ikarussel
ikarussel (üye)
İstanbul / Amatör

K10d İçin Adaptor

Merhaba arkadaşlar, Öümüzdeki ay Amerikadan K10D getirteceğim fakat şarj aletinin 110 volt ile çalışıyor olması beni düşündürdü. Daha önce de amerikadan elektronik eşya almıştım sorun yaşamaıştum bu hususta. Aranızda Amerikadan siparişle fotograf mekinesi alanlar mutlaka vardır, bu konuda nasıl bir çözüm bulduğunuzu benimle paylaşırsanız çok sevinirim. Bu arada bir bucuk aydir forumdaki bütün K10D yorumlarını takip ettim fakat siteye yeni üye oldum. Sormak istediğim bir başka şey ise şu anda bende Zyce hlc marka bir vide-angle converter var, bu lensin ayrica macro özelliği de var, üzerinde 0,42x yazıyor. Bu lensi k10D ile kullanabilirmiyim? Kullanabilirsem nasıl sonuçlar alırım? Macrosu yeterlimidir? K10D'yi kit lensiyle birlikte alacağım,gonul isterdiki 16-45 alaydım fakat fazla param yok. Bunun yanında birde 50-200 yada sigma 70-300 apo almayı düşünüyorum. 50-200 daha keskinmis diye okudum cok yerde. bendeki Zyce'ın makrosunu düşünürsek 70-300 makroya gerek yok mudur? Destan gibi uzun yazdığım için kusuruma bakmayın, bir anda çıkıverdi Yardımlarınız için teşekkürler.

Tarih: 20 Kasım 2007, 00:04 - İp: 88.***.**6.69
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

@ikarussel, abd'den aldığın mobil cihazların adaptörleri genelde 110-220V desteği vardır. yani Türkiye'de sorun yaşamazsın. ben de makinemi abd'den getirtmiştim ve adaptör konusunda herhangi bir sıkıntı yaşamadım.
0.42x wide angel dediğin lens sanırım normal lenslerin önüne takılanlardan. bunlarda dikkat etmen gereken en önemli şey bu tür lenslerin başka bir lensin önüne tıpkı filtre gibi takılıyor olması. dolayısı ile herhangi bir filtre alırken nasıl takacağın lensin çapına dikkat ediyor ve ona uygun bir filtre alıyorsan, bu wide angel ara lenslerinde de aynı şeye dikkat etmen gerekir. bunlar genelde 52 yada 58mm oluyorlar. bu çap sanırım K10 ile birlikte verilen 18-55 kit lensinkine uygun oluyor. ama daha geniş çaplı, örneğin sigma 17-70 (72mm) alırsan bu tür ara lensler uymaz.

Tarih: 20 Kasım 2007, 00:13 - İp: 85.***.**9.251
ikarussel
ikarussel (üye)
İstanbul / Amatör

melrock, yani sadece prizle uyumu için bir basit bir converter takmam yeterli mi olacak? Amerikan prizleri (ve fişleri) bizimkilerden farklı oluyor biliyorsun, onun için sadece bir convertera mı ihtiyacım olacak? Biraderim amerikada yaşıyor, ona sordum yakarsın ısınırsın dedi Ayrıca bu konvertörü herhangi bir elektrikçide bulabilirmiyim? Lens konusunda aynen dediğin gibi normal lenslerin önüne takılanlardan. Kullanım klavuzunda compatibility'de "46mm or series 7 Mont for all standard VHS, VHS-C & 8mm camcorders or 35 mm cameras with a filter mount size of 46mm or series 7 (A Series 7 adapter ring may be used where other mounting sizes are necessary)" yazıyor. Sanırım bu lens için ayrıca bir de ring adapter gerekecek. Bu lensin makrosu ne kadar tatmin edicidir bir fikrin var mı? sigma 70-300 apo almama gerek bırakmayacak kadar yeterli midir? Lenslerden çok fazla anlamıyorum sadece bazı makroların yeteri kadar büyütemediğini biliyorum.

Tarih: 20 Kasım 2007, 00:33 - İp: 88.***.**6.69
melrock
melrock (üye)
İstanbul / Amatör

amerikalılar bu konuda bizden çok daha düşünceli merak etme. fotoğraf makineleri, notebooklar, ipod, mp3 player gibi mobil cihazların adaptörlerini genelde 110-220 aralığında çalışacak şekilde yapıyorlar. sebebi ise gayet mantıklı. bunlar mobil cihazlar ve insanlar tatile yada seyehate gittiklerinde sorun yaşamasın diye düşünüyorlar. dolayısı ile dediğin gibi basit bir uç çevirici adaptör ile işini halledersin.
macro konusunda ise, tabiki hiç bir lens macro lenslerin yerini tutamaz. ancak tripod kullandığın taktirde 70-300 ile de idare eder şekilde macro çekebilirsin. yada 70-300'ün arkasına çok ucuza bulabileceğin macro extension tube'lerden takarak 70-300'ün bu yeteneğini bir miktar daha arttırman da mümkün.

Tarih: 20 Kasım 2007, 00:41 - İp: 85.***.**9.251
ikarussel
ikarussel (üye)
İstanbul / Amatör

70-300'un önune benim makroyu takarsam nasıl olur acaba? Açıkçası ben pentax 50-200 ve sigma 70-300 apo arasında kaldım, 50-200'un daha keskin olduğunu okudum. Bir de 70-300 çok dar açıdan başlıyor, benim alacağım kit lens 18-55 olacağı için telenin de 50 den başlaması sanki daha iyi olur gibi geldi, aynı zamanda 50-200'un önüne benim zyce'ı takarsam makro olayını bi nebze çözmüş olurmuyum bilemiyorum. Bir yandan da 70-300'ün telesinin daha uzun olması ve kendi makrosunun olması çekici geliyor. Bakalım başkaları da fikirlerini yazarlar umarım.

Tarih: 20 Kasım 2007, 00:59 - İp: 88.***.**6.69
  • 1