Fotoğrafçılık Forumları
Nıkon D50 Kullanicilari
forumda bu makineyi kullanan bayagi bir arkadas var bende yeni aldim sayilir burada tecrubelerinizi paylasirsaniz sevinirim
bugun cektigim bir kac fotograf sadece ikinci resim 70-300 ile cekildi digerleri 18-55 kit lensi ile
speed merhaba..)
ben d50 hakkinda tecrubelerimi paylasamayacagim ama fotograflarinin cok iyi olduklarini soylemek istiyorum.. tebrikler..
tesekurler ilker R1 kadar olmasada idare ederler simdi resimleri RAW olarak cekiyorum bazi resimlere biraz keskinlik birazda renk verince sonuc super oluyor ama kucultup jpg olarak kaydedince tekrar netlik kayboluyor gibi bakalim deneyerek ogrenecegiz fotograf cekmeyi
Gerçekten güzel fotolar tebrikler. Bir şey demeden geçemeyeceğim üçüncü resim gerçekten çok hoşuma gitti ve senin de dediğin gibi kit lensi ile çekilmiş ve bana göre devamlı kötülenen kit lens için çok başarılı bir fotoğraf olmuş. İkinci fotoya zaten laf yok. Daimlikler diyelim...
Tebrikler, çok güzeller. Bu lensi çok kötülüyorlardı. Bir de D50 böyle ise D70s nasıldır kimbilir. D70s kararımı pekiştirdiniz, onun için de ayrıca teşekkürler.
D50 nin kit lensdi kötü değildir. Malzeme kalitesi iyi değil, dış platik kaplaması basit duruyor, ama optik kalitesi kit lens için iyi bir seviyede.
Anlaşıldı xtolga sağ ol lakin forumda böyle bir açıklama ile söylenmedi biliyor musun. Hep kötü bir lens, çok kötü gibi tabirler kullanıldı. Hiç kimse malzemesinden dışından filan bahsedip yorum yapmadı ondan olacak bizim bu anlayışımız. Güzelce kullanıp sağ sola vurmadıktan sonra güzel çeksin bir kit lens için gayet iyiye benziyor. sağ ol
yorumlariniz icin tesekurler bu resmi R1 bolumunde vardi buda kit lensle cekilmisti ama her zaman iyi olmuyor ayni kareyi degisik ayarlarda cekmeyi deniyorum
Ya hu neresi burası değirmenlere hayranmdır...
Dervisasa,
Neresi olduguna dair benim bir tahminim var, eger dogruysa, fotograflarin guzelligine kanma (eline saglik speed) aslin pek de guzel bir yer degil, bilakis cok cansikici ve yapay bir memleket:
1. son karede maket de olsa yel degirmeni ve tahta terlik gozukuyor.
2. bitkiler ve bahceler guzel ama cok yapaylar, bahcelere serpistirilen heykelcikler, biblolar durumu daha da kotulestiriyor, mezarlik havasi veriyor.
3. Bisiklet yolu gozukuyor bir sahnede.
4. Hicbir dag yada tepe gozukmuyor, heryer dumduz sanki.
5. En onemli ipucu: Cevre duzenlemesi cok tanidik, ulan bastan sona butun memlekette ayni standart mi kullanir be, cansikintisindan gebertirlar adami, bir kasabasini gordun mu zahmet edip bir baskasini gormene luzum yok, hepsi birbirinin ayni.
Benim tahminim burasi HOLLANDA.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206019 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sony A7 Rııı İle Nıkon D850 Tercihi
27 Eki. 2019, 16:21 afrikalı
2185331 Eki. 2019, 06:48