Fotoğrafçılık Forumları
Degerli Fikirleriniz 300d&fz5&s2&.. ??
BU BİR SATIŞ MESAJI DEĞİLDİR!!
BİLGİLİ ARKADAŞLARA DANIŞMAK İSTİYORUM.
canon eos 300D +18-55 kit+ grip(ek pil hazneli)+256 cf normal hız kart+canta =1300ytl
bu makine için ne diyorsunuz bu fiyat bu makine için nasıl. ayrıca yeni başlayacağım için bu makineyi tavsiye ediyormusunuz.
canon s2 is yada panasonik fz5 almayı düşünüyordum ama dslr olarak canon 300d bu fiyata fena durmuyor.yeni başlayan ve ileriye dönük kullanmak isteyen biri için ne dersiniz.
#muritu' tarafından 01.09.2005 02:23:06 tarihinde düzenlendi.
selam muritu..
turkiye fiyatlari hakkinda bir fikrim yok aslinda.. sen bana soylersen olur..
350D'nin fiyati ne kadar mesela? nikon d50'nin? canon s2 is'in?
...
fiyat farklarini ogrendikten sonra kendi fikrimi belirtirim..
..bu arada 18-55 lensin yerine daha iyi bir lens almak isteyeceksin buyuk ihtimalle.. 18-55'i alsan bile telephoto lense ihtiyacin olacak.. diger yandan canon s2 gibi compact'larin bu sorunu yok.. yeni panasonic fz30 cikiyor piyasaya.. bir gormeni isterim kararini vermeden once..
yeni baslayan ve ileriye donuk kullanmak isteyen birisi icin birebir makine benim kanimca..
normal hizli cf karti dslr makinelerde yetersiz kalacak.. hem hafiza buyuklugu hem de yazma-okuma acisindan.. o yuzden hizli bir kart alman gerekecek..
diger yandan kit halinda verilen canta'lara da pek guvenme.. ileride almayi dusundugun lensleri de icine katarak bir canta secme yoluna gitmelisin.. veya bir camcorder'i da tasiyacak..
eger ki canon 300d icin hazirlanmis canon marka semi-hard case ise kesinlikle almamani oneririm.. cunku cok kullanissiz bir case.. bende de 350D icin olanindan var.. iki kere kullandiktan sonra bir catiya kaldirdim..
..
300d bence cok eskidi.. fotograf kalitesi bakimindan tabii ki mukemmel.. fakat bircok eksisi var yeni nesil makinelere gore..
ben senin yerinde olsaydim; eger ki bir 350D veya d70s kadar cikamayacaksam, panasonic'in yeni cikartacagi fz30 modelini beklerdim.. iki sene sonrasinda da FF (full frame) dslr alirdim.. buyuk ihtimalle yayginlasacak..
birtek siz cevap vermişsiniz .yardımcı olmaya çalıştığınız için teşekkür ediyorum.
efendiler , yokmu başka fikir ve önerisi olan bu garip fotograf aşığına. varsa yeni başlayacak biri olarak her türlü bilgi ve yönlendirmeye açığım.
fz5 iyi gibi duruyor. dpreview de yorumlar iyi. hatta s2 den de iyi duruyor fotoğraf kalitesi olarak.ama en az 800ytl peşşin.
bunun yerine 1300 e dediğim kiti almak mantıklımı. çok mu eskidi 300D,alsam ne gibi sorunlar çıkartır ???
Bir makina yenisi çıktı diye daha kötü fotoğraf çekmeye başlamaz 800ytl kompakt bir makinaya vereceğinize 500ytl fazla verip slr alın aralarında dağlar kadar fark var
Ben s2 kullanıcısıyım. Gerçekten iyi makina.BEnce fz5 ile karşılaştırılamaz.Zira özellikleri çok fazla artırılmış bir kompak yada slr like.
fakat kopra ve dadanagastın dediği gibi eğer çok iyi bir foto kalitesi arayorsan bunu ne s2 de neden fz5 te bulamayacaksın.o zaman hemen 300d al.Ama makinanın eskediğinide unutma.Fiyat bence çokta uygun değil.Zİra yurt dışında nikon d50 550 euro eya dolar.onun için pazarlık yap 1000 ytl ye verirse al.dadanagastın dediğinide yabana atma.Bunu alırsan tele makro objektif ayrıca alman gerekecek.Bunlarda nerede ise bir makina parası s2 ve fz 5 te böyle bir sorun yok.
değilmi
Merhaba maritu,
Öncelikle sizin kendi beklentilerinizi belirlemeniz ve ondan sonra buna uygun D-SLR almanız maliyet açısından da size avantaj sağlayacaktır.
Öncelikle şunu paylaşmak isterim. Hangi D-SLR'yi alırsanız alın. Karşınıza bir " sensör temizliği" çıkacaktır. Makinayı satın aldıktan kısa bir süre sonra genellikle objektf değiştirmeden kaynaklanan bu sorunu halledebilmek için uğraşacaksınız ( Görüntü üstünde lekelenmelere neden oluyor ) Bu D-SLR'ler için önemli bir sıkıntı.Temizletmek için ya servise götüreceksiniz, ya da canınıza tak edip kendiniz temizleyeceksiniz. ( Burada risk taşıyan unsurlar var )
Belirttiğim bu konunun dışında neden D-SLR'ye yöneldiğinizi belirlemeniz lazım. Eğer ben amatörüm iyi bir compact digital de işimi görür derseniz o zaman arkadaşların önerilerinde de gördüğüm panasonic marka güzel compactlar var. bunlarla da diyafram ve enstantaneye müdahale edebiliyorsunuz. yok ben çektiğim fotoğrafları daha profesyonelce çekmek ,sergide kullanmak istiyorum vb diyorsanız o zaman da başka teknik özelliklere gereksinim var ki o zaman Canon 300D sizin ihtiyaçlarınızı karşılamayacaktır.Yine belirttiğiniz 18-55mm lik objektif çok kaliteli bir objektif değil. Ama 300D almaya kararlıysanız o zaman da sadece gövde alıp , iyi bir objektif de alabilirsiniz. Tüm bunlar önce ihtiyaçlarınızın ne olduğeu sonra da bu ihtiyaçlar için ne kadar bedel harcayabileceğiniz ile ilgili. Sevgiler.
teşekkürler.
s2 yi biraz daha ayrıntılı incelemek üzere. düşüneceğim.
ancak yurt dışından getirtemediğim için okadar parayıda(neredeyse 1 milyar) s2 ye vermek istemiyorum. artık bir makine almak isttiyorum. compact aletlerin görüntülerini hem tam boyutta bilgisayarda hemde 15x20 civarı ikinci boy baskılarda gördüm.zoom yapılmazsa kalite yeterli.ancak zoom yapılırsa sabit yüzeyde olmasına rağmen sorun var netlikte. ayrıca tam boy resimlerin kalitesi nedense düşük göründü gözüme. kuşkularım bunlar. bide s2 biraz büyük.keşke bende pazarbey arkadaşım gibi getirtebiliyor olsaydım. ozaman bukadar zor oluşturduğum imkanımla bukadar beklemezdim.
muritu saydığın modeller içinde 300D en iyi seçim olurdu kesinlikle.
Ayrıca 300D giriş seviyesi DSLR makinalar içinde hala en az noise (kirlilik) üreten modeldir.
350D de giriş seviyesinde bir DSLR ve 300D'nin üst modeli. 350D'deki noise oranı 300D'dekinden fazla mı?
Evet Özgür maalesef 350D'nin noise oranı 300D'ye göre biraz daha fazla.
Hatta giriş seviyesi DSLR makinalar içinde En az noise üreten model 300D ondan sonra 350D geliyor.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Lens Hakkında Fikirlerinizi Ve Tavsiyeleriniz Pls
15 Ağu. 2017, 00:43 subzeroo
1452015 Ağu. 2017, 07:55
ercan43 -
-
Bu Kamera Hakkında Fikirleriniz Neler
07 Tem. 2014, 19:38 ukc395
1150710 Tem. 2014, 17:13
mustafa_ozdag -
70-200 2. 8 Lens Hakkında Fikirleriniz.
18 Kas. 2013, 22:22 baseme
2211319 Kas. 2013, 13:37
t_sistem -
Dslr Alcam Fikirlerinize İhtiyacım Var
07 Ağu. 2013, 13:53 ubeydullah90
8161414 Ağu. 2013, 10:56
paradoksss -
Düşündüğüm Lensler Hakknda Fikirleriniz.
12 Haz. 2012, 15:10 baseme
7258603 Tem. 2012, 20:00
canphotography -