bonjurkes
bonjurkes (üye)
İstanbul / Amatör

Fotoğraf Makinesi Tavsiyesi

Merhaba,

Bir süre önce Canon 4OOd almaya karar verdim, iyi bir fiyata da 0 ını buldum, 18-55 mm lens ile birlikte. Fakat kafama takılan bazı noktalar var,

Daha önceden kompakt makine kullandığım halde DSLR ile pek fazla deneyimim yok. Açıkcası Auto modda bir sürü güzel resim çektiğim halde (portre, makro vs.) manuel olarak makineyi hiç kullanmadım. Kısaca makine benim için başlangıç düzeyi olacak. Deneye deneye neyin doğru neyin yanlış olduğunu öğrenicem.

Acaba canon 400d giriş seviyesi için uygunmudur? Çünkü bir arkadaşım tavsiye etti, ben de heveslendim, ben de alıcam dedim. Ama iki gün sonra da bu beni aşar diyip makineyi bir köşeye atmak istemiyorum.

Lens hakkında ise, lensin standard bir lens olduğu, giriş seviyesi kullancılarını iyi bir süre idare edeceğini fakat geliştikçe yeni lens alınması gerektiğini okudum.

Bu konuda fikirlerinizi paylaşabilirmisiniz acaba?

Tarih: 31 Mart 2008, 22:26 - İp: 38.***.**7.102
mgirgin
mgirgin (üye)
Muğla / Amatör

Merhabalar,

Bu tarz bir makine otomatik modda kullanılmaz.Eğer ki otomatikten öteye gitmeyi düşünmüyorsanız kesinlikle o kadar para verip de satın almayın.

Ama ben fotoğrafa aşığım.fotoğraf çekmeyi seviyorum ve kendimi geliştirmek istiyorum derseniz o zaman doğru bir makine seçimi yapmışsınız.

Yanında gelen kit lensi de giriş seviyesi için gayet başarılıdır.Manzara,portre ve hatta kelebek fotoğrafı bile çekebilirsiniz.İlerleyen zamanlarda Canon 55-250 IS gibi bir lens alarak da setinizi zenginleştirirsiniz.

 

Tarih: 31 Mart 2008, 22:53 - İp: 88.***.**7.23
osmanc
osmanc (üye)
İstanbul / Meraklı

Baştan sonra Mgirgin'e katılıyorum.

 

Tarih: 31 Mart 2008, 23:05 - İp: 78.***.**4.22
bonjurkes
bonjurkes (üye)
İstanbul / Amatör

Merhaba,

Şimdiye kadar sadece Canon 20D kullanma şansım oldu, onu da okuldan ödünç almıştım. Açıkcası bu işe merakım öyle başladı.

Makinenin benim olmayışı ve sınırlı vaktimden dolayı manuel moda hiç geçemedim. Fakat bir arkadaşım bana az da olsa manuel modda çekim yapmayı öğretti.

Emanet fotoğraf makinesiyle bu iş olmaz deyip kendim için almaya karar verdim bir tane. Artık arkadaşlarımın yardımı ve bilgisi, ve benim becerilerim sonucunda ortaya birşeyler çıkcağını tahmin ediyorum.

 

Tarih: 31 Mart 2008, 23:07 - İp: 38.***.**7.102
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Yahoo kim çıkarıyor fotografın iyisi illa manuel çekilir diye.

DSLRın bütün olayı hız ve daha zor şartlara uyumudur.

DSLR mauel olduğu için değil, bilakis otomatik ayarları daha geç havlu attığı için tercih edilir.

Hiçbir otomatik ayar mükemmel değildir, bazen müdahale edilmesi gerekir. DSLR yapısı ve ergonomisi gereği bu müdahaleyi kolaylaştırır.

DSLRın AF'si kompaktlardan daha hızlı çalışır, kompaktların AF yapamayacağı yerlerde çalışır.

Kompaktların çekim yapamayacağı karanlık ışık koşullarında yüksek ISOyla çalışmaya imkan tanır.

Işığa göre poz ayarlama olayı en az yüzyıllık mesele. 50'lerde, yani neredeyse 60 sene önce en nihai tekniği kullanıyormuş bütün profesyoneller : resmi küçük alanlara bölüp, en parlağına göre pozu ayarlama. Bundan sonra teknik hep aynı.

1970lerde ilk otomatik poz ölçümlü makinalar çıkmış ama henüz yukarıda bahsini ettiğim tekniği uygulayamıyormuş teknoloji. 1980'lerde matris ölçüm olayını koymuşlar, iş bitmiş.

Siz şimdi pozlamayı içine yüzyıllık tecrübenin programlandığı çiplerden daha hızlı ve hassas yapabileceğinizi mi sanıyorsunuz ?

Aslını ararsanız aradabir pozlamaya +/-1EV müdahale edersiniz ama makinayı manuele neredeyse hiçbir zaman almazsınız.

Kendi tecrübemi aktarayım, 2 seneden fazla bir zamandır DSLR sahibiyim, gece cekimleri hariç makinayı hiç manuel çalıştırmadım, çünkü geceleyin makinanın bütün otomatik ayarları havlu atıyor, atmasa manuele almazdım.

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 02:56 - İp: 82.***.**0.194
bonjurkes
bonjurkes (üye)
İstanbul / Amatör

antika nin cevabi cok guzel olmus bence Acikcasi manuel modu da kullanmayi ogrenmek istiyorum, ama cogu foto cekimlerini otomatik modda yapacam bir sure daha.

Cunku, manuel ayarla aram iyi olmadigi icin hatali ayar yapma riskim var. Ve o kucuk lcd ekranda bazi hatalar net olarak gozukmuyor maalesef.

20d yi kullanmadan once kontrol etmedigim icin, cektigim 100 e yakin pozun MF ile cekildigini anca resimleri makineye attiktan sonra anladim. Resimlerin bir kismi o kadar flu degilken bir kismi da cok flu idi. Sonuc olarak cektigim resimlerin duzgun olanlarini secip dergiye yolladigimda, bana bu resimler cok flu yanitini verdiler.

 

Tarih: 1 Nisan 2008, 11:59 - İp: 193.***.**9.8
  • 1