Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3000
Arkadaslar yarı profesyonel bir makina almak istiyorum nikon d 3000 gözüme carptı 700 tl iknci eli sizce alınır mı
ikinci el makina alınırken nelere dikkat edilir tşk ederim
bu makineyi alıcaksınız fakat ileride yeni bir lens almak isticeksiniz. alacağınız lensde makinenizin gövdesinde autofocus motoru olmadığı için manuel odaklama yapmak zorunda kalacaksınız. bunun yerine. canon 1000d almanız daha iyi olacaktır. yada sabredin biriktirin bu arada forum okuyun ve ikinci el garantisi devam eden canon 500d alın şiddetle tavsiye ederim ve sizi uzun bi süre yolda bırakmaz.
Aslına bakarsanız slr makine çok istiyorum ama neye dikkat edilir hiç bilmiyorum arkadasımda canon d450 var oda yeni aldı odaklanma falan yapamıyoruz kafam çok karısık almışken güzel olsun istiyorum
O zaman öncelikle internetten bolca okuyoruz SLR , DSLR makine nedir, neden tercih etmeli, neden tercih etmemeli, iyice araştırdıktan sonra kafanızda biraz şekillenir. Ondan sonra da eşten dosttan biraz denersiniz bir iki makine. Olmadı Mediamarkt, Bestbuy gibi mağazalarda denersiniz bazı ürünleri. En nihayet neden ve nasıl bir makine alacağınıza karar verirsiniz. D3000 tavsiye etmem çünkü sensörü CMOS değil CCD dir. Gerçi onun da avantajları olduğu söylenir ama şuanda DLSR makinelerde kabul görmüş sensör standardı budur. Onun yerine Canon 450D yi düşünebilirsiniz sizde. Onu da temiz ikinci el dediğiniz fiyatlara bulmak mümkün olabilir. Ancak ikinci el makine alırken dikkat etmeniz gerekenler de var tabi. Ben size başlıkları yazayım siz araştırın bunları internetten
Shutter (makine ile ilk günden bu yana çekilmiş) fotoğraf sayısı önemli. Bunu Photome isimli minik bir programı bilgisayarınıza indirip öğrenebilirsiniz.
Yanık,ölü piksel vs.olmaması, bunu en basit haliyle anlamak için çektiğiniz bir fotoğrafı %100 zoom yaparak kontrol edin anlamsız beyaz parlak noktacıklar var mı diye. Eğer varsa birden fazla fotoda kontrol edin hep aynı noktada mı diye, öyle ise muhtemelen o noktaya denk gelen piksel ölüdür ve düzeltilemeyen bir kusurdur.
Makine üzerinde gelen lens de önemli. Kısaca makine ile aynı marka olmasına dikkat edin diyeyim. Çünkü bir çok yan sanayi lens markası var, çok iyi lensler olabildiği gibi çok kötüleri de olabiliyor (aynı markaların bile)
Kozmetik temizlik optik elemanlarda çizik olmaması gibi hususlar artık sizin görme becerinize bağlı. Son olarak da asla herhangi bir özelliği çalışmayan bir makineyi almayın ucuz bile olsa. Örnek, sadece şu tuşu basmıyo ama fotoğrafa etkisi yok sözünü duyduysanız uzak durun ve mükünse tanımadığınız birinden ikinci el makine alacaksanız bu saydığım hususlarda daha titiz olunuz.
Acıklamalarınız için teşekkür ederim ama sanırım maddi durum 450d almamı engelliyor.
350d buldum 500 tl bide nikon d70s var aynı fiyat sizce hangisi alınır pek fark göremedim arastırdım ama size danısmak istedim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3325112 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -