Fotoğrafçılık Forumları
Netfotograf Pentax K100d Test:
Değerli üyelerimiz.
Netfotoğraf sitesi olarak ürün incelemesini yaptığımız ikinci makina Pentax K100D nin incelemesi ISO test fotoğrafları haric tamamlanıp kullanıma açılmıştır.
Pentax ın Türkiye temsilcisi Bükey fotoğrafçılığa bu incelemenin gerçekleşmesi için gösterdikleri ilgi ve destek için teşekkür ederiz.
AS (Adnan) arkadaşımızın yaklaşık bir aylık çalışması sonucunda ortaya çıkan bu inceleme hakkında görüş ve düşüncelerinizi bu forumdan paylaşabilirsiniz.
İncelemeyi hazırlayan AS (Adnan) arkadaşımıza ve desteğinden ötürü Dadanagast (İlker) arkadaşımıza sitemiz adına teşekkür ederiz.
Pentax K100D ürün inceleme sayfasına Burayı Tıklıyarak ta ulaşabilirsiniz.
Saygılarımızla Netfotoğraf.
NOT: Iso test fotoğrafları daha sonra ilave edilecek ve buradan sizlere duyurulacaktır.
#netfotograf' tarafından 25.12.2006 16:47:19 tarihinde düzenlendi.
Benim makinenin sensöründe toz vardı 2-3 aydır. Fotoğrafları işlerken bir de onları klonlamakla uğraşıyordum. Tabii toz da olabilirdi leke de. İnşallah tozdur diyerek dün şansımı denemeye karar verdim. Yaptığım işlemi anlatayım. Denemek isteyenler için perde kırılmalarına karşı sorumluluk kabul etmediğimi de baştan söyleyeyim. Pilleri şarj ettim. (Bu önemli pillerin dolu olması lazım. Niye önemli çünkü hava pompasının ucu objektif yuvasının içindeyken pil biterse ayna aniden kapanıp pompaya çarpar ve hasar görür. Gerçi pilin bitmesine yakın makinenin bir bip sesi ile uyarı vereceği de belirtilmiş kitapta) Daha sonra objektifi çıkarıp makineyi açtım. Setup menüsünden "sensor cleaning"i seçip gelen ekrandan da "mirror lock up"ı seçtim. Ayna kalktı. Bir elime hava pompasını bir elime de elektrik süpürgesini aldım. Pompayı objektif yuvasından sokup sensöre yaklaştırarak ama değdirmeden ha babam pompaladım. Sonra hemen elektrik süpürgesini çok yaklaştırmadan (objektif yuvasına yaklaşık 1-2 cm mesafeden tutarak kalkan tozları çektiğimi ümit ettim. Bu işlemi birkaç kez tekrarladım. Sonra kamerayı kapatıp objektifi taktım. Hemen gökyüzünün bir açık bir de kısık diyaframda fotoğrafını çekip bilgisayara aktardım. Sonuç: Mükemmel temizlik
bitpire tozbulaşmasın diye gözüm gibi bakıyorum makineye Artık daha rahat lens değiştirebilirim Teşekkürler...
cbarmanbek,
İster gözün gibi bak ister kulağın gibi bak, bir müddet sonra mutlaka toz girecektir. Şaka bir yana sen yine de gözün gibi bak tabii. Ben de öyle yapıyorum. Ne kadar uzun süre idare edersen o kadar iyidir.
yeni olunca insan özen gösteriyor, Ama yeni olmasada fotoğraf ayrı bir tutku, 2,5 yaşındaki oğlumada eski bir makine ve çanta ayarladım ben fotoğraf çekerken oda hemen makinesine sarılıyor
içinde varmış belli =))) geleceğin pentaxçılarından
Arkadaşlar PENTAX K100D SUPER piyasayada görülmeye başladı (spot 700 dolar) hiç kullanan yokmu, ben sipariş vermek üzereyim ama sizlerden (özellikle kullanan arkadaşlardan) bir iki yorum alıp emin olmak istiyorum.
yakın zaman önce k100dmi aldım. araştırırken açılış sürasinin 1 saniye olduğunu öğrenmiştim fakat açılışı 2 saniyeyi geçiyor.acaba yapmam gereken ayarlar mı var?
talbot;
Hayırlı olsun makinen. Makine ilk açılışta lcd ekrana makinenin o anki ayarları ile ilgili bilgiler geliyor ve 1-2 sn kalıyor ekranda. Set up menüsünün altında "guide display" var. Onun yanındaki kutunun içindeki "tik" i kaldırırsan makineyi açtığın anda çekime hazır hale geliyor. 1 sn. bile sürmüyor.
evet zati üst lcd ekran varken öle bir bilgi gereksiz :D.Bendede kapalı
Benimki açıktı.Bende kapatayım bari.
İlgili olabilecek konular
-
Analog Pentax Makinemde Yıllar Önce Kullandığım Le
22 May. 2017, 05:03 muglali
2454227 May. 2017, 16:34
papriko -
Ankara'da Pentax Makinemi Kime Yaptırabilirim?
21 May. 2017, 09:25 teray
1401422 May. 2017, 06:11
ercan43 -
-
Pentax 60-250mm F/4 Ed Da* Sdm İnceleme
05 Ağu. 2016, 17:43 yalcinabi
1195814 Kas. 2016, 00:20
photom -
Pentax K-70 Yazılımı 1. 10 Güncellemesi Yayınlandı
20 Ağu. 2016, 18:14 yalcinabi
0577720 Ağu. 2016, 18:14
yalcinabi -
Bu Saatten Sonra Pentax K20 D Alınır mı ?
06 Ağu. 2016, 03:38 aeron
1165006 Ağu. 2016, 10:50
ercan43 -
Pentax K-1 Full Frame Fotoğraf Makinesi İnceleme
03 Ağu. 2016, 16:14 yalcinabi
0191403 Ağu. 2016, 16:15
yalcinabi -