Fotoğrafçılık Forumları
Hdr Yardım
a 100 ile hdr nasıl çekerim yardımlarınızı bekliyorum.. hdr ile ilgili başılkları okudum. a100 ayarları için soruyorum. teşekkürler..
bracket moduna basıp gerekli ayarları menuden yapman gerekiyor, tripod ve kablo deklanşör şart
seçeceğin ev değerlerine göre deklanşör basık olduğu sürece 3 çekim yapabildim üstüste
elle yaptım, bişiye benzemedi
kablo deklanşörüm gelince iyice uğraşacağım
drive menüsünden ulaşacağınız bracket seçenekleriyle farklı pozlanmış 3 fotoğraf elde edebilirsiniz. bunları photomatixte birleştirerek hdr elde edersiniz.
başka bir seçenek raw çekip farklı ev değerlerine sahip 3 ya da daha fazla jpeg elde etmek.
başka bir seçenek raw çekip bunu photomatixte ''file,open'' menüsünden açmak.
hakan bazılarını okudum 5 çekim yapıyolar
a100de bunu yapamıyormuyuz ?
http://forum.netfotograf.com/photo_technics.asp?msg_id=18226
yukardaki linkte hdr hakkında merak ettiğin herşeyi öğrenebilirsin.
Ben size en kolay yöntemi anlatayım. Muhtemelen makinanız RAW formatta çekim yapıyor.manuel yada otomatik ayarlarla en uygun pozda fotoğrafı çekin. Daha sonra Photoshop kullanarak bu fotoğraftan bir adet -2 / - 3 enstantane ile bir adet 0 enstantane ile bir adet de + 2 / + 3 enstantane pozlaması ile 3 adet Jpeg oluşturun. Bu arada diğer WB , vs ayarları jpeg e çevirirken yapın. kesinlikle bu üç jpeg i oluşturuken crop yapmayın. daha sonra Photomatix Pro programını kullanarak bu üç jpeg fotoğrafa HDR uygulayın ve Tone mapping yapın. daha sonra oluşan HDR ve Tone mappingli kareyi PS de açıp gerekli cropları yapın keskinlik verin ve netfotğrafta yayınlayabileceğiniz ölçüye getirin.
Sonra yorumları bekleyin,
Selamlar
bende bir şey sormak istiyorum,hdr yaparken minimum iso kullanılması gerektiğini okumuştum.bizim amacımız detayları belirginleştirmek olduğuna göre,hi200 seçeneğini kullansak olmazmı ?
hocam bu konuda en iyi topic ömerk ya ait.
açın ona bakın.
faydalı olacaktır
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Canopus Nhx-e2 Drivers Lazım Yardımcı Olurmusunuz Arkadaşlar
09 Kas. 2022, 11:18 yavuzkayseri
0137009 Kas. 2022, 11:19
yavuzkayseri -
-
Bunu Nasıl Yapabliirm Yardımcı Olurmusunuz
15 Haz. 2021, 18:47 xpia
1143016 Tem. 2021, 13:09
kayahanakcay -
Objektif Türü Hakkında Yardım
11 Tem. 2021, 22:12 susurluk1981
0144911 Tem. 2021, 22:13
susurluk1980 -
Kamera Seçmemde Yardımcı Olabilir Misiniz?
17 Haz. 2021, 12:58 dndraleyna
0212017 Haz. 2021, 12:59
dndraleyna -