saintmrt
saintmrt (üye)
Kastamonu / Amatör

Nikon D5000

Öncelikle bir amatör olarak aranıza katılmaktan çok mutluyum..Bu sisteden çok güzel bilgiler alacağımdan şüphem yok..
Birkaç gün içerisinde Nikon D5000 almayı planlıyorum.Amatör seviyede bence çok iyi bir makina ama üstadların görüşü daha önemli..Makina fiyatı 1750 TL civarında..Farklı önerileriniz olurmu yoksa bu makinada kara kılayım mı ?

Tarih: 23 Ekim 2009, 14:29 - İp: 88.***.**8.13
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1750 lira d5000?

SOYGUN
-------------------------------

gidip bir a300 yada a330 alın.
diger markaların liveview dedigine bakmayın, sony liveviewda en hızlı autofocus sunan makine. hareketli ekran buyuk artı..
fiyat olarak daha uygun,ayrıca govdede titreşim onleme gibi bir artısı daha var.
makro için olabilecek en iyi makine bence

liveview ve hızlı liveview af + hareketli ekran + govdede titreşim onleme

nikonun giriş seviyesi dslrlerini,kimse kusura bakmasın ama almak için ciddi fanatizm gerek.yoksa hiçbir mantıklı tarafı yok bu makineleri almanın.
cunku diger markalar hem nikonun sunduklarından iyisini hemde daha fazlasını sunuyor daha dusuk fiyata.

Tarih: 23 Ekim 2009, 22:47 - İp: 78.***.**2.131
paperman
paperman (üye)
Yurtdışı / Amatör

Nikon'un acilen bir iki orta seviye model çıkarması lazım gibi geliyor bana . D3000 ve D5000 biraz" fazla" giriş seviyesi , ebat olarak da bir çok fotoğrafçının alışık olmadığı ve sevmediği minyatür boyutlarda olduğu görüşündeyim . Özelliklere , AF motoruna filan hiç girmeyelim .

D90 , amatör sınıfta yalnız kaldı ve eskimeye başladı .

Pro-amatör ve pro sınıfa yeteri kadar ağırlık vermiş vaziyette ama iş sadece profosyonellere veya ileri seviyedeki fotoğrafçılara hizmet etmekle bitmiyor .

Herhalde , " en basit giriş seviyesindeki modelleri yeterli tutarsak müşteriyi kapar , bir daha bırakmayız gibi bir mantıkları " var sanırım . Ama fotoğrafçılıkta biraz yol almış, DSLR alma eşiğinde ve D3000 & D5000 'in minyatür amatör görüntüsünü sevmeyen bir çok fotoğrafçı olduğunu unutuyorlar .

Bu işten biraz anlayan, SLR-like filan kullanmış biri için Nikon'da D90 ve üzerinden başka seçenek yok . Ona parası olmayan ne yapacak ?? Canon, Sony'de gırla seçenek var , işe onlarla başlayacak .

En önemli sınıf bence ne giriş , ne pro-amatör , ne profosyonel . Fotoğrafçıların asıl yoğunluğu olan sınıf "orta" sınıf - modellere göre satış yüzdeleri bunu gösteriyordur . Nikon , orayı tek model D90 ile korumaya çalışıyor ...anlamak mümkün değil .

Nikon , geri kazandığı pazar payını 2009 'da kaptırmaya başlamışsa şaşırmayacağım .

Tarih: 23 Ekim 2009, 23:30 - İp: 96.***.**9.175
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

Paperman Aynen katılıyorum.. Nikon zaten pazarı Canon'a kaptırmasının en büyük sebebi giriş seviyesindeki başarısızlığıdır... Hem pahalı, hemde özellik olarak tatmin edici diil.. Şimdi devreye Sony'de girdi Nikon zor satar o modelleri..

Tarih: 23 Ekim 2009, 23:43 - İp: 78.***.**0.36
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ustunde nikon yazdıgı surece,
motor falan hikaye,bilincsiz kullanıcı -alınmasın kimse bosuna hesap ortada- nikon almaya devam eder.

----------

Tarih: 24 Ekim 2009, 00:45 - İp: 78.***.**2.131
puskas
puskas (üye)
İzmir / Amatör

tabii oda işin ayrı gerçeği hiç bilmeyen biri gidip rahatlıkla alabilir.. Şansı yardım ederse d90 almış olur..

Tarih: 24 Ekim 2009, 00:52 - İp: 78.***.**0.36
saintmrt
saintmrt (üye)
Kastamonu / Amatör

Bu akşam Sony A330 siparişi veriyorum.Sizden bir ricam olacak, çünkü iş sadece makina ve yanındaki 18-55 lens ile bitmiyor.Sony nin bu modeli için önerebileceğiniz lens yada close up vs. varmı..Tabi uygun fiyatlarda olanlar olursa makbule geçer.Amatör olduğum bir gerçek çünkü benim ilk DSLR'ım olacak,elbette ilerde bazı terimleri ve bir makinada neye daha çok önem vermem gerektiğini öğreneceğim ama ilk etapta sizlerin yorumları ve yönlendirmeleri çok önemli ,en basitinden d5000'den beni caydırdınız

Tarih: 24 Ekim 2009, 17:16 - İp: 88.***.**3.244
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

hiçbir lens yada close up almayın.
once makineyı tanıyın,kit lensin sınırlarını kesfedin,neye ihtiyacınız oldugunu gorun.

siz nasıl bir lense gereksinm duydugunuzu bilmeden lens tavsiyesi vermenin hiçbir anlamı yok.

Tarih: 24 Ekim 2009, 18:51 - İp: 78.***.**7.200
saintmrt
saintmrt (üye)
Kastamonu / Amatör

Sony'de video özelliğinin olmamasına çok üzüldüm

Tarih: 26 Ekim 2009, 01:08 - İp: 88.***.**3.172
aguuuuu
aguuuuu (üye)
Kocaeli / Meraklı

ÖnceLikle hayırlı olsun . umaırm sony'den memnun kalırsın . ben d5000 alıp almamakta çok kararsız kalmıştım . ama sonuç itibarıyla aldım ve şu ana kadarda çok memnunum . 18-55 KitLens ile 1.500 TL'ye aldım yaklaşık 1 ay önce . şimdi o lens bana yetersiz geliyor ve sigma 70-300 almayı planlıyorum . Makinada bi sıkıntım yok . tabiki bende amatörüm profesyonel abilerimiz arkadaşlarımız gibide bi bilgim yok . bu siteden çok şey öğrendim . makinayı çok kurcaladım ve az çok şimdi bi bilgim war . şahsen almış olsaydın bu makinayı memnun kalırdın . ilk zamanlar ben mest oluyordum çekimi çok hoştu ama artık yetersiz geliyor bana . Umarım aldığın makina seni tatmin eder we pişman olmazsın . ben pişman olmadım . Iyi geceler

Tarih: 26 Ekim 2009, 03:22 - İp: 85.***.**7.94
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

aguu makine ne acıdan yetersiz kalıyor acaba?

Tarih: 26 Ekim 2009, 04:26 - İp: 78.***.**3.93