder d90 amacı fotoğrafa olana fazlasıyla yeter bence lenslerini güncelle yoksa da 600 değil 650d al nikon olacaksa d7000 inin altına inme ağır lens takarsan 3000-5000 yalan olur lensin arkasında.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Canon 600d Görüntü Görüntülenemiyor, Bilgisayarda Yeşil
16 Ara. 2024, 08:32 alarissa
012816 Ara. 2024, 08:32
alarissa -
D7000 Otomatık Modda Cekım Yapmama Nedeni Nedir
05 Eyl. 2024, 22:41 e.koksal
371206 Eyl. 2024, 18:13
mete007 -