Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D3
Nikon D3 29 kasımda Türkiye piyasasında D300 ile
beraber artık bakıp moralimizi düzeltiriz 5000 Dolar
eyi para.
bu makinenin maliyeti kaç para acaba böyle bir kar marji olmaz ınanılmaz bir rakam bence maliyeti 500 dolardan fazla değil diye düşünüyorum akıl karı değil acayıp kazık o biçim kazık resmen kanımızın son damlasınakadar emiyorlar bizlerde buyurun burdan diyoruz vatandaş kurmuş tezgahını oturduğu yerden oluğu boru hattını bağlamış dolarları dolduruyor . ne yapmış bir kilo demir 200gr pilastik ten oluşan demirin kılosu 2 ytl pilastiğde 1 ytle toplam 3-5 ytl yi 5000 dolara satıyor genelde bir değerlendirme yaptım yanı diğeceğim türkiye ne yapıyor nereye gidiyor acaba üzülmemek elde değil .
Bu fiat burayla ilgili değil burada daha fazla olabilir.
Yüksek kazanç yüksek teknolojide var ve bu tüm dünyada
böyle.
kartal53 ün yazdıkalrını ilgiyle okudum..
madem 1 kg demir 200 gr plastik..
bizim sanayidekı ustalarımız torna tesviyecilerimiz nedne çıakrmıyoarlar birkaçyüz ytl ye..
sensörü yusuf mahmut tuncer (Yu-Ma-Tu) ya objektifleride paşabahçeye yaptırırz olur mis gibi makına..
Yüksek teknoloji toplumu olmamanın neticeleri birde
üreten ve yaratan değilde tüketen toplum olmamız.
herhangi teknolojık alet sadece kullanılan lastik demir ile ölçülmez
ergonomi-yazılım-teknoloji-pazarlama-dayanıklılık-calısan-işliyen
bunları hepsı para demek yanı sadece kasa ıle olmuyor bu işler daha dogrusu soyle dıyım sızın elınıze bıtmıs bır makına versek yazılım olmadan gıne kullanamazsınız
bır yazılımda mılyonlarca dolar demek umarım anlamıssınızdır ne demek ıstedıgımı
Elbette inanılmaz yüksek kar marjları söz konusu ama bu tip firmaların ar-ge ye harcadıkları rakamlar dudak uçuklatacak cinsten,e durum böyle olunca da kan emmeyi bir hak sayıyorlar,seri üretim olan hiçbir ürün zaten satıldığı fiyata yakın bir üretim masrafına mal edilmez...Eğer öyle olsaydı vay halimize...
#alikatip' tarafından 29.11.2007 00:21:00 tarihinde düzenlendi.
Fotoğraf makinalarında yazılım basit.
Kolaylıkla yapılabilir ama teknoloji birikimi
önemli etken.
merhaba Yurdisinda Nikon D3 4800 euro Türkiyede ozaman daha ucuz.
Şu anda Türkiyedeki fiat belli değil veya ben duymadım.
Ama aşağı yukarı aynı olur.
D3 ün fiatları belli oldu 5500 - 6000 Dolarcık epey
pahalı fiat çekmişler.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3321212 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -