Fotoğrafçılık Forumları
Dsc-h1 Aldım Yorumlarınız Nedir???
ARKADAŞLAR hepsiburadadan 919 milyona 12 taksit satın aldım. 1gb da ms pro aldım. Makina hakkındaki yorumlarınızı merak ediyorum
iyi bir seçim... bana göre bir tek eksiği görüntü kaydederken zoom çalışmıyor... görüntü kalitesi canon s2 den daha iyi...
güle güle kullanın..
http://www.dpreview.com/reviews/sonydsch1/
Gule gule kullan... Esas biz senin makina hakkindaki yorumlarini merak ediyoruz
Nacizane bir tavsiye: Sakin ola ki bizim milletce aliskanligimiz olan "kim okuyacak simdi kullanim kilavuzunu, iki kurcaladim mi ogrenirim ben" kompleksine kapilma. BIr eline makinayi al, oteki eline de kullanim kilavuzunu, butun dugmeleri, menuleri ne ise yarar diye bir dene. Benim cok arkadasim vardir, makinalarinin bir cok ozelligini aylar sonra ogrenmislerdir. bu sekilde makina ne yapabilir ve daha onemlisi ne yapamaz onlari ogrenir ve makinayi hakkini vererek kullanabilirsin. Yoksa cektigin fotograflar makinanin istedigi gibi cikar, senin istedigin gibi degil.
Hayirli ugurlu olsun.
ne de dogru soylemis juggler..
.....
bence cok iyi bir tercih okan.. gule gule kullan makineni.. ama bence, sen makineni sadece eline alip biraz kurcala.. kullanim klavuzunu yarin okumaya baslarsin..
Arkadaşlar inceleme niteliğindeki yorumlarıma başlıyım...
Öncelikle şuandan itibaren güzel veya kötü yorumlarını/deneyimlerini eksik etmiyecek herkese canı gönülden teşekkür ederim.
Başlangıç olarak makinayı alalı 1 hafta oldu ancak forumunuza yeni katıldım
Kargo eve geldi Çok sabırsızım.4 gündür bekliyorum. Kargoyu imzaladım. kapıyı çarptım ve kutuyu elime aldım. yanında gelen hediye çantası nedeniyle sanırım üstündehepsiburada.com yazan daha büyük bir kutuya koymuşlar iki kutuyuda. kutuyu özenle açtım. ne görüyüm bitane büyükce kutuya saydam LCS-HA orjinal sony çantayı. Tabi hızla açtım busefer dayanamıyarak H1 in kutusunu. güzel kutulamışlar. çıkardım elime aldım. sandığımdan daha ufak olduğunu gördüm... (kameranın )
Neyse içinden çıkan pili ve şarj aletini direk taktım biraz şarj olsun diye. önceden hazırladığım duracell marka 2 adet zeytinyağı ve sütte bekletilmiş yumuşacık pili aletin içine taktııım Ve ogün bugündür (1 haftadır yani) kullanıyorum
Makinayı şuanda tamamen tüm kontrolleri ile kullanabilen birisi olarak - yönleri / + yönleri
Önce + lar
*LCD EKRAN 2.5 İNÇ Gerçektende güzel bir ekranı var bence s2 den üstün yanlarından biriside budur...
*Ele mükemmel oturuşu. SLR like olduğunu hissettiriyor.
*Kasasının kalitesi - s2 bu nedenle yanında oyuncak gbi kalıyor.
*Yüksek isoda az noise yapması- ki bu özelliğiylede fark atıyor s2 ye.
*Kaliteli makro çekimleri - 2cm den makro çekeblior. odaklama hızı çok iyi. s2 0 cm imiş. ancak objeyi lense yapıştırıp çekim yapamıyacağınıza göre bu pratikte greksiz.
*Video çekimi - 640*480 fine modunda adına yakışır çekimler yapıyor. ancak bu modda 1gb a 9 dakika çekiyor.
* AA pil kullanması çok büyük avantaj. piliniz biterse marketten alacağınız duracell sizi sevindireblir.
* Full manuel kullanım özellikleri.
*12X Optik zoom - ve kaliteyi hiç bozmayan akıllı digital zoom.
*İçinden çıkan kaliteli çanta
*Karizmatik-İlgi çekici-Kaliteli güzel bir kamera(hatunların ilgisini çektiği kesin )
- Yönleri
*1/1000 maksimum shutter hızı aslında yetiyor ama çok prof çekimlerde eksikliğini hissedersiniz. Ancak şukadarını sölüyorum, bence 1/1000 yeterli bu hızda kuş bile çektim
Ancak tabiki s2 de bu değer 1/2000 olduğundan bu konuda s2 daha iyi
*Unutmadan video kaydı sırasında zoom yapamamamız çok büyük bir eksiklik olmasada sinir bozucu...
Başka - yönünü bulamadım. bence tek eksiği shutter speed in
1/1000 maksimum olması. Örnek resimlerle burda olacağım. sitede bu ürünün incelemesi yapıldımı bilmiyorum ancak yararlı olduğum kanısındayım. Mutlu esen kalın...
#okan992' tarafyndan 19.12.2005 22:50:24 tarihinde düzenlendi.
tabii ki yararli oluyorsun okan.. ben kendi adima tesekkur ederim..
valla, kutuyu acma oykusunu oyle ballandira ballandira anlattin ki benim bile canim cekti.. acaba bir tane de H1 mi alsam..
1/1000'e cogunlukla ihtiyacin olmuyor... Ben o kadar acik havada cekiyorum, daha 1/800'u bile cok gormedim.. tabii bazen, cok ender zamanlarda 1/2500 lerde hos fotograflar da cikabiliyor...
Bkz: Tıklayın
Bence eksi olarak yazdiklarin yeterince eksi degil..
Yav yapmayın şunu işte. Canon S2 Is aldım alıcam derken şimdi bu yorumlardan sonra yine muallakta kaldım. Hadi buyrun burdan yakın şimdi.
sen S2 al yine.. Birbirine bu kadar yakin ozellikteki makinalari birbirinden ayiran sey arkasindaki fotografci.. yoksa fazla bir fark yok.
Önce H1 hayırlı olsun.
Yeni kameranın kutusunu açmak gibisi yok.
Ben sorumu tekrarlıyayım; H1 ile ilgili merak ettiğim bir şey var; odaklamayı manuel izin veriyor mu?
Sony F828 de bir bilezik yardımıyla istenirse odaklama AF yerine MF (manuel focus) yapılabiliyor. H1 de bir bilezik yok ama başka bir şekilde manuel odaklama yapabiliyor musunuz?
Şimdiden teşekkürler
(ikinci el F828 ile Sıfır H1 arasında seçim yapmak üzereyim)
Öncelikle yorumlar için teşekkür..
Odaklama manuel yapılablior. Belirtmeden geçmiyeyim, sony nin genelde kullanmayı sevdiği türden jogdial benzeri bir buton var tam parmağınızın ucunda bu butonla manuel odaklama, diyafram , shutter speed seçimi yapabliorsunuz(tabiki manuel modda) yani abartmıyorum ama makina ergonomi açısından bence şuanda tek. tek elinizle kullanablirsiniz bile diyelirim.
ancak mek_888 hocam sorduğun soru bence saçma. f828 ile h1 farklı dünyaların kameraları. Paran yetiyorsa tabiki 828 al. ancak ben yaklaşık 450 ytl fark vermeyi istemedim ve bunu aldım. hem kutusundan çıkan lens converter ile her türlü lenside kullanabliorsun
Ancak şu durumda S2 karşısında galip olduğunu söliyeblirim
- 1
İlgili olabilecek konular
-
Fotoğraflarım Hakkında Yorumlarınızı Bekliyorum..
20 Eyl. 2015, 18:21 rhap.sod.ic
7214115 Mar. 2016, 02:06
deniztendik -
Sony Dsc-h300 Dijital Fotoğraf Makinesi Çekim Sıkı
05 Şub. 2016, 12:01 kafemis
0259105 Şub. 2016, 12:02
kafemis -
-
Panasonic Mdh1 Vs Sony Hxr Mc1500-2000
01 Kas. 2014, 09:01 alyhan_511
7425810 Ara. 2015, 22:24
ademunal06 -
Yorumlarınızı Bekliyorum Arkadaşlar
04 Mar. 2015, 14:00 surwinston
1202806 Mar. 2015, 19:43
mete007 -
Panasonic Mdh1 Full Hd Alıyorum
07 Nis. 2012, 01:22 yalvacyesilcam
131410813 Eyl. 2014, 19:27
foto_saban -
Fotoğraflarıma Yorumlarınızı Bekliyorum.
05 Eyl. 2014, 23:59 centem
0644506 Eyl. 2014, 00:00
centem -