Fotoğrafçılık Forumları
İşte Canon Eos 400d / Digital
Canon EOS 400D / Digital Rebel XTi Linki Burada
10.1 MP efektif, 9 nokta AF, 3fps, 2,5 inç LCD, Anti-dust sistem, ISO
100-1600, Spot metering yok. 350D ile aynı batarya, aynı batt.grip, Digic II İşlemci.
Ayrıca Canon EF 50 mm F1.2L USM lens ve Canon EF 70-200 mm F4L IS USM lens lerin duyurusuda yapılmış.
#as' tarafından 24.08.2006 23:51:54 tarihinde düzenlendi.
kobayashi merhaba.. (yahu senin ismini de unuttum valla.. eskiden o kadar muhabbet ediyorduk ama iste biraz zaman gecti, unuttum ismini.. cem diyecegim geliyor ama yaniliyor olmak da istemiyorum.. )
ben olsam 350d'yi satip da 400d almam.. ama eminim bazilari satip alacaklar..
ha ayrica, ben zaten upgrade edersem daha koklu degisimler bekliyorum.. ve bir ust modele gecersem gececegim..
ben de su anda yeni makine aliyor olsaydim, kesinlikle d80 alirdim..
...
kobayashi sen de.. sen 7d aldin.. yani ne 350d ile ne de d70 ile ayni klasta olan bir makineyi.. tabii ki 7d daha iyi bir makine.. ele de cok daha iyi oturuyor..
...
kobayashi, surasi bir gercek ki, 400d, cok daha gelismis bir makine 350d'den.. birsuru de farklar aralarinda.. sadece olay 2.5" lcd ile 10mp olayi degil.. daha buyuk buffer, ki 350d'nin iki misli.. 10 raw ile 27 jpeg.. diger yandan f/2.8'de daha etkin fokus mekanizmasi, 30d'deki gibi.. toz onleme sistemi..(ki bu da onemsizmis gibi konusuluyor forumda nedense.. su anda benim makinemin sensorunde toz var ve her seferinde iki tane ufak daire cikiyor fotograflarda.. halbuki toz onleme sistemi olsaydi, olmayacakti.. ve bu toz onleme sistemi, digerlerinde oldugu gibi her acilisda olmuyor.. 3 saniye bekleme olmuyor yani.. yine makine hizli acilabiliyor.. ama istendigi zaman da temizlenebiliyormus..
ha, bu toz olayi her zaman problem olmayabiliyor.. benim de basima ikinci kez geldi isin gercegi.. ama oldugu zaman da ne yapacaginizi bilemiyorsunuz..)
9 noktali af noktasi.. eger ki merkez noktasini kullaniyorsaniz her seferinde onemli olmayabilir, ama ki benim gibi her seferinde bir o noktayi bir bu noktayi seciyorsaniz, sanirim etkin oldugunu da gorebilir arkadaslar..
imaj islemcisi biraz daha hizliymis ayrica.. belki digic III degil ama yine de hizli.. bekleyip gorelim bunu..
ve tum bu ozellikler su anda cok daha ucuza satilacak..
kobayashi sunu da unutmamak gerekiyor, bir d80'in 18-135 ile olan fiyati neredeyse 1000 pound..(ciksin piyasaya daha kesin konusalim tabii..) ama 400d'nin fiyati yari yariya ucuz.. a100 de oyle.. o da 18-70 ile 550 pound gibi..
bu durumda d80 olayi aslinda biraz fazla da kaciyor.. 30d ile 17-85'in fiyati da 1100 pound.. ustelik yaninda bir de 1gb extreme III kart veriyorlar..
sanirim 30d cok daha mantikli oluyor..
ben 670 pound'a almistim gecen sene 350d'yi.. su anda 500 pound olacak fiyati.. bunlar az farkliliklar degil kobayashi..
ha 350d'yi satip da almam, ama yeni dslr alacaksam 400d cok da guzel bir tercih..
ama sony-konica makinelerindeki AS olayi tabii ki cok cok guzel.. cok onemli bir etken.. o yuzden a100 de cok iyi bir tercih..
benim forumda anlayamadigim, nedense son gunlerde bir sony reklamciligi baslamis olmasini hissetmis olmam.. bircok arkadas digerlerini karalamaya calisiyor gibime geliyor.. ama ortada kotu birsey yok.. 400d, 350d'den cok daha iyi, belki koklu degisimler yok ama daha da ucuza satabilmek icin bazi seylerden fedakarlik edilmesi de gerekiyor..
daha iyisini isteyen olursa da 30d alsin.. ki su anda body fiyati 720 pound.. yani neredeyse gecen seneki 350d ile 18-55 fiyatina..(670 pound)
ama yok hem cok ucuza olsun hem de cok cok iyi olsun..
neyse.. konuyu fazla uzatmayayim.. tartisma yaratma istemiyorum kesinlikle..(kobayashi sana soylemiyorum, sakin yanlis anlama beni dostum..)
Yok canım merak etme hiç de yanlış anlamadım hemde. İsmimi doğru hatırladın bu arada hafızan iyiymiş.
Ben şahsen Canon'dan daha önemli bir ilerleme beklerdim. Bu giriş seviyesi bir makine, bu makineyi alacak 3 tane ana kesim var;
1- İlk defa DSLR alan amatörler,
2- 350D'lerini yenilemek isteyen amatörler,
3- Backup olarak ikinci bir bodyye ihtiyaç duyan profesyoneller ( ki zaten çoğunda 250 gibi bir backup vardır. )
Ben bu üç gruptan ilki hariç satış olarak 400D'nin resmen batacağını düşünüyorum. Ne kadar ucuz olursa olsun çok az insan elindeki 350D'yi satıp 400D alacaktır. Tekrar söylüyorum alanın aklından şüphe ederim.
D80'den bahsedersek özellikle 3. gruba satışları inenılmaz olacaktır çünkü D200'de güzel olan çok şeyi barındırıyo artı hafiflik ve boyut bakımından mükemmel bir backup. 400d ile araso-ında ki fiyat farkınıda hak ediyo.
Sony olatına gelince. Makineyi yapanları tebrik etmek lazım. 7D için hep bu makineyi dizyn edenler aynı zamanda fotoğrafçı denmişti çünkü fotoğrafçıların isteyeceği herşey vardı makinede. A100 içinde aynı şeyleri söyleyebiliriz çünkü makinede giriş seviyesi kullanıcaları memnun edecek her şey var. Sayayım isterseniz;
1- Anti-Dust (400 D nin giriş seviyesi için tek gerçek eklemesi, 9 point AF mesela o makineyi alacak çoğu insanı pek bağlamaz ha 7 ha 9 )
2- Super Stady Shot (amatörler için olmazsa olmaz bi özellik bence diğer markalarda bu özelliği giriş seviyesine eşşek gibi koyacaklar afedersiniz )
3- Dynamic Range Optimization ( yani o seviyede kaç kişi gerçekten Photoshop kullanır. Amatörlerin bir çok kötü çekilmiş fotolarını kurtaracaktır. Canon da Nikon da benzer bir şey yapmaya çalışmış ama hardware ile diil software ile. Allah aşkına kim fotoğrafı çektikten sonra makinede onun üzerinde oynama yapmaya çalışır menuşere girerek, bir dialı çevirip yeni bir foto çekmek sonra da ikisiyle birden bilgisayarda uğraşmak varken.)
4- Çabuk öğrenilen menüler ve soldaki dial ile önemli özelliklere direk ve çabuk ulaşım (Bu yeni DSLR kullanıcıları için mükemmel bir düşünce)
5- Eye-Start (çok da önemli olmasada satış için çekici olacak ve insana hız katacak bir özellik)
6- Bütün ayarların büyük LCD'de yapılması. (Daha yeni bir SLR kullanıcısının o kargacık burgacık minik siyah beyaz LSD'lerden bir şey anlayacağını sanmıyorsunuz herhalde, yani ben dahi patronun 20D'sini elime alınca şaşırı veriyorum ayar yaparken. Canon'da bunu farkedip aynı şeyi uygulamış 400D'de bravo.)
7- Sınırsız buffer limit ( 3 fps den daha fazlasına ihtiyacı olacak bir amatör bilmiyorum, ama sınırsız buffer iyi bir özellik.)
8- Şu ana kadar test edilen makineler içinde en hızlı bilgisayara transfer zamanları.
Tüm bunları bir araya getirince A100 yeni D-SLR'ciler için en iyi makine oluyor bence. Ama yinede 400D ondan çok satacak büyük ihtimal hem uygun fiyatı hemde Canon adı sayesinde. Çünkü 1. kesim yine ooo bu fiyata Canon diye hücum edecek.
Ha tekrar söylüyorum fotoğraf kalitesi olarak bu makineler arasında o kadar küçük farklar var ki onun tartışmasını yapmaya bile değmez.
Bu arada bugün forumlarda kötü haberler okudum Canon için noise değerlerinin D80'den daha geride olduğu gibi söylentiler dolanıyor. Eğer öyle olursa Canon en bariz üstünlüğünüde kaptırmış olur.
Çokta olamayacak bir şey değil d50'de mükemmel noisea sqahipti ama 10 MP lik D200 onun çok gerisinde kaldı. Adamlar salakmı o kadar iyi noisea sahip makine yapmışken geri adım atsınlar. Yani ne kadar MP o kadar çok noise demekki 10 MP'de bu kadar oluyo ancak.
Yaw yine çok uzattım şimdi dpreview'de okudum Sigma SD-14 geliyormuş yepyeni bir sensörü olacakmış. Adıda 'Full Color Capture Direct Image Sensor'
cem merhaba..
acikcasi titresim onleme sistemi ile DRO gercekten de iyi ozellikler.. ozellikle yeni baslayanlar icin DRO gercekten de bulunmaz nimet..
titresim onlemeyi konusmaya degmez, zaten gerekli ve pahali olan bir ozelligi makinede hazir bulmus oluyorsun..
cem, ben alirken konica mi vardi ki almadim.. vardi da 7d vardi sadece.. onun da fiyati 20d'nin bayagi ustundeydi.. dolayisiyla canon almistim..
ama pisman olmus da degilim.. cunku 350d'de bir amatorun isteyecegin hemen hemen hersey bulunuyor.. ki 400d'de daha da fazlasi var..
bence hayal kirikliklari, 300d'den sonra cikan 350d'den dolayi oluyor.. 350d, bambaska bir teknoloji urunuydu ve 300d'den upgrade etti cogu kimse.. ama 400d'de dedigin gibi cok da fazla birsey yok farkli olan..
ama.. ucuncu grupdaki insalar, yani yedek body olarak alabilecekler, bence 400d'yi sececeklerdir.. cunku hicbirseyi 30d'den geride de degil..(body saglamligi disinda..) ki artilari bile var..
350d'den 400d'ye upgrade etme olmaz belki ama 300d'den upgrade eder insanlar..
diger yandan, eger ki 350d kullaniyorsa kisi, bence upgrade edecekse, 30d gibi bir makine almali, 350d'nin bir sonraki modelinin yerine..
ama suna tam olarak emin de degilim dogrusu.. bircok insan 350d'den de upgrade edecekmis gibi geliyor bana.. kocaman buffer'i var, kocaman lcd'si var, daha fazla mp'si, daha etkin af'si, picture styles, toz onleme sistemi.. bunlar hafife alinacak ozellikler degil kesinlikle..
(sanirim benim de aklimda suphe etmeye baslamissindir su anda.. )
...
neyse bekleyip gormek lazim.. ne olacak diye..
sonucta satamazlarsa daha da iyi benim icin.. en azindan dank eder de, cok daha iyisini yaparlar.. sonra da ben degistiririm..
Abi ben 2nci body olarak heralde alırım bunu. 350d'me canon 10-22 yi takar bir daha ayırmam o iki sevgiliyi. 400d'de zaten toz önleme sistemi var diğer tüm lensleri bununla kullanırım.
Benim en büyük şikayetim f/2.8 lenslerimin AF sinin 350d ile sorunlu olmasıydı. Daha büyük ve sağlam bir body gibi bir takıntım yok şu 400d yi bir güzek test etcem benim lenslerle beklediğim gibi AF si çıkarsa o saniyede alacam.
guney, valla f/2.8'deki basarisi cok onemli dedigin gibi.. bunu en iyi de yuksek diyafram lens kullananlar bilir..
ama digerlerinin (a100, d80) nasil olduklarini da bilemiyorum dogrusu.. eger ki zaten iyilerse, o zaman, sadece canon 350d kullanicilari icin bir arti olmus olur.. yeni alacaklar icin farki olmaz..
.....
Arkadaşlar bunlarda 400D nin örnek fotoğrafları.
Link BURADA .Küçük fotoğraflar açıldığında tekrar üzerlerine tıklarsanız büyük boylarınıda görebilirsiniz.
teşekkürler As,
Bu arada 400 ISO'daki fotoğraflara baktım da, 350D'ye kıyasla baya bir Noise oluşmuş.
Canon fazladan 2MP uğruna en önemli özelliğinden vazmı geçiyor acaba?
Fotoman 400D nin BURADA boyut olarak diğer makinalarla karşılaştırması Part 2 de ise 30D ve A100 ile noise karşılaştırması var.
400D noise olarak biraz gerilemesine rağmen hala A100 den daha iyi gözüküyor.Ancak 30D ile karşılaştırıldığında noiseler sanki yazılım ile azaltılmaya çalışılmış ,keskinlikten fire vermiş gibi gözüküyor.
Haklısın As, 400D'de noise açısından 30D'ye (ve 350D'ye) göre bir gerileme var.
Noise dışında, 400D ve A100 10MP olmasına rağmen A100 daha net detaylar vermiş. Senin söylediğin gibi, canon noise'i azaltıyım derken keskinlikden fire vermiş sanırım.
800-1600 isoda noise'in etkisiyle canonlar üstünken, 100-400 iso arasında da A100'ün bariz bir üstünlüğü görünüyor.
ilk incleme camerlabs'dan... bilmiyorum bakanınız oldu mu..
Yine de aşağıya alayım 350D ile karşılaştırmasını..
EOS 350D
Build quality: 14 / 20
Image quality: 17 / 20
Handling: 15 / 20
Specification: 16 / 20
Value: 18 / 20
Overall: 80%
EOS 400D
Build quality: 14 / 20
Image quality: 19 / 20
Handling: 15 / 20
Specification: 18 / 20
Value: 19 / 20
Overall: 85%
Link
İlgili olabilecek konular
-
-
Canon Eos 1d Mark İv İş Görecek Seviyedemi ??
30 Eki. 2022, 00:48 thief_88
079030 Eki. 2022, 00:48
thief_88 -
Youtube Shorts Videosu Nasıl Yapılır
26 Eki. 2022, 12:55 prodersler
083926 Eki. 2022, 12:56
prodersler -
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -
Sizce Hangisi Sigma Apo 50-500 / Canon Ef 100-400 Mm