sait.saygivar
sait.saygivar (üye)
Antalya / Amatör

Eos 350d

Öncelikle herkeze merhaba. Forumda ve fotoğraf dalında yeniyim. Forumu önceden takip ediyordum yeni üye oldum ve fotoğraf olarak amatör çekimlerim var. Bir tane Nikon Coolpix L2 model fotoğraf makinem var. bununla kendi çapımda çekimler yaptım. fakat Slr makinalarla çekilen fotoğrafları görünce hemen bir tane alasım ve deli gibi fotoğraf çekesim geliyor. özellikle şu odaklama olayı fotoshop olmadan geriyi bulanıklaştırıp öndeki nesleleri belirginleştirme işte ona bitiyorum.

antalyada oturuyorum ve daha 15 yaşındayım.sizlere sorum araştırma yaptım ve neredeyse araştırmaktan bıkma durumuna geldim artık faliyete geçmem lazım.internnet aracılığıyla edindiğim bir arkadaşımla konuştum ve bana Eos 350D model fotoğraf makinasını satıcak olduğunu söyledi. bana bütcen ne kadar diye sordu fakat bir cevap veremedim malum öğrenciyiz :D anında internetten bir araştırma yaptım ve Eos 350D model çantalı 18-55 Lensle beraber 600 tl olduğunu gördüm. Sizce bu makinayla bu lens ilk makinama ve ilk deneyimimi yaşamak için uygunmudur. 2. el olarak Makine ve 18-55 Lens çantası kartı ıvırı zıvırı ne kadar eder ? Shutter sayısını tam bilemiyoruz.

Çok fazla yazı yazdığım için özür dilerim bu konu hakkında büyük bir heyecan içerisindeyim sabırla okuyup cevap verirseniz ne mutlu bana.Şimdiden teşekkürler selametle..

Tarih: 23 Haziran 2010, 03:20 - İp: 195.***.**3.132
ozansan
ozansan (üye)
Yurtdışı / Reklam Fotoğrafçısı

Cok eski bir model ve seni kunteye getirmeye calismis birisi ile muhatab olmussun kim ise.O fiyata cok daha yeni makinalar bulabilirsin.Hatta 600 liraya yeni Nikon D3000 bile alabilirsin eger disarida bir tanidik falan var ise.Yok isede beklersin ileride yardimci olmaya calisiriz.Istanbul Dogubank ve Hayyamin piyasasida Turkiyede en ucuzlardan sanirim onlarada bakabilirsin.En azindan bu kadar eskimis bir modelden cok daha iyisini bulablilirsin o fiyata.

Tarih: 23 Haziran 2010, 03:47 - İp: 221.***.**6.23
sait.saygivar
sait.saygivar (üye)
Antalya / Amatör

Benim konuştuğum Kişi Bana 600 tL Demedi zaten Ben 600 Tl fiyatını internetten gördüm. benim konuştuğum kişi sana güzel birşeyler yaparız dedi.

Tarih: 23 Haziran 2010, 12:40 - İp: 195.***.**3.132
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Esas konunun keskin, arka fonun ise bulanık olması 3 faktöre bağlıdır :

1. Lensin "geçek" fokal uzunluğu. Compact makina broşürlerinde gördüğünüz 35mm film eşleniği değil gerçek fokal uzunluk. Ortalama bir kompakta bu 6-18mm falandır.

2. Konuya yakınlığınız. Mesela konuya 1m mesafedesiniz, arka fon ise 10m mesafede, bayağı bulanık olur. Aynı şekilde konu 5m mesafede, arka fon 50m'de bile olsa daha az bulanık çıkar.

3. Diafram. Bir lensin diaframı ne kadar açıksa, o kadar çok bulanıklaşır arka taraf. F1.4 , F1.8 gibi diafram değerleri arka tarafta keskin hiçbirşey bırakmaz.

Şimdi gelelim sizin konuya : 600 TL o makina için fazla. Canon ve Sony'nin ucuz yeni modellerini ( 1000D ve A230 ) 900-1000 TL aralığında garantili falan bulmak mümkünken, geçmiş hikayesini bilmediğiniz elden düşme eski model makinaya o kadar para yatırmayın.

Bir diğer husus üzerindeki lens. 50mm'ye zoomladığınızda F değeri 5.6 falan olacakki bu değer bulanık arka plan almak için pek iyi değil. Canon veya Minolta ( Minolta artık Sony oldu, yani Sony uyumlu ) 50mm F1.8 veya F1.7 lensleri 2.elde 250 TLye bulabilirsiniz. Unutmayın 2.el makina gövdesi edinmek çok risklidir ama aynı şey, alırken iyi kontrol şartıyla, lens için geçerli değildir.

İstanbul'da yaşasaydınız hiç düşünmeden filmli SLR alın derdim, üzerinde aynı lensi kullanabilirdiniz. Ama küçük şehirlerde filmi iyi banyo ettirip iyi taratmak mümkün olmayabilir. (*)

(*) Ben geçen yaz Antalya'da bulamamıştım. İyi fotograf stüdyosundan başka o kadar aramama rağmen güzel beyazpeynir satan lüks şarküteri de bulamamıştım Antalya'da. Hanımın memleketi olduğu için her yaz Antalya'ya gidiyorum, film o kadar önemli değil, dönünce veriyorum banyoya, esas iyi şarküteri önemli, bilen varsa yardımlarını bekliyorum

Tarih: 23 Haziran 2010, 14:28 - İp: 78.***.**8.242
  • 1