netfotograf
netfotograf (Yönetim)
İzmir / Firma

Netfotograf Pentax K100d Test:

Değerli üyelerimiz.

Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.

Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.

AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.

İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.

Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.

Saygılarımızla Netfotoğraf.

NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.

#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 25 Aralık 2006, 16:45 - İp: 88.***.**0.132
onixon
onixon (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bitpire mavi gemi kontrast ve ışık çok güzel,
53RK4N karelerin iyiye gidiyor,
infected tekrar geçmiş olsun sana,ilk foto güzel bir enstantene olmuş

Tarih: 2 Aralık 2007, 22:14 - İp: 88.***.**7.245
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

bitpire hocam artık yorum yapamıorum sen hepimize topluca photoshop dersi versen ne iyi olur onixon daha iyiye gidicek inşallah

Tarih: 3 Aralık 2007, 00:46 - İp: 88.***.**5.132
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

53RK4N;

Kelin ilacı olsa kendi başına sürer Bende photoshop programı bile yok. Pentax kompakt makineyle birlikte gelen Acdsee programını kullanıyorum. Yaptıklarım da Auto levels, kontrast ve Usm'den ibaret. Son yüklediklerimde onlar bile yok. Makineden çıktığı gibi yükledim. Lensim iyi demek ki

Tarih: 3 Aralık 2007, 10:51 - İp: 213.***.**5.242
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

bitpire hocam doğrudur vala eline sağlık vala =)şunu çok iyi gösterdinki harika fotolar illa harika makinalarla çekilmiomuş

Tarih: 3 Aralık 2007, 23:15 - İp: 88.***.**5.178
bitpire
bitpire (üye)
İstanbul / Amatör

O kadar da abartmayın canım. K10d topiğini de takip ediyorum, benden çok daha güzel fotoğraf çeken arkadaşlar var. K100d'cilerde iş yok. Onun için benim fotoğraflar göze batıyor herhalde. Koyunun olmadığı yerde keçiye Abdurrahman Çelebi derler misali.

Tarih: 4 Aralık 2007, 10:22 - İp: 213.***.**5.242
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

bitpire
aslında K100D ciler olarak şu K10D cilerle bi bulusma yapsakta bi kapışsak
çok havalandı bu K10D ciler

Tarih: 4 Aralık 2007, 10:51 - İp: 88.***.**3.53
ulucz
ulucz (üye)
İstanbul / Amatör

arkadaşlar selamlar,

nikon d40 almaya niyetlenmişken birden sizin mesajlarını okumaya başladım ve 2 gündür okuyorum sizi, şimdi hiç düşünmezken pentax almayı planlıyorum benim ilk makinem olacak ve sormak istediklerim var cevapşarsanız sevinirim; pentax k100d ile pentax k100d süper aynı makina mı? nikon d40 a nazaran +ları nelerdir? ve son olarak gittim dün tripot aldım elimde k, c340 için, 25 ytl ye orite c3530 modelini, sizce hata mı ettim daha iyi bir şey mi almılıydım? teşekkür ediyorum

Tarih: 7 Aralık 2007, 21:19 - İp: 81.***.**8.51
pin_nar
pin_nar (üye)
İstanbul / Amatör

ulucz

tercihin kesinlikle K100D SUPER'den yana olsun.
k100D ye ek olarak

*geliştirilmiş SR (sarsıntı önleme)
*toz önleme sistemi (nano kaplama ve titreterek temizleme)
*SDM lensleri kullanabilme yeteneği
*geliştirilmiş focus sistemi (11 noktadan netleme)
*daha iyi ISO performansı
*aydınlatılmış vizör

ee daha ne olsun

tripot olarakta eger DSLR de kullanacaksan benim 3 gün önce aldıgım şu tripodu al. kesinlikle tavsiye ederim.
SLIK PRO 500 DX

25 ytl lik tripodun üstüne sakın DSLR koyma, cok dengesiz aletler;Allah korusun yazık olur makinaya.

Tarih: 8 Aralık 2007, 00:08 - İp: 85.***.**7.63
ulucz
ulucz (üye)
İstanbul / Amatör

stahl

şu anda zaten karar aşamasındayım, onu alacağım heralde, onu alırken yanında lens olarak bir şey almama gerek var mı? genelde manzara ve portre çekerim diye düşünüyorum. tripot a da baktım gerçekten güzel bir şey, ama onu da daha sonra alırım artık zaten çok zor denkleştirdm bütçemi, şimdilik elimde ki tripotla idare ederim

Tarih: 8 Aralık 2007, 23:08 - İp: 88.***.**0.19
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

arkadaşlar bilginize bu lcdler için protector var ebayde gayet ucuz bu linki

Tarih: 15 Aralık 2007, 19:15 - İp: 88.***.**7.92