onur_dt
onur_dt (üye)
İzmir / Amatör

Minolta 7d

arkadaşlar ben bir dslr almak istiyorum ama kaafam aacayip karışık d70s ve 7D arasında kaldım 7D etkiliyeci olan anti shake olması ve 2.5 lcd olması, 7d hakınnda bilgisi olan varmı bu antishake özelliği cidden cok işe yarıyomu?2 3 stop arttırdığını biliyorum ben ama kullanan birini tanımadığım için bilemiyorum?görüntü kalitesinden de emin diilim bn daha çok keskin ve net footgraflar elde etmek istiyorum?

Tarih: 20 Temmuz 2005, 20:09 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

İlginç ki bende bu iki makine arasında kaldım seçim yaparken.Emin ol benim söylediğime güvenebilirsin çünkü yam bir senedir D-SLR almaya çalışıyorum ve piyasada ki bütün D-SLR makineleri ezbere biliyorum artık.

7D tam anlamıyla mükemmel bir makine.Bu sadece benim sözüm değil emin ol.Neredeyse tüm 7D ile ilgili siteleri ve forumları okudum ve bir çok kullanıcının yorumlarını biliyorum.

Kullanıcı memnuniyeti açısından sınıında açık ara önde bir makine.Bir de ufak bir ayrıntı daha 7D kullanıcıları Canon 350D, 20D, Nikon D70 gibi makine kullanıcılarından çok daha profesyonel.Çünkü 7D eski film makinesi Dynax 7'nin tam bir kopyası ve KM'nin tek digital bodysi.Ve eski KM sahibi tüm profesyoneller 7D aldı ve sözlerine güvenebilirsin.7Dnini öyle ilk defa SLR kullanan pek müşterisi yok yani.Oysa SLR ile pek alakası olmayan çok insan yukarıda saydığım makinelere atladı ve tabiki kalite ve fotoğraflarına hayran kaldılar.O yüzden bu makineler iyi tamam ama her övende anladığı için övmüyor yani.

Tarih: 21 Temmuz 2005, 11:23 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Neyse gelelim makineye.Fotoğraf kalitesi çok iyi Evet AS işe yarıyor.Normal objektiflerle 2 stopa kadar telelerle 3 stopa kadar fayda salıyor.LCD ekranı muhteşem, kontrolleri muhteşem, kullanırken verdiği his muhteşem, ama iki çok büyük problem mevcut.Birincisi Türkiye fiyatı.Makine ilk çıktığında 1599 EUR'du Avrupa ve Türkiyede.Amerikada 1599 dolardı.Ama sonra KM fiyat düşürdü ve artık Avrupa v Amerikada 1000 EUR DOLAR civarına bulunuyor.Ama Türkiyede komik bir şekilde hala 1599 EUR, yani tam bir saçmalık.

İkinci ve daha büyük problem ise KM nin Türkiyede kabul görmesi.İleride 1600 EUR verdiğin makineyi 800'e satabilecek olursan Türkiyede öpüp başına koyman lazım.Ayrıca Minolta lenslerden bulmakta çok zor Türkiye de.Hele ki Sigma Tamron Tokina gibi firmaların lenslerini Minolta için bulman imkansız.

Ama bu artık değişebilir çünkü Sony ve Minolta bir ortaklık içine girdiler ve artık beraber D-SLR üretecekler.Yani Minoltaya burun kıvıran Türk halkı emin ol Sony D-SLR'lere atlıyacak ve Minolta lensleri Türkiyede çok daha fazla dolaşmaya başlayacak.

Benim kararımı soracak olursan bir senedir uğraşıyorum ve artık benim böyle bir süreci bekleyecek vaktim yok o yüzden D70s almaya karar verdim hatta sipariş bile verdim ay sonu geliyor.Eğer zaten en az bir sene içinde yeni bir lense falan ihtiyacım olmaz diorsan ben Minoltaya git derim sana çünkü 7D kullanması çok ama çok keyifli bir makine hele ki eskiden bir SLR makine kullnıcısı idiysen..

Tarih: 21 Temmuz 2005, 11:25 - İp: yok
fotoman
fotoman (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Minolta D7 gercekten de hem teknik ozellikleri, hem de fotograf kalitesi acisindan cok basarili bir DSLR ama Turkiyede hakettigi degeri bulamadi.
Bunda hem uretici firmanin fahis fiyat uygulamasi, hem tanitim eksikligi hem de suru psikolojisiyle hareket eden tuketici toplumunun etkileri var.

Su anda sifir Lens bulmak biraz sorun olsa da, 2,el maxxum/dynax lensler gayet bol ve oldukca iyi fiyatlara alinabilir.
Sigma lensleri de dagitici firma istek oldugunda hemen getirtebiliyor.
Sony ile uretilecek ilk DSLR ciktiginda sifir lenslerin de Turkiye`de bollasacagini dusunuyorum

Tarih: 22 Temmuz 2005, 00:31 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Selam tekrar,

Evet gidip makineleri inceledim ve 7D yi kime söylesem ıhhh Konica Minolta Türliyede olmaz sadece Canon ve Nikon olur diyor.İFSAK'a gittim hocalardan birisine 7D almaya karar verdim ilk söylediği ikinci elini satamazsın oldu bende zaten bir süre sonra satçağım makineyi niye alayım dedim o da yeni çıktı yeterince inceleme varmı dedi.

Evet var ve bende hemen her sitenin incemesini okudum makine gerçekten harika ve dün gidip epey bir kurcaladım sonunda siparişimi değiştirdim 7D almaya karar verdim.7D D70s'ten bir sınıf yukarı bir makine bunu elinizde tuttuğunuz anda hissediyorsunuz.Ve tüm bu söylenenlere rağmen Sony ile olan ortaklıktan sonra Konica Minolta nın Türkiye de de kabul görceğini düşünüyorum.

Bana sorarsan sende 7D'yi seç derim..

Tarih: 25 Temmuz 2005, 12:01 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

kobayashi kesin aliyorsun degil mi 7D'yi? en iyi tercihi yapmissin, gule gule kullan makineni.. bize nasip degilmis konica ne diyelim..
..
peki nasil becerdin de o fiyata alabildin? yani 2gb'lik extreme III karti+ sigma 24-70 ve 7D nasil olur da o fiyata olur anlam veremiyorum dogrusu.. hani bir 350D+18-55 fiyatina gibi..
su aldigin yeri bize de soyle de bizler de bir bakalim.. ha bir de elimde 350D ve iki de lensi var satilik..

Tarih: 26 Temmuz 2005, 17:01 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Selam dadaganast,

Evet artık kesin alıyorum 7D'yi.(Çok büyük bir aksilik çıkmazsa tabi )

Yaw amma heyecanlaşmızsın o iyat için ama ne yazık ki yanlış anlamışsın o dediklerini o fiyata bulsam kredi çeker 20 tane birden alırım sonra satar para kazanırım bir ton valla..

7D'nin sadece body fiyatı 944 EUR hatta 929'a kadar da varda pek güvenilir siteler değiller.BU site fotomeile.de Almamya da bir alışveriş sitesi.Body=944 + Sigma 24-70 f/2.8=388 + Sandisk Ext. III=197 EUR yani toplamda 1529 EUR yapıyor.

Aslında bugün baktım Yalçınlar'da çok güzel kampanya yapmış 28-75 KİT artı 256lık kart ve çanta ile 2819 YTL.Yani öyle acaip bir fark yok.TAbi 2 Gb kart alırsan yine olur .

Neyse artık sabırsızlanmaya başladım..

Tarih: 27 Temmuz 2005, 10:58 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

valla ben krediye tam basvurmustum ki ingiltere fiyatlarini cektim 7D'nin; fiyat acayip derecede dusmus.. 670 pound seviyesinde.. inanilmaz bir dusus.. hatta 28-75 lensi ile birlikte 1000 pound'dan daha az.. ne oldu boyle konica'ya..
keske ben de bekleseymisim de 7D alsaymisim valla.. (beklemek de olmuyor ama bu durumda kacirmak da bu firsati gercekten uzucu, ozllikle sony ile evliliklerini ogrenince..)
..neden minolta'nin kendi 28-75 lensinden almiyorsun anlayamiyorum; bildigim kadariyla kalitesi cok yuksek bir lens, yaniliyor muyum?
..
gercekten de 350D nireeeeee 7D nire.. sonunda en iyisini aliyorsun valla.. gule gule kullan..

zaten forumumuza da bir 7D gerekliydi dedigin gibi..

Tarih: 28 Temmuz 2005, 15:09 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

selam dadaganast,

"..neden minolta'nin kendi 28-75 lensinden almiyorsun anlayamiyorum; bildigim kadariyla kalitesi cok yuksek bir lens, yaniliyor muyum?"

şimdi minoltanın lensi ile ilgili pek bir rview falan yok açıkçası ama Minolta ve Tamron lens üretiminde ortak gibi birşey yani bu lens optik ve yapı olarak Tamron 28-75'in bir kopyası dolayısıyla iyi olduğuna eminim..

bu lensi seçmek için önemli iki sebep olabilir biri üzerinde af/mf switch olmaması (7D üzerinden yapılıyor) diğeride Minolta D mountlı olması..

Ancak ilki öyle önemli değil bence ikincisi içinse zaten Sigma 24-70 2.8'de Minolta D mountlı.

Ayrıca yapı olarak çok kalite frakı var Sigma çok çok daha iyi.Özellikle 7D'nin üzerinde 28-75 çok ufak duruyor..

Sigmanın 24'den başlaması sonuçta bana 36 mm lik az da olsa geniş açı sağlayacak bir ultra-wide zoom alıncaya kadar..

Sigmanın daha ucuz olması 388 e karşılık 499 EUR..

Ve bence yinede Sigmanın daha iyi optik kaliteye sahip olması
Sigmanın eski 28-70'i bile Canon ve Nikon 35-70'den sonra bu sınıfta ki en iyi lens olarak gözüküyor eski testlere göre tabi.Hatta Minolta G serisi 28-70 2.8 den bile daha iyi..

e bunlarda yeterli sebebler herhalde Sigmayı seçmek için..

Tarih: 29 Temmuz 2005, 19:25 - İp: yok
dadanagast
dadanagast (muhtar)
Yurtdışı / Amatör

genis acida 6mm kaybedeceksin ama ben olsaydim minoltanin kendi lensinden secerdim valla.. bilemiyorum ikinci parti lenslerin kaliteleri hakkinda o kadar da olumlu konusulmuyor.. veya kalite olarak ayni sinifta olmadiklari soyleniyor diyelim..
buyukluk acisindan da problemli diyorsun ama sen yani kobayashi.. tank gibi olacak zaten makine; bir de sigmayi takinca bakalim yerinden kaldirabilecek misin? sigmanin lensi 700 gramcik.. valla cok agir olacak makinen.. uzun yuruyuslerde tasiyabilecek misin acaba?...
fiyat farkliligi da o kadar yuksek degil gibi bana kalirsa.. ama az da degil tabii..
bu arada minolta'nin 50mm f/1.4 lensinin canon'un ve nikon'unkinden cok daha kaliteli oldugunu duymustum.. sanirim sen de bir sure sonra isteyeceksin bu lensi almayi..
(sen bir al makineni de bak ben sana neler yapacagim hele.. kafadan direk almak isteyecegin urunleri soyleyecegim birer birer.. ama kizmak yok..)
...

bildigin herhangi bir sitede konica 28-75 ile sigma 24-70'in karsilastirmasi var mi?

Tarih: 30 Temmuz 2005, 16:33 - İp: yok
kobayashi
kobayashi (üye)
İstanbul / Amatör

Selam dadaganast,

"bilemiyorum ikinci parti lenslerin kaliteleri hakkinda o kadar da olumlu konusulmuyor.. veya kalite olarak ayni sinifta olmadiklari soyleniyor diyelim.."

ben buna katılmıyorum valla Sigma'yı D70s üzerinde inceledim ve kalite olarak çok iyi görünüyordu.AF hızı Nikon'un 18-70 ile aynı gibiydi ki biliyorsun 18-70 AF-S bir objektif.E optik kalitesi dersen zaten çok iyi bunu herkes kabul ediyor.BURADA sayfanın en altında tüm midrange zoomlar karşılaştırılmış Sigmanın eski 28-70'i bile çok çok başarılı imiş ki 24-70'in yeni versiyonu çok çok daha iyi diyorlar..

Ayrıca Minolta 28-75'in AF hızını çok çok yetersiz buldum gerçekten.

"bu arada minolta'nin 50mm f/1.4 lensinin canon'un ve nikon'unkinden cok daha kaliteli oldugunu duymustum.. sanirim sen de bir sure sonra isteyeceksin bu lensi almayi"

Hepsi çok yakın birbirine ama gerçektende 50mm ve 85mm 1.4 primelara sahip olmayı çok isterim.Düşünsene onları birde AS ile..Üff üfff bide Sigma 30mm 1.4 aldınmı zaten ondan sonra Sigma 24-70'i satarım gider hiç bir gereği kalmaz.Altına Sigma 10-20 veya Tokina 12-24 le primelar yeter bana.Tabi birde 70-200 lazım.Ama o konuda sabırlı olup ileride para biriktirerek en iyisini almayı düşünüyorum.Yani Minolta 70-200 2.8 APO SSM..

"sen bir al makineni de bak ben sana neler yapacagim hele.. kafadan direk almak isteyecegin urunleri soyleyecegim birer birer.. ama kizmak yok..) "

tamam tamam kızmam..

"bildigin herhangi bir sitede konica 28-75 ile sigma 24-70'in karsilastirmasi var mi?"

valla yok sen bulursan bana söylesene ya..

Tarih: 1 Ağustos 2005, 11:37 - İp: yok