emilce
emilce (üye)
İstanbul / Amatör

Kursa Gidiyorum Daha Makinem Yok Tavsiye

merhaba fotoğraf kursuna başladım 2. haftaya gideceğim ama hala makine almadım kafam çok karışık 3500 tl lens dahil bütçem aklımda şu modeleler var 1. nikon d7000 2.canon60d 3. pentax k-5 4. canon 7d
kurs hocama sordum ne alayım diye o sadece üç marka ismi verdi ben yönlendirme yapamam diyor git şurdan al bile demedi.Nikon kompakt makinem nikon oradan bir aşinalığım var ama d7000 in sağlamını bulabilir miyim bulsam hiç düşünmeden alırım ,canon da video olayı güzel ama imajlar daha biraz daha kötü,pentax atda alsam parça nereden bulurum lens aksesur vs. bu çekinceler var içimde d7 alsam lense param kalmıyor lütfen yardımcı olun bu paraya hangisi en laınabilir makinedir? ve neden intertette bir çok video izledim bir çok karşılaştırma ama herkes bir markaya yontmuş hep tarafsız yok gibi offf

Tarih: 12 Şubat 2012, 21:59 - İp: 78.***.**3.23
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

o zaman soyle soyleyeyim. 12 yıldır fotograf cekiyorum. analog fotograf makineleriyle basladım. arkadaşlarımın kullandıkları makineleri sagolsunlar uzunca kullanma sansım oldugu için elimden gecmeyen makine kalmadı gibi bir şey..

kendi makinem canon 1000d.
alınabilecek en ucuz makineydi, daha fazlasına hiç ihtiyac duymadım.
bir arkadasım yanımda d90 ile 7d ile 550d ile vs. vs. fotograf cekerken hiç ah ulan şu da olsaydı demedim.

12 yıl - 1000d

hiç bir eksiklik hissetmiyorum.

hissedersin diyenlerin tam olarak nasıl bir eksiklik hissedeceginizi soylemesini beklerim acıkcası.

**

hocanızın lafına gelirsek 3000 liraya aldıgınız makineyi 2800 liraya satma hayaliniz varsa o imkansız. 2000-2200 liradan yukarı satamayabilirsiniz ki bu cok normal bir rakamdır.
bir makineyi elinizden cıkarma güdüsü duyacak kadar ustalastıgınızı dusunme süreniz de en az 1 -2 yıldır ki 2 yıl boyunca cekilmiş ortalama 30 bin fotograf varken ortada zarar etmek bir kenara, fotografcılık hakkında bir seyler ogrendiginiz. 20 bin fotograftan saklamaya deger belki 1000 fotograf elde ettiginiz ve satmak istediginizde elinizde 2000 lira kaldıgı için kar üstüne kar etmiş olursunuz.

tekrar ediyorum. misal bir 550d aldıktan sonra 1 yıl sonra satıp 60d-7d almak isteyecekseniz eger,

şimdi bir 60d alsanız dahi yine 1 yıl sonra ust modele gecme güdüsü duyacaksınızdır. o zarar da bu degil mi?
dslr kullanımında lens onceliklidir govde degil.
daha iyisi için makine degil lens alınır.
degişik cekim tarzları için makine degil lens alınır.
tavsiyem 550d gibi bir makine alın 18-135 lens ile. cebinizde kalan 1000+ lirayı, ne tarz fotograflar cekebildiginizi gordukten sonra ona yonelik kaliteli bir lens almaya harcayın.

Tarih: 14 Şubat 2012, 02:45 - İp: 78.***.**0.108
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Gaijin gayet iyi açıklamış, ben de şu an üretimde olmayan Canon giriş seviyesi bir DSLR almak istiyordum, lense para kalsın diye ancak elime oturmadı hiç biri, gidip D90 aldım, elime tam oturuyor.

Elinize oturan makineyi alın derim. 500D veya 1100D alabilirsiniz. Veya D90, biraz daha pahalı..

1000D alın diyemicem çünkü temiz 2. el bulmanız zor biraz, forumlardan okuduğum, gördüğüm kadarıyla 1000D sıkıntıların olduğu bir model, gaijin'e tertemiz bir tanesi gelmiş belli ki

Video'ya gerek yok derseniz 500D yerine 450D modelini de alabilirsiniz.
Aslında makineyi alırken o da olsun, lazım olur mu olur diyorsunuz, benim gibi ama aldıktan sonra kullandığım çok nadir. Motor takılıp uçurtulan bir bot ve yeni taşındığımız evin çevresi dışında çektiğim bir video olmadı.

Kişiden kişiye değişebilir tabi ama fotoğraf daha cezbedici geliyor böyle güzel makineler varken

Tarih: 14 Şubat 2012, 19:33 - İp: 85.***.**6.182
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

1000d malesef sorunlu gelmişti.

turkiye fiyatı 1600 lira iken (teknosa vesaire yerlerde) 720 liraya almıştım 100 lira da tamir ücreti ödedim.
820 lira. sorunsuz calısıyor su anda maşallah

şöyle bişey var, evet ben de yeni bir makine cıkınca heyecanlanıyorum, ah alsam bunu falan diyorum.
ama sonra düşünüyorum bana ne katacak? cevabı malesef tatmin edici degil. ben artıları eksileri degerlendiriyorum.yeni bir lens almak dahamantıklı geliyor.

misal 7d yi bir saat kullandıktan sonra tutmayan bilegim makinemi sevdiriyor bana, cektigim fotografların digerlerinden farkı olmadıgını görmek cebimde kalan 2500-3000 lirayı hesaba katınca epeyi mutlu ediyor beni.
dedigim gibi hiç bir eksiklik duymuyorum şu anda. duysam ne yapar eder ihtiyacımı karsılayan bişey bulur alırım.

bazıları anlamıyor ihtiyaca yonelik alışverişin ne oldugunu.
kısa film cekmek istiyorum diyen birine videoyu boşver demek saçma mesela. qama video cekmem diyen birinin videolu makineye diger ozellikler aynıyken fazladan 1000 lira vermesi de sacma.
ben spor fotografcısıyım diyen birine saniyede 3 kare ceken bir makine onermek sacma. o adam evet saniyede 8 kare cekmek için ekstradan 5000 lira bile odeyebilir, cunku ihtiyacı var. saniyede 8 kare ceken makinesi yeterince hızlı gelmiyorsa saniyede 9 kare cekmek için ekstradan 2000 lira daha da verebilir cunku adamın ihtiyacı o.
bu adama alma demek sacma.
bu en anlaşılır örneklerden birisi.
haa bir de eger işiniz gerektiriyorsa en iyi ekipmanla calısmayı öneriyorum hep karsılıgını alıyorsanız..
**

ama acemi bir kullanıcı için ne saniyede cekim sayısı onemlidir, ne maksimum perde hızının 1/4000 yerine 1/8000 olması.
ne 51200 isoya cıkması, ne 24 megapiksel olması
ama işte insan istiyor. gereksiz olsa da, onemli olan ihtiyacını bilmek, karşılıgını almak. uzun lafın kıssası fazladan bir kuruş harcayacagınıza coluk cocuga cikolata alıp dagıtın, fotograflarını da cekersiniz iki taraf da mutlu olur

Tarih: 14 Şubat 2012, 19:51 - İp: 78.***.**0.108
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Güzel bir yazı olmuş gaijin

Kısacası bu işten para kazanılmayacaksa bu harcamaların anlamı yok.
Tanıdığım bir fotoğrafçı da söyler hep, "Müşterinin gözünü doldurmak için almak zorunda kaldım bu 5D Mark II'yi, 450D neyime yetmiyordu ki."

Tarih: 14 Şubat 2012, 20:00 - İp: 85.***.**6.182
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

ne kadar güzel fotografcı arkadasının boyle düşünmesi. bakıldıgında 450d nerede 5d nerede, aradaki fark inkar edilemez kesinlikle ama bu yaptıgımı onunla da yapabiliyordum diyorsa eger, evet sadece musterinin gozunu boyamak için alması gerektigini bildigi için almış makinesini.
böyle bir müşteri kitlesi var kendimde karsılastım.
gözlerini boyamak için daha buyuk makineler buyuk flaşlar alanlar da var birkac defa dile getirilmişti forumda. işleri zor vesselam

Tarih: 14 Şubat 2012, 22:20 - İp: 78.***.**0.108
emilce
emilce (üye)
İstanbul / Amatör

inşallah hafta sonu yeni başlık açıp aldığım makineyi yazacağım @@@gaijin teşekkürler bir de pentax bir çok sitede dxolabs da bile imaj kalitesi benim beğendiğim tüm modeller arasında en iyisi gösteriliyor ama pentax objektif nerede satılıyor nikon canon her yerde var?Pentax makine satanlarda bile objektif yok

Tarih: 15 Şubat 2012, 10:12 - İp: 78.***.**3.23
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

zaten pentaxın yaygın bir ağı, akseusar lens ceşitliligi olsa turkiyede ne canon ne nikon önermem kimseye, o kadar da iyi makineler üretiyorlar ama işte lens bulmak sıkıntılı.
bir acıdan bakınca da makine alanlar bir 18-55 bir 55-200 bir 50mm alıyorlar, bunlar bulunabilir lensler. hayyam esnafının elinde vardır ya da getirme sansları olur diye dusunuyorum. her istediginiz lense ulasamamak sorun olabilir. "pentaxforum" larında bilgi alabilirsiniz bu konuda

Tarih: 15 Şubat 2012, 10:38 - İp: 78.***.**4.130
g.emre
g.emre (üye)
İstanbul / Amatör

Pentax ile m42 lensleri kullanabilirsiniz.
Fiyatları genelde 40-60 TL olan bu lensler oldukça keskin, fiyatına göre çok çok iyi sonuçlar veriyor ve Pentaxta otomatik odaklama (AF) yapılabiliyor.

Canon ve Nikon kullananlar ise bu lensleri bir aparat alıp makinelerine takıyorlar ve el ile odaklama yapıyorlar, mecbur

Bir de Tair 11A diye bir lens vardır, efsane. Fiyatı ise 350 civarında gördüğüm kadarıyla.

Aşağıdaki linkten bu lens ile çekilen fotoğrafları görebilirsiniz.
Tabii bunlar Canon üzerinde çekilen fotoğraflar, Pentax ile daha iyi sonuçlar alırsınız.

http://www.canonturk.com/vbulletin/canon-uyumlu-manuel-lensler/7994-tair-11a-2-8-135mm-ile-cekilen-fotograflar.html

Tarih: 15 Şubat 2012, 14:24 - İp: 85.***.**4.168
gaijin
gaijin (Objektif)
İstanbul / Meraklı

küçük bir yanlısı düzelteyim m42 lenslerle af yapılamaz.
bu lensler pentx gövdelerde af confirmli çalışır.
yani manuel focus yaparsınız ancak focus gercekleştiginde vizordeki focus onay ısıgı yanarak sizi dogrular.

bu ufak detay bence manuel lensler kullananlar için cok onemli ve güzel bir detay

Tarih: 15 Şubat 2012, 16:05 - İp: 217.***.**7.155
badboy79tr
badboy79tr (üye)
Kırklareli / Doğa Fotoğrafçısı

Türkiye çapında bu sıkıntılar var. Yoksa Pentax dünya çapında iyi makineler üretiyor. Düşük fiyata çok üst seviye gövde kalitesinde üretim yapan tek firma. Üstelik kullandığı bayonet 40 yıl geçmişi ile sektördeki en eskilerden. Maalesef Türkiye'de slr,dslr kullananların %95'i Canon,Nikon kullanıyor. Dolayısıyla sektörde ona göre Canon, Nikon odaklı gelişmiş. Giriş seviyesinde hiçbir zaman Canon yada Nikon önermedim. Kötü olduklarından değil daha iyi alternatifleri olduklarından, bu alternatifler çoğalsın, tekelleşme olmasın diye. Bir Sony kullanıcısı olarak diyebilirim ki Sony nin bile eskisi kadar olmasada hala lens sıkıntısı var. Hele Minolta objektifler olmasa piyasada daha da sıkıntı olurdu. Ama Canon ,Nikon da olmayan çok şey var Sonyde. Misal Minolta 28-75 f2,8 i titreşim önlemeli kullanmanın hazzı var. Canon,Nikon maalesef bu hazzı dudak uçuklatan fiyatlara verir. Hem f2,8 sabit diaframı olacak hem vr si olacak CZ 16-80 var Sonyde. Canon,Nikonda bunun nasıl bir altarnatifi var bilemiyorum. Nikkor 15-85 f2,8 VR 1300TL etiketli var mı acaba? Ama yapacak bişey yok. Türkiyede yaşıyorsan ve lens önemliyse ki dslr demek lens demek Canon;Nikon dan başka marka maalesef sıkıntılı. Ama bu sıkıntıyı göze alıyorsan çok güzel alternatifler var.

Tarih: 17 Şubat 2012, 23:41 - İp: 88.***.**0.196