jesylee
jesylee (üye)
Antalya / Meraklı

İhtiyacımı Hangi Makina Karşılar ?

Merhabalar öncelikle kural ihlali yaptıysam affola.
Bir çoğu kişi gibi bende fotoğraf konusunda yeniyim engin bilgilerinize dayanarak ihtiyacımı hangi makinanın karşılayacağı konusunda yardımlarınızı bekliyorum.

Bu işe hobi olarak gezerek doğayı, çalışan insanları, hayvanları çekerek başlayacağım. 1 yıla kadarda Grafik - Web tasarım üzerine işyeri açacağım, bir köşesinede stüdyo düşünüyorum.

Bugün Canon 550D yi 18-55 lens ile kullandım fakat lensin yeterli olmadığını bildiğim gibi daha ileri düzey bir lense ihtiyaç olduğu konusuna kesin bir kanaat getirdim.
Misal falezlerden denizdeki gemiyi pozlamak için yetersizdi.
Şimdilik 2000 TL'ye kadar limitim var ve yurtdışındanda getirtme ihtimalim olabilir.

Biraz uzun yazdım vaktinizi aldığım için kusura bakmayın fakat bilgilerinize, tecrübelerinize ihtiyacım var. Şimdiden yardımlarınız ve yorumlarınız için teşekkür ederim.

Tarih: 28 Mayıs 2012, 00:07 - İp: 37.***.**2.212
tombik
tombik (üye)
İstanbul / Amatör

550D ve 18-135 lens önerenler olmuştu,istersen bi araştır

Tarih: 28 Mayıs 2012, 06:54 - İp: 85.***.**2.193
alibasarir
alibasarir (üye)
İstanbul / Amatör

öncelikle ilk başta eğer 24 mm'den başlaması işinizi görecekse canon 24-105 L lensini alın ,17-40 L lenste var ancak aralık olarak çok kısıtlı ama bana yeter diyorsanız düşünebilirsiniz .bu lensler son derece iyi optiklere ve sağlam gövdeye sahiptirler ...

bazı değişik alternatiflerde var tabiki .mesela tamron 17-50 ,sigma 17-70 gibi ,hatta tamronun yeni çıkardığı 18-270 pzd lensi var bu lensi tek lens olarak kullanır arada tele ihtiyacımıda karşılarım derseniz düşünebilirsiniz iyi bir lenstir .ama bunların içinde tamron 17-50 kendini kanıtlamış ve çok kişi tarafından tercih edilen bir lenstir ve ilk başta düşünülebilir .siz yine araştırın ve hangisi işinize yarayacaksa onu tercih edin ...

bu arada forum başlığında ihtiyacımı hangi makina karşılar demişsiniz .ancak ben size lens önerisinde bulundum .550d işinizi görür ama daha üst düzey istiyorsanız canon 7d veya 60d alabilirsiniz elbette .

#alibasarir' tarafından 28.05.2012 11:14:41 tarihinde düzenlendi.

Tarih: 28 Mayıs 2012, 11:09 - İp: 85.***.**0.90
jesylee
jesylee (üye)
Antalya / Meraklı

İlginiz ve cevaplarınız için teşekkür ederim. Önerilerinizi dikkate alıp araştıracağım.

Tarih: 29 Mayıs 2012, 12:45 - İp: 176.***.**7.250
  • 1