Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3 Mü Nikon D300 Mü
siz olsaydınız hangi özelliklerinden dolayı hangisini tercih ederdiniz
Tamer'im,
Tabii ki D300 bana da fazla ...Ama o kadar iyi yorum aldı ki, yeni bir Dslr alacağım için, D300 e karar verdim. Yoksa bu tip makinalar süper amatörler için bence... Herhalde iyice canını çıkarıncaya kadar kullanırım ben bu makinayı...
Selamlar... Sevgiler.....
hocam selamlar bu konuyu çok tırmıkladım ama nikonun sitesine baktımda AF-S DX NIKKOR 16-85mm f/3.5-5.6G ED VR (5.3x)
bu objektifin nikon d3 dede kullanılabilcegini gömsteriyor ama bu bir dx objektif crop faktörünü göz önünde bulundurursak ileride alacağım ff için bir problem olurmu acaba ben nikon 24-70 almıştım ama fazla geciktirdikleri için paramı geri aldım sizce 16-85 ile arasındaki fiyat farkına değermi yada ff için ideal bir lens diyilmi
saygılar
DX lensler full frame mekineler için değil, sağladığı görüntü çemberi crop sensörlere yetiyor. FF sensörlü makineye fiziksel olarak takabilirsiniz, ama görüntü siyah bir çemberin içinde ufak bir görüntü olarak kalır. d3 bu lensin takıldığını (DX) farkedince, otomatik olarak crop yapıyor, küçük bir görüntü sağlıyor.
Egemen,
Bekle bence. 24-70 lensde focus problemi görülüyor bazen deniliyor. İlker(dadanagast) yaşadı bu problemi. Mutlaka giderirler yakında. Başka lense bakma FFmakina için süper bir aralık.
Elindekilerle idare ediver biraz. Mutlaka 24-70 al....
teşekkürler
kusura bakmmayin belki konuyla ilgisi yok ama bend eyurt disindan d300 aldim ama turkce kullanma klavuzu yok bu konuda bana yardimci olabilirmisiniz?
tesekkurler
hayyamda 30 ile 50 ytl ye satılıyor
isin kotu tarafi ben yurt disindayim
Yurt dışındaki adamın türkçe kullanım kılavuzu ile işi ne? Yabancı lisanı olmayan adamın yurtdışında işi ne?
ruhi abi ben rusyada calisiyorum , ruscam iyi klavuzu anlaya iliyorum ama hepsini degil, insanin anadili oldugu zaman baska oluyor
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3321012 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -