Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D600
Nikon d700 mü ,canon 5d m2 mi alayım derken şimdi de Nikon D600 söyylentisi çıktı , 24 megapiksel FF sensör , video çekimi , 39 nokta Af , ve üstelik 1500 dolar altı fiyat bu yıl sonu piyasaya çıkacakmış .Eğer doğruysa beklemeye değer ancak bu bir anlamda Nikonun kendi ayağına kurşun sıkması gibi bir şey olacak . D700 hadi üretimi bitirdi ama D800 ü daha kim alacak? crop sensörlerini bile bitirebilecek bir ürün gibi görülüyor, Nikon gerçekten bunu yapar mı?
Bir sorum daha var , kullanım kolaylığı , hızlı menü erişimi açısından Nikon mu Canon mu ?
Hangisine alışırsan onun kullanımı daha kolaydır
d600 yeni deil malesef bayadır var o söylenti ama çıkacak gibi
Nikon D600 ü bekleyeyim mi? yoksa Canon 5d m2 alacağım . Bundan daha ucuz ve daha iyi olabilir mi 600d ?
d700 de çok sağlam makine ama mark2 nin video olayı harika mark2 alın bence
Teşekkür ederim de Dslr makinede video işi bana abesle iştigal gibi geliyor , hiç hoşlanmıyorum.
O zaman D700 alın.
Video konusu devre dışı olunca kalan sıkıntılar mb ve gövde özellikleri , D700 çok iyi bir gövde ama aynı paraya 1/2 mb veriyor (eos 5d m2) . 5d m2 mb yeterli ama gövde konusunda sıkıntı var gibi kolay toz alıyormuş , yağmurlu havalarda kullanılamazmış ...
Bir de d600 çıkacak bir iki aya kadar , hem ff hem nikonun sağlam gövdesi hem iyi mb , hem 1500 dolar civarı fiyat . Kararsızlığım bu yüzden . 30 yıl önce bir Zenith Slr almıştım fazla kullanamadım sonra compaklarla düştük kalktık artık tek atışı isabetli yapalım diyoruz.
mb dediğiniz nedir?
MegaBiksel falan mı
pardon evet , çözünürlülüğü mega piksel veya duyarlı noktacık sayısı
eğer ekonomik olsun diyosan fullframe sana göre değil. D600 çıktığında 1000 dolar bile olsa ff lensler baya tuzludur yani ff gövde ile ekonomi olcağını pek sanmam.
Kesin konuşmamakla beraber; D700 ün iso konusunda mark2 den daha başarılı olduğunu okumuştum. sanırım onu da megapiksel [ sizin deyiminizle mb ] sayısının daha az olmasına bağlıyolardı. dolayısıyla sizin yakındığınızın aksine 12 mp ışık sıkıntısı olduğunda avantaj.
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3320812 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -