Fotoğrafçılık Forumları
Nikon’mu Canon’mu ?
1.5 senedir fotograflar ile ugrasiyorum ilk baslarda hobi olarak baslamistim ama yavas yavas hobiden daha ileri biseyler olmaya basladi lafi fazla dolastirmadan istedigim daha ust duzey fotograflar cekebilmek icin Nikon d80 almayi dusunuyordum ancak boyutunun kucuk oldugu dezavantajini soylediler ve Canon 450d yi tavsiye ettiler.Simdi ikisinin arasinda kararsizim...Tavsiyeleriniz olursa cok memnun olurum.
Arkadaşım sana her kim Nikon D80in boyutları küçük git Canon 450D al dediyse o arkadaşına söyle bir daha fotoğrafçılık hakkında yorum yapmasın... Nikon D80 sınıfının lider makinesidir diyebilir sana ve ergonomiside inanılmaz başarılıdır..
Unutmadan bu olay canon, nikon olayı değildir... Mesela ben.. Tıpkı sizin gibi illede canon, illede nikon diye tutturanlardım.. Ama gördümki benim makinem sony.. Neden? Elime aldım, inceledim ve en çok ona ısındım.. Sakın ola istediğin makineyi eline almadan karar verme...
Ben de uzunca bir süredir karar verememiştim Canon Eos 350 mi yoksa Nikon 40d mi diye. Yaklaşık 4-5 aydır araştırdım ve sonunda gittim kendime Nikon D70 aldım. Sebep ise düşkün olduğun Canon markasının, makinayı alınca bana yeterince hazzı verememesiydi. D80 yahut 450D farketmez aslında. Elindeki merceğin ve ışığın iyi olsun, muhteşem sonuçlar çıkıyor zaten ortaya. Bende amatörüm ve inan ki çok araştırdım.
Ama makinayı sakın görmeden-eline almadan asla ama asla alma.
En ideal makina nikonun gövdesi+canonun objektifi yapalım. canon mu ? Nikon mu tartışması son bulsun
sony'i yabana atmayın arkadaşlar... Nikon veya sony gövde + canon objektif diyelim anlaşalım
Bende hala makine alıyorum... Neyse yakındır almam...
#mehmetklyr' tarafından 14.10.2008 23:47:04 tarihinde düzenlendi.
Sagolun arkadaslar ilk once d60 ta karar kilmistim ama bu iki makineyi arastirinca d80 kafama daha yatti.
güzel kardeşim... Bak Nikon D40, D40X, D60, Sony A200 gibi makinelerle başla diyorum ben... Neden dersen fotoğraf deneyiminin olmamasından derim... Şunu unutmamalısın, güzel fotoğrafı çeken güzel makine değil, iyi fotoğrafçıdır... Neredeyse 2 katı fiyat verim D80 alman bence çok gereksiz... ok ben illa o parayı vereceğim diyorsan git lens al o parayla...
#mehmetklyr' tarafından 15.10.2008 15:30:44 tarihinde düzenlendi.
birzzcık daha sabredin yılbaşına akdar cazip kampanyalar çıkar. 14 şubat sevgililer gününe kadar sabredrseniz ozamana kadar dahada cazipleşir. aslında %18 vergi getirilmeseydi digital fotoğraf makinelerine çok iyi olurdu. Pişman oldum bende geç kaldığıma almaya. ama şimdi beklemekten başka yolu yok. ilerde hem taksitler çoğalacak, hemde indirim olacak. yılbaşından önce makine almayın diyorum. ben 14 şubata yakın alacağım
nikonla baslayan bir daha birakamaz..... eger ki canon alicam diyosan senin kararin...nikon canondan herzaman ustun ve daha iyidir....mükemmel bir objektif var zaten bir dahya birakamazsin
Herkese merhaba ,Yazılanları takip etmeye çalışıyorum.
bora.paşa Nikon Canon dan her zaman üstün derken bu size göre sanırım.
Bu arada Canon kullanmaya başlamıştım ilk olarak, Nikona geçtim bi ara ve Canon a geri döndüm tekrar.
nikon canondan her zaman ustun ve daha iyidir
Futbol fanatizmi gibi biçok insanda maalesef marka fanatizmi var ve markanın artısını, eksisini iyi yada kötü yönlerini ele almadan, eleştirel gözle bakmadan resmen tapınır duruma gelinmiş..
Sayın ''bora.pasa'' ; metnin en bbaşındaki cümleyi sizden alıntı yaptım..Nikon Canon'dan neden ''her zaman daha üstün ve daha iyi'' dir?Madem böyle bir iddia ortaya atıyorsunuz; iddianızın nedenlerini de yazınız ki bu işe yeni başlayan, kendini geliştirmek isteyen arkadaşlarımız, kulaktan dolma değil ezber bilgiler değil, neden-sonuç ilişkisine dayalı bilgiler öğrensinler.Gerek Canon, gerekse Nikon, yaklaşık yüz yıla yakındır fotoğraf sektörünün amiral gemisi olmuş iki markasıdır.Her iki markanın da birbirlerine karşı bariz bir üstünliği olmayıp sadece birbirlerine karşı üstün olduğu yönleri ve zaafları vardır.Ancakher iki markanın da hangi modeli olura olsun, FOTOĞRAF ÇEKMEYİ BİLDİKTEN SONRA kullanıcısını hüsrana uğratmaz.Unutmayının ki fotoğrafı fotoğraf makinesi değil, o makinenin kullanıcısı çeker.Makie sadece bir araçtır.Büyük usta Ara Güler'in bi sözü var: ''Herkes fotoğrafı neyle çektiğimi soruyor; birisi de çıkıp nasıl çektiğimi sormuyor'' diyor üstad...
#aeron' tarafından 16.10.2008 00:08:27 tarihinde düzenlendi.