Fotoğrafçılık Forumları
K10d D200 400d
Merhabalar,
Son zamanlarda sitede epey tartışma yaratan karşılaştırma fotografları yayınlandı.
Özellikle Nikon D200 ve Pentax K10D fotograflarını karşılaştıran
Pentax K10d Mi Nikon D200 Mü.
Başlığında yayınlanan fotografları inandırıcı bulmadım, kendi değerlendirmemi yapabilmek için Dokunulmamış raw fotografları istedim, kimse yollamadı.
Aşağıda kendi karşılaştırmamı veriyorum.
Murat-d80,
burada denk olmayan makineyi ayırt edebiliyormusunuz ?
Veya testimizin (aramızda Nikon kullanan arkadaşımız var) yanlı veya müdahele edilmiş olduğunu düşündüren bir şey varmı sizce ?
Biraz daha sinirinize hakim olmanızı rica edebilirmiyim ?
sağdaki onixonun olmalı, ortadaki eli titremiş haliyle 400D en soldaki D200 olmalı. Ortadaki daha dikkatli odaklama ile yeniden çekilmeli idi bence.
Bir de bu karşılaştırmanın tam tersi yapılabilse, murat-D80 de çok mutlu olur: her makinanın en iyi lensi (veya aynı lens) ve en iyi ayarları ile çekilmiş ve en iyi işlenmiş hali. Doğrusu hemen herkes fotoğraflarını bildiği en iyi ayarlar ve işleme programlarında işlemek ister... Hiç kimse makinasının en kötü halini kullanmayacağı için bu karşılaştırma benim için bir şey ifade etmiyor, her makinanın en iyi halini karşılaştırabilmeyi isterdim.
#hamsikoy' tarafından 06.05.2007 00:47:04 tarihinde düzenlendi.
Örnek fotograflar sadece bukadar mı? Eğer birkaçtane daha çektiyseniz görmek isteriz. Sizinde dediğiniz gibi aynı makinayla ard arda çekilen iki fotograf arasında bile fark olabiliyorken sınırlı sayıdaki örnekle karşılaştırma yapmak pek doğru olmayabilir.
eheheeheh fdemirhan abi iyi oldu valla.Biz bizede konuştuk ettik.
Netlik filan , wb değişebilir ama.
Hangisi leblebi :D , hangisi şeker , hangisi ezuk
[>:D
en sağdaki açık ara önde, detay olarak mükemmel. kırmızıyı biraz abartmış.
ama detay için lensler de önemli.
fakat oyum sağdakine.
elinize sağlık
Hamsiköy,
dediğiniz çok zor, maddi olarak en iyi lensleri almamız mümkün değil, ayrıca sonu gelmez bir sorun olabilir.
En iyi lens hangisidir?
en iyi canon 135mm de olsa, en iyi nikkor 300mm de olsa, en iyi pentax 50mm olsa ne yapacağız ? herkes itiraz etmezmi ?
Herkes sigma kullansa, biliyorsunuz aynı sigmanın Canon ve nikon ve pentax versiyonları aynı kalitede değil, lens test siteleri bunu açıkça söyler (not cross system compatible).
En basiti aynı lensi adaptörle kullanmak olabilirdi, ama mümkün olmadı.
benim bildiğim kadarıyla bu testler sitede yasaktı bu testleri ancak site yöneticileri yapabiliyolardı fakat görüyorumki herkes bu testleri burda yayınlayabiliyo yani daha önce beni bu konuda uyarmıştınız yanılıyomuyum yoksa
en sağdaki sanırım K10d. sr açıkken çekilmiş galiba. Neden bilmiyorum ama K10d kırmızı renkleri çok parlak ve canlı işliyor
sevgili fdemirhan,
Pentax için M42 adaptörümü gönderebilirim test için, Nikon için elinizde var zaten, Canon için de dönüştürücü çıkarsa birinden tek değişkenli (fotoğraf makinası) çekimler yapabilirsiniz...
Zicmu0,
Tam belirttiğiniz gibi, bir fotografa bakarak makine seçilmez, hele oynanmış fotograflara bakarak makine kötülenmez. Futbol fanatikliğine döndü neredeyse. Altı üstü makine bunlar. Kiminin şusu iyi, kiminin busu.
Günümüzde görüntü işleme açısından hiç bir firma açık ara önde geride filan değil. Yoksa kapıya kilit vururlardı.
Seçimimizi etkileyen şeyler çok çok fazla.
İlgili olabilecek konular
-
Eos400d'den Nikon D90'a Geçmeyi Düşünüyorum
19 Oca. 2016, 14:30 hardyuzır
1192519 Oca. 2016, 14:41
mehmetklyr -
Canon 400d Uzatma Tüpü Netleme Sorunu
15 Nis. 2015, 21:59 ahmt_trk
1172316 Nis. 2015, 16:26
kesim00 -
-
K10dme Yeni Bi Lens Mi,yeni Bi Makina Mı