Fotoğrafçılık Forumları
Nikon D200
Nikonun yeni DSLR makinesi D200 çok yakında satışa sunulacağı duyurulmuştur.
Bir arkadaşım vardı Ahmet Altan, buradan ona da selamlar.. Olympus om 2 ve om 4 sahibi idi. Bendeki Nikonlara özenerek Nikon F3 ve FA aldı. Sonra da "yaaa" dedi, "Ben sandım ki Nikon daha iyi çekecek". ve üzüldü. Evet neden Olympus ve pentax'ı unutuyoruz? Daha ucuza ve daha güzeli verebiliyorlar. Üstelik Olympus 3/4 oranı ccd kullanıyor.Bir de 1/12000 enstanteneyi ilk Minolta Dynax 9 ile sundu. Minolta D7 giriş seviyesinde müthiş bir makine. Eğer objektiflerim Nikon olmasaydı, Dijitalde bu markalar üstünde hayli git-gel yaşardım. 5 büyük marka müthiş bir rakabet içindeler. Ve mükemmel makine yapılmayacak, taleplere cevap verecek uygun makineler yapılacak.hepinize selamlar....
Dadanagast,Canon daha iyisini çıkarabilir eyvallah ama göz ardı edilmemesi gereken başka unsurlar da var bir ürünü tercih ederken.Öyle fotoğrafçılar tanıyoruz ki adamın yıllardır alışık olduğu markadan vazgeçmesi mümkün değil.Çünkü o markanın ezelden bugüne gelişim süresine şahitlik etmiş, tüm ekipmanını aynı markadan oluşturmuş ve
artık kendisi ile özdeşleştiriyor.Herşeyi bir kenara bırakalım mesela Nikon'un gövde yapısına alışmış olan birisi için Canon'un tutuşu bile ters geliyor.Tüm lensleri Nikon olan birisi için mesela Nikon'u bırakmak hayli zor olacaktır.
Doğru bir tespit sn.özgür foto.86 yılında acı bir deney yaşadım. Canon T90, 300 tl flaş, F1 (AE Finder) ve objektiflerini Suudi arabistanda aldım.Bir makara bile çekmeden Hayyamda (adını da vereyim beni tanıyacaktır) Kenan bey'e verdim. Çünkü Nikon'a alışmıştım yapamadım. geri yurt dışına çıktığımda Nikon'a sarıldım tekrar. Zor evet değişemiyor insan. Evet Eos 1 D hep gülümsüyor bana ve içim de gitmiyor değil ama Nikon da güzel dijital makine üretti artık.
afrikali cok dogru soylemissiniz.. ama soylediginiz film makineler icin gecerli olan birsey..
tabii ki makine daha iyi cekmeyecek, ama iste makinedir dostunuz fotografi cekerken..
dijital'deki bazi makineler hala daha gelisimlerini tamamlayabilmis degiller.. aslinda 8 megapixellik bir makine ile 12 megapixellik bir makine arasinda cok farkliliklar var.. diger konuda da sormussunuz, benim bildigim kadariyla 12 megapixellik kameralar, filmi cok sollamis durumdalar.. ha ama 8 megapixellik bir kamera da goruntu kalitesi acisindan cok daha net ve dogal.. ama iste filmin verdigi renk kalitesini veremiyor..
ama iste bir nikon d2x veya canon 5d gibi kameralar filmi her iki anlamda da gecmis durumdalar..
...o yuzden daha kalitelisini istememiz aslinda o kadar anlasilmaz olmamali diye dusunuyorum..
kaldi ki, nikon d200 gercekten cok ustun bir makine.. hatta fiyati goz onune alindiginda d2x'den bile iyi diyebilirim benim mantigimca..
..neyse..
...................
ozgur foto, haklisin tabii.. bak, bende iki tane canon lens var, simdi nasil geceyim diye dusunup duruyorum..
aslinda saka bir yana, dediginiz gibi, bir markaya alismis olanlarin diger markayi kullanirken zorlandiklarini biliyorum.. ama iste bircok usta fotografcinin da, bir d2x cikana kadar, nikon'dan canon 1Ds mark II'ya gectiklerini de okudum, gordum.. sonucta hepsi kullanmayi basardilar..
..neyse.. saka bir yana.. bence de bir d2x'in tutusu harika otesi.. canon'dan cok daha iyi.. ama iste cok paralar..
d200'un tutusu da d2x gibi olacakmis, o yuzden istemekte hata mi yapiyorum..
..isin kotu yani, forumdan kimse cikip da sendeki 350D'yi alayim demedi..
İlgili olabilecek konular
-
-
Nikon F55 Türkçe Kullanma Kılavuzu
06 Ağu. 2006, 19:27 tekin43
3323112 Nis. 2023, 13:15
sametcan97 -