Fotoğrafçılık Forumları
Netfotoğraf Pentax K10d Ürün İncelemesi
Uyarı
- Forumda yazılan mesajlardan tamamen üye sorumludur.
- T.C. yasalarını ya da uluslararası kanunları, anlaşmaları, tüzükleri çiğneyen mesajlar foruma gönderilemez.
- Konu açmadan önce forumu aramanız önerilir. Bir birinin benzeri konular silinecektir.
- Konunuzu, ilgili ve sadece tek bir bölüme açın.
- Konunuzun başlığını, sorunuzla ilgili özet bir cümle olarak belirtin. "Acil..., yardım.., buraya bakın..., makine alacam kararsız kaldım..." şeklindeki konular silinecektir.
- Topluluklar hakkında tahrik edici ve küçük düşürücü yazılar yazılamaz.
- Site tanıtımı, reklam, satış ve satın alma ilanı şeklindeki mesajlar silinecektir.
- Özel mesaj sistemi ya da mail üzerinden dosya ve bilgi paylaşımı talebi içeren mesajlar silinecektir.
- Programların crack ve seriallerini dağıtmak, crack, warez, hack benzeri sitelerin tanitimi kesinlikle yasaktır.
- Telif hakları kanunu kapsamında; kullanma klavuzu, görüntülü belge veya dökümanların yayınlanması, bu belge ve dökümanları barındıran sitelere link verilmesi kesinlikle yasaktır.
- Herhangi bir kullanıcının kişisel bilgilerini yayınlamak ve özel mesaj sistemindeki bir konunun foruma taşınması kesinlikle yasaktır. Rahatsız edici mesajları olduğunu düşündüğünüz üyeyi site yönetimine bildirin.
- Foruma konu açan ve cevap yazan her üye yukardaki kuralları kabul etmiş sayılır, aksi davranışlar üyelik iptaline neden olur.
erex,teşekkürler abi.Fotoğrafların çok güzel.Sende 10-20mm sigma mı var?Bana IFSAK doğa eğitimimde geniş açı bir zoom lazım.Tavsiye eder misin? Bu arada digital için yapılmış o lens.DA* seriside öyle.Bu kadar yatırımları yapıp gelecekte olaki k1d fullframe olursa kaldırıp kenara mı koyacağız bu lensleri? Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar açıklık getirirse sevinirim.
Macroya ilgi hat safhada herkeste gal,ba
Arkadaşlar hepinizin fotoğrafları çok hoş ellerinize sağlık.
amati slm,
dediğin gibi o objektifler dijitaller için ve full frame makinelerde pek işe yaramayacaklar.
ama geniş açıda bildiğim kadarıyla 12-24mmm olanlar full frame makinelere uyumlular. yani eğer böyle bir uyumluluk gözetmek istiyorsan 10-20 yerine 12-24 bir objektif alabilirsin. sanırım onların fiyatları biraz daha yüksek. bu arada bir sigma bayisinde kulak misafiri olmuştum. mağaza sahibi ben sigmacıyım ama ne hikmetse müşteriler tokina 12-24'den de çok memnunlar diye anlatıyordu arkadaşlarına. sadece bilgin olsun
Sevgili Amati sana mesaj attım. Bilgine.
Şimdilik 100.000, okunma sayısı konusunda tek rakibimiz R1
Zafer bey evet okunma sayısı makinayı kullanan sayısı ile doğru orantılı arttığı için rakam 100.000 leri geçti.
Oraya yüklediğim fotoğraf sanırım sitenin alt yapısından dolayı daha büyük yüklenemiyordu.
Aynı grafiği daha rahat görebilmeniz için buraya da yükleyeyim.
Zafer bey in bahsettiği grafik ler aşağıda.
Kısaca konu hakkında da bilgi verirsem grafiğin yüklenme sebebi daha iyi anlaşılır.
Söz konusu yazıda makinaların gördüğümüz renkleri fotoğraflara ne kadar doğru yansıtabildiklerinden bahsediliyordu.Ben K10D inceleme için bana ulaştığı günden beri fotoğraflarda renkleri doğal haliyle verebilen ,renkleri kafasına göre en az değiştiren makina olduğunu çok defalar söylemiştim.
İşte bu renk doğallığı konusunun grafiksel olarak gösterildiği http://www.imaging-resource.com/ sitesinden 6 makinanın sRGB modunda yapılmış incelemelerini yan yana getirince benim gözlem olarak farkettiğim bu renklerdeki doğallığın grafiksel olarak da görülebilmesi mümkün olduğu gibi bu konuyla ilgili yazdıklarımda teyid edilmiş oldu.
Grafiklerde numaralandırılmış kare şekiller gerçek renk tonlarının tesbiti için kıstas alınan noktaları gösterirken onlara bağlı yuvarlak şekiller ise kameraların bu renklerde yaptığı sapmaları ve sapma oranlarını gösteriyor.
Bu grafiklerde doğru ve gerçek renkleri sunma açısından K10D nin 22 bit lik A/D konvertörünün katkısı ile makinanın işlemcisi daha doğru ve doğal renkleri fotoğrafa yansıtabilmekte ki başarısı grafiksel olarak da görülebiliyor..
sevgili erex,cevap yolladım.
Pentax web sitesi projesi diye bir çalışma var şu an beta aşamasında linkini aşağıda veriyorum.Onlara email gönderiyorsunuz size bir artist code veriyorlar bu kod nosu ile en iyi fotogralarınızı yüklüyorsunuz.Uygun görülenler sitede sergileniyor. Tüm dünyadan Pentax kullanıcılarına açık bir platform.
Fotografları izlemek için üye olmanıza gerek.Girip izleyebilirsiniz.Değişik Pentax kameraları ve lensleri ile çekilmiş birçok fotograf mevcut.Eminimki yakında bizden de bazı fotograflar göreceğiz orada.
Hepinize iyi günler.
üye olmak için;http://www.pentaxphotogallery.com/artist
fotoğrafları izleyebilmek için;
http://www.pentaxphotogallery.com/in...on= undefined
Fotografları görebileceğiniz linki bir kez daha yolluyorum öbürü calışmıyor.
http://www.pentaxphotogallery.com/index-flash.jsp#section=HOME&subSection=0&subSubSection=undefined
arkadaşlar ne kadar çok fotoğraf yüklenmiş son günlerde, çok sevindim. çok güzel her biri.. ellerinize sağlık!
bir foto da benden, üzerinde düzenlemeler var photoshop ile.
18-55
#sdtyrdkn' tarafından 09.04.2007 17:54:27 tarihinde düzenlendi.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2455527 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1402822 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1196714 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0579420 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165606 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0192203 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -