Fotoğrafçılık Forumları
Kararsız Kaldım:(
slm arkadaşlar canon eos 450D ve kit lensi olarakta 18-55 kullanmaktaydım. Fakat bu lense makineyi aldığım günden beri pek alışamadım netliği yapmış gibi oluyorum ama fotolat bulur çıkıyor mazeme kaliteli değil ve lens ele daha iyi oturmuyor. Şimdi 2 gün önce bu lensi verip yerine 18-135 sıfır lensle üzerine 550 lira verip takas ettim acaba iyimi ettim bu konuda çok kararsızım yani 18-55 ile 18-135 lensi kıyaslarsak kalite bakımından hangisi daha iyi ve 18-55 teki çekilen fotolardaki kaliteyi 18-135 de bulabilirmiyim şimdiden teşekkür ediyorum.
Teşekkür ederim.. umarım yarına kadar tatmin edici bir cevap gelir ve bende siparişimi değiştirme şanşı bulurum..
Yeni başlayanlara 18-135 önerilmesinin nedeni tak gez lens olması. Yeni biri için optik kaliteden ziyade fotoğrafçılığın temellerini öğrenmek daha önemli. Dolayısıyla en başta tak çıkarlarla bu işten soğumamak adına 18-135 uygun bir seçim olacaktır.
Öte yandan makinedeki mp arttıkça lensin kusurları daha da belirginleşir. Yani 18-135 i 450d de kullanmak 550d/60d de kullanmak kadar göze batmaz. Yine de ilk aşamalarda (hangi makineyi kullanırsanız kullanın) 18-55 ile 18-135 arasındaki kalite farkını anlamanız oldukça zor. Lensinizin tadını çıkarmaya bakın
pekala sizce ben 18-55 lensimi ve üstüne 550 tl para vererek 18-135 sıfır lensi almakla iyimi yapmışım yani bu para hakkımı bu lensin? teşekkür ederim şimdiden....
18-135 verdiğiniz kadar para eder dert etmeyin. Bu kadar geniş aralıklı lensler hep pahalı olmuştur. Sorun şu ki yeni başlayanların büyük çoğunluğu 18-55 is nin optik kalitesini kötü sanıyor
Kusura bakmayın lütfen ama birşeyi merak ettim. Yanda "Profesyonel Fotoğrafçı" olduğunuz yazıyor. Bu durumda zaten sorduğunuz sorunun yanıtını biliyor olmanız ve hatta biz amatörlere anlatıyor olmanız gerekmez mi?
- 1
- 2