ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

Ff Dslr Tavsiyesi

daha önce atmış olduğum ve yorumladığınız üzere canon sx40hs lıke makinamı aldım .şimdi ise FF makina istiyorum ve yorumlarınızı bekliyorum.aklımda bi kaç makina var asıl parayı geniş açılı ff lense vermek istiyorum.SİZCE NİKON DX2 Mİ D90 MI YOKSA D300MÜ şimdi şöyle izah edim ustalar çok kaliteli görüntü istiyorum geniş açıda sadece istegim budur.lütfen iyi anlayan ustalar yorum yapıp önersinler

Tarih: 25 Şubat 2014, 11:01 - İp: 83.***.**2.213
roketadam
roketadam (üye)
İzmir / Amatör

Söylediğiniz gövdelerin hiçbirisi FF değil. Siz elinizdeki kompakt makine ile biraz geliştirin kendinizi, okuyun bilgi sahibi olun. FF size çok gelecektir.

Tarih: 25 Şubat 2014, 12:47 - İp: 95.***.**1.244
ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

daha öncede d70 ve 450d kullandım peki ne tavsiye dersiniz ff olarak?

Tarih: 25 Şubat 2014, 13:54 - İp: 83.***.**2.213
roketadam
roketadam (üye)
İzmir / Amatör

Güncel olarak, D610 ve 6D.

Tarih: 25 Şubat 2014, 14:02 - İp: 95.***.**1.244
tomaydin
tomaydin (üye)
İstanbul / Meraklı

nikonun ff gövdeleri
d700, d800 türevleri , d600 türevleri , d3 serisi , d4 serisi bir de son çıkan df adında bir gövdesi var
bunların hepsi ff

onun dışında o yazdığınız compact makineden sonra ff gövde olmaz mı olur tabiki
fazla mı gelir az mı gelir size kalmış
ama bence sadece geniş açı ve kalite istiyorsanız önce "kalite" ve "geniş açı" kavramlarını tam olarak açıklarsanız bence daha iyi olur
yani tam olarak aradığınız nedir
50 mm altı teknik olarak geniş açıdır
ve mesela 35 mm 1,4 lens muhteşem görüntü verir
ve d90 gövde de gayet yeterlidir bunun için ve toplam maliyet 1 ff gövdeden ( objektifsiz haliyle ) daha düşük olur
bu sadece bir örnek

Tarih: 25 Şubat 2014, 16:44 - İp: 78.***.**7.36
ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

tomaydin ustam tam olarak anlamışsınız çok sağolun.şudur tam olarak kalite derken .gece veya gündüz yakın mesafede fotoğrafta çok mükemmel kalite olsun tıpki top model çekimi gibi (tabiki bunu çeken sağlar gerek ayarlarıyla gerek kadrajıyla) ama ben en iyisini yaptım ama makine bu kadar çeker olmasın istiyorum bende 50mmnin altı düşünüyorum lensi evet .ff olmasına gerek yok anladım biraz araştırdım yorumlardan.peki bana ne önerirsiniz?kalite olarak nikon istiyorum şahsi düşüncem. d300? d90?dx2?veya hangisi.bu arada d300ve türevleri derken 3100demi ff midir?veya 7100? karışık olduysa kusura bakmayın

Tarih: 25 Şubat 2014, 20:48 - İp: 83.***.**1.81
ercan43
ercan43 (üye)
İstanbul / Amatör

Bütçe probleminiz yoksa FF makina önerim Sony Alfa7.
Hem de aynasız.
TIKLA

Tarih: 25 Şubat 2014, 21:07 - İp: 151.***.**0.225
tomaydin
tomaydin (üye)
İstanbul / Meraklı

hocam öncelikli olarak şimdiye kadar öğrendiğim en önemli husus
fotografı lens çeker gövde değil
o bakımdan gövdeden ziyade lense odaklnmanızı öneririm
ama iş gece çekimine gelince iş biraz değişiyor
yani gece çekimi için 2,8 den daha hızlı lenslerin dışında gövdenin de asa kabiliyetinin iyi olması gerekir
yani d90 ın 400 sa dan sonra kumlanmaya başldığını düşünürsek pek de iyi bir tercih olmayabilir (ama bence muhteşem bir gövdedir ve "bu gövde bana yetmiyor/yetişemiyor" diyen fotografçı zaten usta olmuştur. netekim ben de epey süre d90 kullandıktan sonra aynı iddia ile d7100 aldım ve verdiğim paraya acıdım çünkü ben henüz d90 ı bile hakkıyla kullanamadığımı farkettim. gene de daha iyi gövde diyorsanız...)
d300 çok daha iyidir ama asa konusunda çok da ciddi bir fark yoktur
d2 ler her ne kadar zamanın gerçek pro gövdeleri de olsa şu anda teknolojik olarak epey gerideler (gene de bence d3200, d5200 tarzı gövdelerdense d2 serisi bin kat daha kaliteli kareler çıkarır)

bu arada d300 ve türevleri konusunda ben aslen d3 ve türevleri yazmıştım yani d3,d3s,d3x gibi fakat bunlar sizi bilmem ama bana gerçekten birkaç gömlek büyük gelir yani hakkını veremem o gövdelerin

özetle şu anda piyasadaki gövdelerden (ff olmayanlardan) asa başarısı en yüksek olan d7100 ( nikon için konuşuyorum çünkü hem siz nikon tercih ettiğinizi yazdınız hem de ben canon , sony, pentax vs tanımıyorum )
ayrıca sadece asa da değil neredeyse her açıdan d7100 gerçekten çok çok başarılı bir gövde
yani d300s e bile kıyasla çok daha kabiliyetli ve küçük
bazı ince ayrıntılar konusunda d300s daha iyi ama 7100 sensör, af hızı, keskinlik, işlemci ... vs konularında çok daha iyi
(eğer şansınıza arızalı gövde denk gelmezse

o tarz çekimler için prime lens gerektiğini biliyorum ,
yani mümkün mertebe sabit odaklı ve en az 2,8 diyaframlı lensler
ama hiç o tarz fotograf çekmediğim için hangi lens daha iyidir bilemiyorum

fakat hepsinden önemlisi

siz fotograf çekme konusunda ne düzeydesiniz bilemiyorum
belki benden çok daha ileridesinizdir ve ekipmanınızın hakkını verirsiniz

ihtimalen benden daha az tecrübeli iseniz diye yazıyorum
(madem öyle bunca şeyi niye yazdın diyeceksiniz muhtemelen
iş gövde veya lens veya komple ekipman almakla bitmiyor
hatta değil bitmek , başlamıyor bile
neredeyse 7 yıldır fotograf çekiyorum
sadece macro çekiyorum
basit vesikalık bile çekemem
çevremde dslr alıp fotograf çekmeye başlayanlar içinde bu işe en fazla para, vakit ve kafa harcayan ben oldum
ve şu anda çektiğim fotografların ( her ne kadar siz farklı tarz çekecek olsanız da ) sizin söylediğiniz gibi "top model çekimi gibi" olmasına muhtemelen en az 10 yıl daha var
eğer yarı yolda hevesimi kaybedip fotograf çekmeyi bırakmazsam

bilmem anlatabildim mi

saygılarımla

Tarih: 26 Şubat 2014, 17:31 - İp: 78.***.**7.36
ferhatatasoy
ferhatatasoy (üye)
Ankara / Amatör

hepinize çok teşekkür ederim özellikle tomaydin ustama.peki tamam 7100ü aldım lens olarak ne tavsiye edersiniz çokmu oldum

Tarih: 27 Şubat 2014, 20:42 - İp: 83.***.**8.30
roketadam
roketadam (üye)
İzmir / Amatör

Sigma 18-35mm f/1.8
Nikon 60mm 2.8G
Nikon 85mm 1.8G
Nikon 70-200mm f/4G

Tabi hemen alırsınız diye böyle bir liste yapmadım zamanla bu yönde yaparsanız lens setinizi D7100'den en iyi performansı alırsınız. 70-200mm diğerlerine göre biraz daha pahalı ama daha ucuz tele-zoom lensler alarak kötü performans alacağınıza bu lensi alın. Fotoğrafla uğraştığınız için para nasıl olsa gidecek bir şekilde o yüzden en mantıklı olan ekipmanlara gitsin.

Tarih: 27 Şubat 2014, 22:03 - İp: 95.***.**9.197
tomaydin
tomaydin (üye)
İstanbul / Meraklı

yazdıklarım bir işe yaradıysa ne ala hocam
kafa karıştırmak gibi olmasın ama
gene de ben olsam 2. el alır dener öyle karar verirdim
çünkü burada kime sorsak 7100 , d300s den çok daha iyi derler
ama ben 7100 ü iade edip 300s aldım ve çok memnunum şimdiye kadar
5100 ve d90 ı aynı anda 2 yıl boyunca kullandım ve d90, 5100 den çok çok çok daha iyi bir gövde derim
ayrıca mesela bence (tamamiyle kişisel fikir )
d7100 1200 dolarken , 7d ye 1500 dolar vermek çok garip
ama kimileri 7d yi çok daha rahat kullanıyor
o yüzden de doğal olarak onu alıyorlar

yani bence x çok iyi bir gövdedir ama size y çok daha kullanışlı gelir ve y 'yi tercih edersiniz ki gayet de mantıklı bir tercih olur
2. el almanın da şöyle bir avantajı olur

temiz bir 2. el olması kaydıyla
sıfır alıp beğenmezseniz veya içinize sinmezse yarın satmak isteseniz 200-300 dolar zararınız olur
ama 2. el alırsanız ve kazıklanmadıysanız yarın 100 tl zararla satabilirsiniz
veya satın almadan önce 1 günlüğüne kiralayıp deneyin
alım-satımla da uğraşmayın derim

lens konusunda dediğim gibi macro lens olarak fikir belirtebilirim
ama diğer lenslerden pek anlamam
daha doğrusu benim şimdiye kadar kullandığım lensler sizin isteklerinize pek cevap vermeyebilir

sadece belki 24-85 f2,8/4 afd lens imi çok begenmiştim
24mm sizin için yeterli açıklık sağlar mı bilemiyorum
çok güzel renkler ve contrast verirdi , ama tabiki mesela 85mm f1,8 veya f1,4 ile kıyaslanmaz
bir de 80-400 afd lensimi çok begenerek kullanmıştım
portre, sokak fotografçılığı ve doğadaki hayvan çekimleri için
neredeyse 24-85 olanla aynı ayar diyebilirim, karekteristikler anlamında bu 2 lensi birbirine çok benzetiyorum ben
ama 80-400 çok büyük, ağır ve pahalı o bakımdan 70-300 vr G olanı almıştım
verdiği görüntüler açısından 80-400 den iyi değildi
hatta 1 veya 2 tık daha kötüydü diyebilirim
ama çok daha küçük, çok daha hızlı ve çok daha ucuzdu
ve bence gayet makul bir lensti de
fakat bunlar da tabiki 70-200 G veya 80-200 g gibi lenslerle boy ölçüşemez sadece ucuz muadilleridir

selamlar

Tarih: 28 Şubat 2014, 23:21 - İp: 151.***.**6.55