macmac1
macmac1 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

Dış Ve İç Çekim İçin Uygun Makina

Dış Çekim (Bina), masa üstü ve Ofis içi Çekim İçin Uygun Makina tavsiyeniz varmı. Model Belirtirseniz sevinirim. Daha Önce kullandığım Hp 945 Photosmart vardı ve oldukça yetersiz..

Tarih: 19 Temmuz 2006, 17:42 - İp: 85.***.**2.250
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Butcenizi belirtmemissiniz fakat uye profilinizde "Reklam Fotografcisi" yaziyor, dolayisi ile butcenizin en az 1500-2500 YTL'den civarinda olacagini tahmin ediyorum.

Disaridan bina ve desktop cekimi cogunlukla , icten ofis cekimi kesinlikle genis acili objektif gerektirir.

HP 945'ten tatmin olmamaniz artik sadece genis aciya degil adam gibi objektife ihtiyac duydugunuz hissini verdi bana.

Butun bu varsayimlarim dogru ise, size onerebilecegim:

1. Sony R-1

Baska kompakt makine bakmayin, duymayin, bilmeyin, dusunmeyin bile.

2. DSLR + Genis aci objektif

Herhangibir guncel DSLR isinizi gorur, en ucuzu bile yeterli - Olympus E-500 E-300, Pentax istDL , Canon 350D , Nikon D50, hicfarketmez. Esas ACI olan genis ACHI objektif. Alacaginiz dSLR'in crop faktorune gore 35mm'lik film karsiligi 24mm'lik gorus acisini kapsayabilecek pahali bir lense ihtiyaciniz olacak, hatta fiyat ve piyasada bulunabilirlik arastirmasi yaparken once objektife bakin, sonra makinayi secin.

3. Dijitalin pratikliginden feragat edin, film kullanin.

Bir film scanner alin. Sonra 1000-1500 YTL butceye 2.el Mamiya veya Bronica medium format (roll film) makina alin, 100 MPlik dosyalara scan edin. Elinizdeki HP Photosmart'i ise film makinanizin manuel ayarlarini yaparken isigi olcmekte kullanin. Kalitede yukaridaki secenekleri 2ye degil en az 4e katlar ama kullanim zorlugu ve gerektirecegi ustalik seviyesinde de dijital filme 4 tur bindirir.

Tarih: 19 Temmuz 2006, 19:03 - İp: 85.***.**6.20
macmac1
macmac1 (üye)
İstanbul / Reklam Fotoğrafçısı

bilgiler için teşekkür ederim. makina için ayırabileceğim 3000 ytl civarlarında bi para ben canon veya nikon markası düşündüm ama mod. olarak bir bilgim yok

Tarih: 20 Temmuz 2006, 11:00 - İp: 85.***.**2.250
antika
antika (üye)
İstanbul / Meraklı

Makina model secimi kolay:

En ucuz olan DSLR Modeli yani Canon icin 350D, Nikon icin D50, Pentax icin istDL, Olympus icin E-500. Bu makinalarin fiyatlari 1450 ile 2000 YTL arasinda.

Esas ince mesele genis acili lens.

Mesela www.yalcinlar.com adresinden bakinca Nikon D50'nin 1450 YTLlik fiyati oldukca hesapli gorunmekle beraber Nikon 14mm F2.8 AF Nikkor ED 2772 YTL+KDV veya Nikon AF-S DX Zoom-Nikkor 12-24 f-4G IF-ED ise 1993 YTL+KDVlik fiyatlariyla CF karti ve tripodu dahil edince butcenizi alt ust edecekmis gibi gorunuyor. ( Bu arada daha ucuz fisheye-balikgozu lensler sizi aldatmasin, sizin ihtiyaciniz olan yukarida saydiklarim) Nikon'a ayrica 1000 YTL civarinda ucuz Sigma lens bulmak da mumkun.

www.ideefixe.com adresinden Pentax *ist DL Dijital SLR Fotoğraf Makinesi + Pentax SMC 18-55mm f/3.5-5.6 AL Objektif + 1 GB Ultra-X SD Kart + Çanta + Tripod KİT 1554 YTL ve Pentax SMC DA 14mm F2.8 ED IF Objektif 1668 YTLlik maliyetleri ile butcenize en yakin sonucu veriyor.

Maalesef Canon'un lens fiyatlarina ulasamiyorum. 350D'nin fiyatinin 2065 YTL oldugu dusunulurse (CF kart ve kit lens dahil) size 1000YTLlik butce kaliyor, bunu Sigma 14mm F2.8 EX Aspherical Objektif (Canon Uyumlu) 1910 YTL ,Sigma 15-30mm F3.5-4.5 EX DG Objektif (Canon Uyumlu) 1405 YTL, Sigma 15mm F2.8 EX DG Diagonal Fisheye Objektif (Canon Uyumlu) 1079 YTL lenslerden birisiyle degerlendirebilirsiniz. Yalniz Sigma lenslerin kalitesi nedir ne degildir bilemiyorum, belki baska bir arkadas yardim eder.

Goruldugu gibi DSLR olayinin maliyeti en az 2700 YTL (Nikon D50+Sigma) kadar. 1000 YTLlik lensin kalitesi nedir bilemiyorum, tecrubem yok, bilen kullanan varsa lutfen aciklasin.

Beri taraftan Sony R1'in maliyeti 2000 YTL civarinda ve lensi 24-120mm. (dogrudan 35mm karsiligi, DSLR olmadigi icin crop faktor olayi yok). Yapilan yorumlarda Sony'nin uzerindeki Zeiss lensin kalitesine ulasmak icin DSLRlarda 1000 USD'den acmak gerekirmis kapiyi (bu ABD fiyati, Turkiye'de daha da pahali)

Hadi kolay gelsin

Tarih: 20 Temmuz 2006, 13:34 - İp: 85.***.**6.20
  • 1