Fotoğrafçılık Forumları
İsviçre’de Fiyat ?
Arkadaşlar herkese selam.Ufak bir sorum olcaktı.İsviçre'den canon eos 50d getirtme imkanım doğdu.Türkiye'de body fiyatı 2000 tl civarında.İsviçre fiyatını bilen arkadaşlar var mı acaba ? Ortalamada fiyatta olabilir.Türkiye'yle çok fiyat farkı var mıdır?
turkiyeden spot almak cok daha mantıklı.
hem cok buyuk fiyat farkı yoktur hemde bir muhatabınız olur enazından.
Spot ne oluyor? stand malımı , güvenilir mi?
http://www.toppreise.ch/prod_149287.html
yukarıdaki link isviçrede bir alışveriş sitesinden alınma. linkte görüleceği gibi makina 1144 isviçre frangı. goggle'a göre 1 isviçre frangı 1,46809823 Yeni Türk Lirası. bu durumda makina fiyatı 1679.50437512 TL.
asıl mesele şu; eğer isviçreye kendin gidersen (turist olarak) ve makinayı kendin alırsan tags free denilen vergi iadesi alıyorsun. bu oranın isviçrede %20 olduğunu duymuştum ki bu durumda makina 1343.6 TL gibi bir fiyata gelir ki gayet uygun.
ancak makinayı sana getirecek kişi turist değilse bu indirimi almaz ve makinanın fiyatı 1679.50 TL olur. bu durumda gaijinin yazdığı daha mantıklı, hayyamda araştırma yapıp spot almak.
Arada 300 tl fark önemsenmiyor galiba fazla.bir tanıdığım vardı orada ona haber vercektim ama ilk önce burdan sizlerin fikrini alıyım dedim.Hayyamı biliyorum fakat spot malın ne kadar güvenilir olduğunu düşünüyorum.1 kere alıncak bişey sonuçta değerli yorumlarınıza teşekkür ederim
Ben D80'i , Isviçre Media Mark'tan tüm Avrupa ve ABD'nin %25 filan altına fiyatla almıştım - 3 günlük bir kampanya yakalayarak . Vergilerin çok düşük olması sebebiyle çok ucuz fiyatlara DSLR ler bulunabiliyor Isvicre'de ...
Vergi sandığınız gibi % 20 değil sadece % 7.6 . Alabileceğiniz iade %5'i geçmez ...
varmı isviçrede tanıdığı olan?
komşuda pişer bizede düşer olabilirmi acaba?
ama komisyon verilir bak
Bazen TR'de de seçkin bilindik mağazalar İsviçre fiatlarına uygun taksitle herşeyi dahil foto mak satıyorlar,kampanyaları takip etmek lazım ama burada..
Japonyada govde sifir 750 dolar varmi daha ucuz olan bir yer?!?Diyelimki 51D cikti,ertesi gun aninda 600 dolar olur.Pazar buyuk,rekabet bol,1 gun eskidir mantigi...Ayrica hicde tutulmuyor artik cunku arada kalan gereksiz bir model halini aldiki fiyatida hergun dusuyor.Onu alicagima yeni 550D alirim daha yeni ozellikler ve daha iyi ISO performansi acisindan.Ama benim elim buyuk govde elime gelsin diyorsan ozamanda 7D almani tavsiye ederim...
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Limonata Ayran Makinesi Buzlaş Soğutucusu Modelleri Ve Fiyat
10 May. 2021, 01:03 emre001
0115210 May. 2021, 01:03
emre001 -
3d Süblimasyon Uygun Fiyat
25 Şub. 2014, 14:53 burakaydin89
4510317 Tem. 2018, 18:10
transfermatik -
-