Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
Bu yüklediğim fotoğraftaki eksikliklerimi
bana yazabilirmisiniz.
Öğlen vakti sert güneş ışığı altında çekmiştim.
18-55 lensim ile.
#myspor' tarafından 13.04.2007 23:24:57 tarihinde düzenlendi.
weary;
seni atlamışım. Seninki de hyırlı olsun.
onca80;
en iyi sonuçlar havanın berrak olduğu, bulutların da yüklü olmadığı(beyaz olduğu) gökyüzünde ede ediliyor. Vizörden bakıp filtreyi çevirerek en iyi sonucun alınacağı noktayı görüyorsun zaten. Kullandıkça alışacaksın.
myspor;
Diyaframı 2 stop kıs. Yani 18mm de çekiyorsan f:7 55mm de çekiyorsan f:11 iyidir. Tabii alan derinliğini dikkate almazsan.
Myspor,
Diyaframın belirli, sabit bir değeri yok. ışığın o anki durumuna göre ve fotoğrafa vermek istediğin etkiye göre değişir. kısaca diyafram fotoğrafa giren ışığın miktarını ayarlar. diyafram ne kadar açıksa(3,5-4-4,5-5,6 nispeten açık diyframlardır) sensöre veya filime o kadar çok ışık gelir ve fotoğrafı fazla pozar. diyaframı nekadar kısarsan (11-13-16-19-22)fotoğrafa o kadar az ışık girer. örneğin çektiğin fotoğrafta ışık fazla gelmiş ve patlamar oluşmuş. diyaframı olan değerden biraz daha ksık kullanman bu sorunu giderebilirdi. dıyaframın açık olması fotoğrafın alan derinliğini sınırlar. odaklandığın nesne netken diğer alanlar fludur. diyaframın ne kadar kısıksa alan derinliğin o kadar artar. fotoğrafın mümkün olan en geniş alanı nettir.
tabii bu diyafram ayarlarını yaparken ona göre enstatane ayarlarınıda düzenlemeniz gerekiyor. enstantanede ışığın sensöre yada filme geldiği süreyi ifade eder. tüm fotoğrafın net olmasını istiyorsanız diyaframı kısmalısınız. yani "f" yanındaki sayıyı büyütmelisiniz. ama bu seferde sensöre gelecek ışık azalacağı için fotoğraf yeteri kadar pozlanmayabilir onun için fotoğrafın pozlanma süresini arttırmalısın. böylece dengeyi sağlayabilirsin. enstantane saniye cinsinden ifade edilir. 1" ifadesi bir tam saniye anlamına gelir. ve nispeten uzun pozlamadır. örneğin sadece 6 rakamı varsa enstantane bölümünde bu saniyenin 1/6 sı anlamın gelmektedir. Bu iki değeri orantılı bir şekülde değiştirerek fotoğrafa istediğin etkiyi veebilirsin. tabii birde bunlara iso değeri giriyorki bu da filmin ışığa olan duyarlılığı anlamına gelir. bu üç etmen fotoğrafı oluştururken kullanabileceğin en belirgin olanlarıdır.
Bir kaç lale fotoğrafı daha...
onca80
Büyük çiçek fotoğraf görünüşte net gibi gözüküyorda,
yalnız kırmızılarda netlik yok. Ben istiyorumki
arka plandaki çiçeklerin yaprakları yeşil net olduğu gibi
kırmızı çikelerde net kırmızı olsun öyle renk boğulması canımı sıkar. Bende birazdan makinemi alıp dışarı çıkacağım bakalım ne fotoğrafı çeker gelirim. Özellikle Kırmızılarda netlik istiyorum. Ama nasıl bir ayarla bunu başarabiliriz.
Evet işte çektiğim
fotoğraflardan bir kaçtane
Eğer hobiniz ile alakası olan birine rastlarsanız muhabbet kurmak kolay olur.
Alttaki fotoğrafta en solda biraz kesik fotoğrafı çıkan arkadaş Mustafa isminde
fotoğraf sever. Selamlaştıktan sonra hal hatır muhabbet uzamıştı.
Kendisi baya bir fotoğraf film kamera işlerine meraklı hemde işinde
uzman bir arkadaştı. Hem konuşarak hemde deneme fotoğrafları çekiyorduk
ki bu seferde Çinliler bize bulaştı. Bizden daha manyak çıktı adam.
Herifin her yerinden fotoğraf makinesi veya kamera çıkıyordu. Özellikle lecia
makinelerinde yeni arkadaşım Mustafa’nın gözü kalmadı değil.
Bende hemen makinemin otomatik menüsünden bir deklanşöre dokunmuştum.
Hey gidi günler geçti ve anı kaldı.
renkler canlı,keyifli kareler
Sevgili myspor,
hiç de fena fotoğraflar değil çektiklerin. ama özellikle makinanın pozlamalarının sağlıklı olmadığı düşüncem senin fotoğraflarını gördükten sonra dahada belirginleşti. bir fotoğrafı çekebilmek için 2-3 kare mutlaka almak gerekiyor. bence yapman gereken en iyi şey fotoğrafı çekmeden ön izleme yap. orada gördüğün eksiklikleri enstantane ve diyaframı değiştirerek gidermeye çalış ve en uygun değerlere geldiğinde çekimini yap. biraz zahmetli ama daha doğru sonuçlar alabilirsin. tabii anlık çekimlerde bu şansın yok. makinayı "p" moduna al ve bilgisayarın başına geç. kolay gelsin.
Bu arada bilgisayarda fotoğraflara müdehale ediyor musun bilmiyorum. ama bilgisayarda dokunmadan fotoğraflar pek de göz alıcı olmuyor. haberin ola. kullanabileceğin en basit ve Türkçe program picassa. onu yüklersen temel karanlık oda müdahalelerini basit şekilde yapabilirsin. sonuç çok etkili...
Benim fotoğraflarım. Halen deneme aşamasındadır.
Pozlamalar, netlik, renk doygunluğu keskinlik
yeteri kalitede değil. Işığa göre her an müdahale etmek gerekiyo. Buda uğraştırıcı zahmetli. Çektiğiniz fotoğrafları denemek çektiğiniz anda kontrol etmek gerekiyor. Duran bekleyen konuyu bir daha çekebiliriz ama ya hareketli konuyu iyi çekememişsek bir daha iyisini denemek şansımız kalmıyor.
Bir fotoğraf sever arkaadşla karşılaşmıştım Çamlica da dün.
Kendisi fotoğraf makineleri ve kameralar üzerine oldukça deneyimve tecrübeli birisi idi. Makineme baktı bunlar yeni çıktılar dedi. Bazı özellikleri hoşuna gitti bazı özelliklerinde eksiklik var dedi. Mesela çift hafıza kartı kullanamama gibi. Ben P modunda fotoğraf çekiyorum öyle öğrenmeye çalışıyorum. O arkadaşın bana tavsiyesi her şeyi öğrenene kadar OTOMATİK MODDA çek fotoğraflarını dedi.
Şimdi biraz da kafam karışmadı değil. Otomatik modda hiç bir ayar yapmaya gerek kalmıyor zaten ayar yapmak istesekte bu mod ayar hakkı vermiyor istemiyor böyle daha kolay aslında. Bu şekilde fotoğraflar çok kaliteli olmasa da çok ta kötü çıkmaz heralde.
"Herşeyi öğrenene kadar otomatik modda çek"
peki herşeyi nasıl öğreneceksin. Bence en iyi öğrenme metodu deneme yanılma. bu filimli makainalarda çok daha zordu vede masraflıydı. ama artık dijitalde sınırsız deneme şansımız var. elinizde bu imkan varken neden her şeyi makinaya bırakasınız ki... ama başlangıç olarak diyafram öncelikli ve enstantane öncelikli modları kullanabilirsiniz. böylece hangi durumda hangi enstantane veya diyafram değerine ihtiyacınız olduğunu görebilirsiniz. pozometreden kaynaklanacak hatalarıda gerekirse hemen "m" moduna geçerek düzeltebilirsiniz. yoksa sürekli otomatik çekmekle hızlı bir şekilde ilermeniz zor bence...
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2454227 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401422 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195814 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0577820 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165006 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -