netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

raw ları kaydetmek uzun sürer bide gece pozlamalarında işlem süresi uzar.

Kayıt süresi en kısa olan kart Extreme III gibi bayabir hılzı kartlar.1 raw = 1 sn gibi bir sürede yazabiliyor

Tarih: 23 Mayıs 2007, 10:36 - İp: 88.***.**4.27
myspor
myspor (üye)
İstanbul / Amatör

bU siteye girmek login olmak istemediğim halde
dayanamayıp yardımcı olabilmek ve tecrübe paylaşmak için
yazmaya girdim. (Kimin kuyruğuna bastım bilmiyorum fotoğraflarım yayınlanmıyo ve siliniyor!)

ffg
MAKİNEN HAYIRLI OLSUN.

Ben de kısa bir süreden beri slr makine kullanmaya geçtim.
Uzun yıllardan beri fotoğraf çekiyordum ama otomatik kompak makineler ile hiç bişey öğrenmeden kolay kolay fotoğraf çekmişim.

K100D ye ilk dokunduğumda kocaman bir makine gibi geldi bana oysa K10D 2nin yanında kompak gibi yavru.

LCD EKRANDAN BAKARAK TA FOTOĞRAF ÇEKEMİYORSUN GERÇİ BEN PİL TASARRUFU ADINA LCD EKRANI KULLANMADAN FOTOĞRAF ÇEKTİĞİM İÇİN BUNA ALIŞKINDIM.

Slr makineyi alana kadar ilk 1 ay alayım mı hangisini alayım diye kendi kendimi yedim. Herkesin çeşitli tavsiyelerine rağmen kendi imkanlarıma göre bu makineye karar verdim. Ve makineyi ilk aldığım hafta biraz şok gibi bir durum yaşadım. İlk önce çektiğim fotoğraflar hiç bişeye yaramadı. Kocaman bişey cebe bele sığmıyo.
Boynuna asıyosun mahlende milletin dikaktini çekiyo. Sanki gazetecisin mübarek gibi. Halen makineyi evden dışarı çıkarırken mahleden uzaklaşana kadar saklamaya çalışıyorum.
Hava cıva olmasın diye. Yanında diğer lenslerini yedek pillerini de taşımak zorundasın. Sırası gelmişken.
3 takım yedek pil tedarik ettim. Önceden kalma kimisi.
iyi şarj edilmiş 2500!lük piller ile makineyi oynata aça kapata baka deneye 200 civarı fotoğraf çekebiliyorum.
Ormana kıra uzak bir yeer giderken mutlaka yedek pillerin iyi şarjlı olaark yanında olmalı. Bir hafta önce şarj ettiğin fakat kullanmadığın pillere sakın şarjlı diye uzak yerlere giderken güvenme şarjı deşarj et gideceğin son gece şarjları doldr.

İlk makineyi aldığım günler iyi fotoğaf çekemediğim için
makine bir hafta evde durdu öyle. Sonra aldım elime kurcalamaya başladım bir yandan kullanma klavuzunu da okuyorum derken 18-55 lensimle bişeyler çekmeye başladım ve hoşuma gitmeyede başladı. Uzun bir aradan sonra 2. lensim
50-200'lüğü denemeye başladım daha çok hoşuma gitti.

Hala hazır tam değil çeyrek pozisyon bile öğremdim sayılmaz ama bu uzun merdiven basamaklarında ilk bir kaç basamak çıkmış durumdayım.

Bu makiem hakkında buradan bir kaç arkadaşlarında baya bir yardımları oldu çok sağolsunlar. Kendilerine teşekkür ediyorum.

Güzel fotoğraflarda görüşmek dileğyle diyeceğim ama
biraz içimde burukluk oldu bu siteye her kim fotoğrafımı silip yayınlamıyosa ağzına ekmek. byy.

Tarih: 23 Mayıs 2007, 13:33 - İp: 213.***.**3.130
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

myspor bence bi modlarla fln konuşmalısın çok saçma bi durum olmuş...ffg myspor doğru söylüyor fotoğrafçılık ciddi sabır gerektiren bi iş çoook uzun bi zaman geçmesi lazım ve ciddi şekilde kendimizi geliştirmemiz lazım en önemlisi hiç bi zaman bilginle yetinmiceksin...

Tarih: 23 Mayıs 2007, 16:26 - İp: 88.***.**9.46
ffg
ffg (üye)
Tokat / Amatör

arkadaşlar teşekkür ederim, fotoğrafçılık konusunda, temel bilgiler var, ancak ilk defa d slr kullanacağım, o yüzden biraz acemilik var...
myspor unda dediği gibi daha önceleri fotoğrafları makine ler çekmiş, ben değil...
aldığım makineyi iade ettim, içime sinmedi, yenisi ile değiştirilmesini talep ettim, hepsiburada.com özür falan diledi, aldığım gün fotoğraf numaratörünün 6300 gibi bir rakam olması, lcd ekranında koruyucu bant olmaması ve vizörden bakıldığında minik bir siyah lekenin olması hiç hoşuma gitmedi açıkçası, daha önce kullanılmış bir makineye neden bu kadar para ödeyesin...
body i gönderdim, değiştirip gönderecekler sözüm ona...
sizlerdeki makinelerinin fotoğraf numaratörleri bile 6300 lere gelmemiştir bence, ancak vizörden bakıldığında lekecikler görülmesi olağan bir durum herhalde, bunun için mirror cleaning diye bir temizleme sistemi geliştirmiş pentax, ancak pek işe yaradığı söylenemez
çünkü temizleme sistemini açıp kapattıktan sonra, daha fazla leke olduğunu gördüm... neyse hayırlısı olsun... yenisi gelsin o zaman bakacağız...
ayrıca şu raw dosylarını açma konusunu hala halletmiş değilim, camera raw diye bir eklenti gerekiyor da onu nerden indireceğiz, türkçe bir yer yok anlaşılan... yardım..

Tarih: 23 Mayıs 2007, 20:51 - İp: 88.***.**5.70
onixon
onixon (üye)

photoshop'u update ederseniz sizin makinenin dosyalarını tanır.
Lens değişirken atik olmalısınız çok tozlu ortamlarda lens değişmek içeriyi tozlandırır.Ama vizörde gördüğünüz toz için dertlenmeyin .Eczaneden alıncak 5 ytl 'lik pompa sırasıyla makine ,lens üstü,ayna üzerindeki tozları fağıtacaktır (ucunu içeri sokmayın)
Fazla tozlanmadanda pek ellemeyin

Hayret HepsiBurada'dan bölye şeyler zor görülür bide.Geçmiş olsun.

Tarih: 23 Mayıs 2007, 21:12 - İp: 85.***.**3.100
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

ffg geçmiş olsun bi daha böyle dertler yaşamazsın inaşallah

Tarih: 23 Mayıs 2007, 21:25 - İp: 88.***.**9.46
erndvc
erndvc (üye)
Ordu / Amatör

Arkadaşlar bende bir K100d kullanıcısıyım.Makineyi 4 ay önce aldım.İlk başlarda çok fazla problem etmiyordum ama bazı durumlarda yavaş kalması canımı sıkıyor.Özellikle Otomatik odaklama,flaşı doldurma ve resimleri silme konusunda yavaş olduğunu düşünüyorum.Sizler bu konularda sıkıntı çekmiyor musunuz?Yoksa benim makinemde mi bir problem var?

Tarih: 23 Mayıs 2007, 23:33 - İp: 85.***.**1.31
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

erndvc bende senle aynı zamanlarda aldım makinayı güle güle kullan..AF'si güzeldir bu makinanın ama objektiften objektife fark eder ama genelde iyidir bende 18-55 var memnunum..flaş doldurması biraz yavaş artık onada bişey diyemicem sonuçta en ucuz DSLR makinalardan bitanesi=)...Resimleri silmede eğer yanlış bilmiyorsam karttan karta fark etmesi lazım die biliorum...

Tarih: 23 Mayıs 2007, 23:49 - İp: 88.***.**4.54
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

Sarı-yeşil ten rengine maruz kalmamak için artık sadece siyah tenli insanları çekmeye karar verdim.

1/125 sn
f:5.6
Iso:200
300mm

Tarih: 24 Mayıs 2007, 13:11 - İp: 213.***.**5.242
onixon
onixon (üye)

Tarih: 24 Mayıs 2007, 15:49 - İp: 88.***.**6.79