histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

Konser Fotoğrafçılığı İçin ...

arkadaşlar konser fotoğrafları için yeni makina istiorum ... şu an bende pentax k100d var makineden gayet memnunum sadece iso performansı dışında .. aslında iso performansı amatör makinelere göre gayet güzel ama ben iyi bişi istiorum artık ... tabi makinayı şu anda alamicam ama sizin fikirlerinizi almak istiorum sadece gönlünüzden ne geçerdi acaba ... benim gönlümden geçenler söölim nedenlerini söölim .. fiyatlar biraz pahalı olabilir ama aralarındaki fiyat farkındaki yaklaşık oran bu kadar olsa gerek .. yanlışım olduysa kusura bakmayın arkadaşlar

1.pentax k20d - 2.100 ytl - (ilk önceliğim bence fiyat /performans oranına göre çok iyi... lens olanaklarıda artmaya başladı bu sene içinde 8 tane objektif çıkarıcak bi tanesi istediğim cinsten (60-250 f4) ... iso 6400ün performansı güzel .. olumsuz tarafı ise saniyede 3 foto çekmesi oda beni çok ilgilendirmio yani düşük mpde (10 mp gibi) ztn hızı artıo bu artı sağlıor ) 14mp

2.canon 40d - 2.700 ytl - (arkadaşımda var güzel ve kullanışlı bir makina iso performansıda güzel gerçekten ... lens zenginliği çok fazla ama benim istediğim objektifler bütün markadalarda var nerdeyse ama olsun objektif zenglinleştikçe seçimleri farklı olabilir =D iso 3200 fotoğraflarıda başarılı .. olumsuz yani ise istediğin focus noktasını elle ayarlarken sadece tek çarkla yapabilio olman yanlış bilmiosam tabi çünkü konserdeyken noktayı kendin ayarlamak daha iyi oluor onun haricinde gayet iyi) 10mp

3.nikon d300 - 3.115 ytl - (diicek laf yok makinaya harika bir alet ama fiyat açısından çok düşündürüo insanı aynı parayla canonda body+ kaliteli objektif alınamasada pentaxta body + kaliteli objektif alınabilir... )12mp

4.Sony a350 -fiyat yok- (çok inceleyemdim ama iyi makinadır tahminimce ayrıca zeiss lens kullanmaları adamı kendisine çekio )

5. siz ne isterseniz artık =)

Tarih: 29 Mayıs 2008, 20:38 - İp: 88.***.**3.206
iizzeett_t
iizzeett_t (üye)
İstanbul / Profesyonel Fotoğrafçı

"24mm ile sahnede bişey çekilemez." Bu duruma göre değişir.

Örneğin bi dostum yeni çıkacak tiyatro oyunlarının broşür fotoğraflarını çekiyor. Ve 5d+24mm f/1.4 kullamıyor.

Şimdi çekimin nasıl olduğunu anlatayım.

Oyundan parça parça akış alınıyor. Ama bu arada fotoğrafçı sürekli oyuncuların arasında geziyor ve işini yapıyor.
Herhangi bir şey kaçırdığında sahne başa alınıyor.
Bu prömier den bir gün önce son provada yapılıyor.

Ben çektiği fotoğrafları gördüm müthiş oluyolar. Özelliklede yakından persfektif fotoğraflar çok etkileyici oluyor.

Böyle bir çalışmada tele lens ile pek çalıştığını görmedim.

Eğer konuya yaklaşma imkanınız yoksa o zaman teleye ihtiyaç olabilir.

5d eski bir makina olabilir ama o kadar da değil.
Halen idea ediyorum hiçbir croplu makina 5d ye yetişemez.
Bu benim kişisel görüşüm. İnanmayanlar hem iso hemde çözünürlük testini www.the-digital-picture.com Linkinden bakabilir.

Tarih: 30 Mayıs 2008, 22:10 - İp: 88.***.**1.19
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

@iizzeett_t
hocam şööleki 24 mm kesinlikle benim işimi göremez nedeni ise şu konserde sanatçılara çok yakınlaşamıosun ya da solisti alırken saedce mikrofon ve kafayı alırken çok zorlanabilirsin ya da sadece gitarı alıcaksın örnek olarak...konser fotolarında önemli olan görüş açısı değil hareketi yakalamakta biraz ... şimdi hocam şööleki sahne fotoğrafları genellikle biri festivallerde yani uzak mesafe diğeride barlardaki canlı performanslar oluyor ... temel olarak iki objektif yeterli olabilir 70-200 ve 17-50 2.8 ama çok karanlık ortamda da 50 1.4 gibi lensler işinizi görür ama 24 mm ile bu çok zorlaşır ...

@buffalo
düzelme için teşekküler hocam =)) şu an bende k10d alıcak para bile yok ama biriktirmeye başladım =)) pentax batmadıkça ben pentaxta devam edicem gibi gözüküo ... objektif konusunda tamron 70-200 alınabilir bence ama performansını bakmak lazım ben tamronun 17-50sinden çok memnunum şu sıralar ayrıca bi kaç kişiden yeni sensör türü geliştiriliyor diye bişi duydum onuda araştırıcam bakalm neyin nesiymiş ne zaman çıkıcakmış ??

@bisquit
paylaşım için teşekkürler okumaya başladım =)

Tarih: 30 Mayıs 2008, 22:41 - İp: 78.***.**1.44
kadirirkin
kadirirkin (Objektif)
İzmir / Profesyonel Fotoğrafçı

serkan mrb. 17-50 ile hiç konser çekimi yapabildin mi?buffalonun dediği gibi 70-200 2,8 de iyi bir tercih ama bence pentax 50-135 2,8 senin kullanım alanın için daha iyi olacaktır..

bu arada hep pahalı makinelerden bahsediliyor.d3,5d gibi

bu tip foto çekenlerin hepsinin böyle makineler kullandığını zannetmiyorum.biz hobiciler bazen en iyisi olsun diye uğraşıyoruz.
düğünde fotograf çekeceğim diyen birisine de d3 bile önerilir ama gidin bakın en vasat makinelerle çekim yapıp para kazanabiliyorlar..
özetle body ye çok fazla masraf yapmamak lazım..

Tarih: 30 Mayıs 2008, 23:05 - İp: 85.***.**0.24
histogram
histogram (üye)
İstanbul / Meraklı

kadir abi güzel bir noktaya parmak bastın ... neden 5d ve d3 bu forumdaki bi çok konuda kendisini belli edior .. şimdi şööleki 50-135 te gitaristleri ve solisti boydan alma olanağım artıyor fakat davula çok fazla yakınlaşamıorum diyebilirim ... tamronla sadece tek bir konser çekebildim 2 tane örnek yolliyim hemen

#53RK4N' tarafından 30.05.2008 23:47:47 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 30 Mayıs 2008, 23:41 - İp: 78.***.**1.44