Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D40
Uzun bir kistan sonra bu hafta Nikon D40 da Karar kildik Esimle birlikte. Hakkimizda hayirli olsun. Bu hafta umarim elimize gececek. Buradaki marketlerde inceledim demo makinalarini elime aldim yetmedi gercegini vitrinden aldim denedim, elimize uydu cokda ergonomik oldu, 18-55 objektifi , 1gb hafizasi, cantasi icinde fiyat aldik sanirim kotu bir secim olmamistir
Ben Litvanya da yasiyorum makinayi buradan aldim. 2000 Lita yani 1142 Turk lirasina denk geliyor
Öncelikle makinanız hayırlı olsun.Makinaya diyecek lafım yok ama objektif için aynı şeyi söyliyemiyeceğim.Yaklaşık 4aydır kullanıyorum yeni yeni farkına varıdım çünkü bende yeniğim makinayı devamlı deniyorum acaba sorun benden mi diye çok foğraf çektim anladım ki sorun objektif,fotoğraflarda keskinlik yok.Örn:bir yaylayı çektiğimde çayırdaki otlar tane tane belideğil de sanki pastel boya ile boyanmış gibi oluyor sharpnig yapsamda bişi değişmiyor ve kadraja giren kuşlar siyah bir leke gibi gözüküyor.İsteğenlere örnek fotoğrafları yollaya bilirim...
Eğer eklersen hiiç fena olmaz Endrocu
endrocu veya endurocu, ne tur modlarda cekim yaptinda bu sonuclari aldin? M modunda cekim yaptinmi? biraz belirtirmisin. F650GS Fundurocuya
ben NikonD40 alalı 6 ay falan oldu, aslında hangi makinayı alırsan al başlarda eğer acemiysen hayal kırıklığı yaşarsın. Zamanla makinaya alıştıkça ve işi öğrendikçe beğeneceksin zira ben memnunum. Kesinlikle iyi makina ancak lens uyum sorunu açıkçası kaydadeğer bir sıkıntı.
avicenna dogru soylemissin.Her makinanin ayri huyu var, anlamak gerek, alisinca kardes kardes geciniliyor yeterki kilavuzunu bastan sona oku ve sonrada denemelere basla.birazda ruh gerekli diye dusunmekteyim.Iyi bir gitarist en dandik gitari bile guzel calar diyorum
doyma 2 verilmiş,contrastta 2 ikiside renkleri şişirir.Wb sağa doğru sapmış.
bence renklere fazla yuklenmısın onlara bak istersen bendede d40 var alalı fazla olmadı ama gayet memnunum
Otomatik modlarda cekim yaptigindada ayni sonucumu aliyorsun? Mesela P, S, A modunda veya manzara mod seceneginde
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3322912 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -