Fotoğrafçılık Forumları
Kodak Z612
kodak yeni makina çıkartıyormuş arkadaşlar. bu seferki biraz daha iyi bişiye benziyor. en güzel tarafıda 12x optik zoomlu makinaların belkide en ufağı galiba. herşeyini güzel yapmışlar ama yine macroyu atlayıp 10 cm'de bırakmışlar. gerçi onların 10 cm dedikleri 4-5 cm'den çekiyordur ama. ha bu arada geniş açısınıda -bence yeterli olan - 35 mm'den başlatmışılar. bu 36-38 mm baya dar kalıyordu. ayrıca max çekim hızını 2000'e çıkarmışlar.
p850 de 1000 idi. p850 alanlar pişman olacaklar gibi gözüküyor bu makina piyasaya sürülünce. bence normal ucuz bi makina alıp dlsr-like almak için bir sene beklemeli. herkes yeni ürünlerini piyasaya sürüyor ve piyasa kızışıyor. s2,H1 derken fz7 ve Z612 çıktı. en azında sony ve canonun bunlara cevabını beklemeli diye düşünüyorum.
Bi İnceleyin Bakalım
#ahmetdemir' tarafından 18.02.2006 23:20:02 tarihinde düzenlendi.
Ben z740 aldım zaten uzun süre kullanırım ama alıcak olsam z612 yi alırdım. Makronun benim için 10cm olması sorun değil yeterli benim için. Tşklr cvp yazdığın için ahmetdemir.
birşey değil
ahmetdemir
Sony Slr-like sınıfı makiasını daha yeni çıkardı zaten. E şimdide H5 geldi. sony tarafında beklencek birşey yok bence.
Canon da s3 ü piyasaya sürüyor ancak Canon Pro2 SLR-like makinasını çıkarabilir işte o zaman güzel olur..
Ancak her zaman dediğim gibi teknoloji beklemeye gelmez. Çok özel bir durum olmadıkça hiç karlı çıkmazsınız. Sadece fazladan beklediğinizle kalırsınız.
Tabi bu sadece benim fikrim..
bence beklemeye değer arkadaşım. şu an bir geçiş sürecindeyiz. herkes kozunu yavaş yavaş ortaya koymakta. bu esnada ilk gördüğüne bu güzelmiş deyip sarılır ve şu sıralar çıkması beklenenleri beklemezsen yanlış karar verip ileride değersiz olacak bir makinaya bir ton para vermiş olabilirsin. makina alırken eğer sınırlı bir bütçe ile bu işe giriyorsan ileride bu makinayı başkasıyla değiştermeyi düşünebileceğini ve her ne kadar bu işten zararlı çıkacak olacağını bilsende en azından az zarar etmeyi göz önüne almak zorundasın. ama paran bolsa bunları düşünmek zorunda değilsin tabi. ve şunuda göz önüne almalıyız ki s2,h1,fz5 vs. bu senenin trendiydi ve büyük bir ihtimal bu günlerden sonra artık eski teknoloji diye değerlendirilecek ve gözden düşecek sanırım.
bu arada h2,h5,s3,z612,fz7 felan filan derken herkez kozunu ortaya koydu.ben bu yazıyı ilk yazdığımda daha bunlar duyurulmamıştı. artık herkes kararını verebilir sanırım.
slm dostum siteyi bir süredir ziyaretçi olarak geziyordum tabii dfm alma araştırmaları esnasında arkadaşlar bayağı yadımcı oluyorlar daha işin başındayım üyelikte yaptık senin görüşlerini okudum küçük değil ele avuca gelen fonksiyonlu mesela vapurdan güzel ist. manzaraları çekebileceğim yani optik 10-12zoom model araştırdım kodak z650 ve z612 modellerinde bilgi sahibi olduğunu biliyorum z612 12xoptik olduğu için ağır bastı ama 2 sorun var 1 hiçbir internet sitesinde satışını bulamadım baharda çıkmıştı diye biliyorum ama kodak.com hariç bilgi yok 2 sorunda kodak comda sesli çekim var diyor lets go digitalde yok diyor varmıdır? ve nerden alınır.birde fz7(lumix)bunlardan iyimi sence limit ençok 800 şimdiden teşekkürler göüşlerin benim için değerli.
valla hocam daha türkiye piyasasına girmedi makina sanırım. ancak yurtdışından getirtebilirsin. sesli video muhakkak vardır. çünkü sessiz video diye birşey kalmadı. fz7 bu makinadan özellik olarak daha iyi sanırım ama onunda tek probleminin noise olduğunu söylüyorlar. gerçi noise problemi bu makinaya göre nasıl olur daha bilmyirouz. dpreview incelerse bir fikir sahibi oluruz sanırım makina hakkında. ama makina gerçekten fz7den felan ufak.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Kodak 35 Lik Film Hakkında Yardıma İhtiyacım Var.
13 Ara. 2020, 02:50 alicgrdmr
2196910 Oca. 2021, 03:14
tugbakuren -
-
Kodak 305 Termal Baskı Ayarları Lütfennn
01 Oca. 2014, 10:45 erkantire
131538406 Haz. 2016, 15:35
ofb37 -
Acıl Kodak 7000 Günceleme Ve Ayarlar Ile Bılgısı Olan Yrdm
12 Tem. 2015, 03:20 mura_t_60
1210630 Tem. 2015, 13:53
kodakservis -