Fotoğrafçılık Forumları
D80 Yerine Dslr Önerisine İhtiyacım Var
Merhaba arkadaşlar;
Uzun süre kullandığım Nikon d80'i elden çıkartıp yerine full frame bir makine almak istiyorum.
Seçenekler arasında; Nikon D300S, D7000, Canon 5D Mark II ve Nikon D700 var. Birbirinden farklı özelliklere sahip crop ve ff cihazlar tezat oluştursada, seçenekler arasında bulunuyor.
5 Yıl kadar D80 ve 18-135mm f/3.5 ile çekim yaptım, cihazı satmak istiyorum ve yeni bir cihaz alarak makineyi güncellemek için tereddütlerim var.
1. Japonya depremi ile birlikte Canon ve Nikon'un yeni ürünleri beklemeye alındı, prototip ve üretim bandı hazırdır muhtemelen fakat deprem sonrası piyasaya girmesi zaman alabilir, bir iki ay beklemek mantıklımıdır yoksa uygun cihaz seçilip alınmalı mı?
2. D80'de an çok yaşadığım sıkıntı, özellikle konser çekimleri esnasında yüksek asada fazla kumlama yapması, yüksek ISO'DA başarılı olmaması. Yeni alacağım cihazın yüksek ASA'da vereceği performans önemli.
3. Cihaz güncellemesi yaparken, hd video kaydı yapması da kullanacağım özellikler arasında olabilir, zaman zaman video mantaj ve sosyal sorumluluk porjeleri yapıyorum, crop mu ff'mi almalıyım çelişkisi bu yüzden.
4. Alacağım lensin VRII özellikle olmasını istiyorum. Geniş açı, ve 70-200 f/2.8 düşünüyorum, sanırım mantıklı olacak bu iki lens seçeneği zira bir lens parkuru kuramam.
5. Bugüne kadar yaptığım çekimler -yoğun olarak gece konserleri, -profil fotoğrafları -doğa fotoğrafları -tören -nikah, düğün oldu. Ürün tercihlerinizi bu bilgiler ışığında yaparsanız mutlu olurum.
Teşekkürlerimle
İyi çalışmalar.
Genel olarak şöyle bir tabir vardır: "Elinizdeki makineyi bir sonraki nesil ile değil ondan da sonraki nesille değiştirin." Bu düşünceden yola çıkarsak D7000 sizin için biçilmiş kaftan olurdu ama durum ortada. Onunla aşağı yukarı aynı görüntü kalitesine sahip d5100 de var ama bu kadar süre d80 kullandıktan sonra d5100 ün ergonomisine alışamazsınız. Onun dışında d80 bile düşük ışık koşulları hariç yeterli olduysa bence full frame makineye ihtiyacınız yok. Fuzuli masraf olur.
d80 ccd sensorlu bir makine. cmos sensorlu d300s ile iso performansı karsılastırılamaz diyebilirim. içiniz rahat olsun.
full frame meselesine gelince.
ff makine almakla bitmiyor,ustune her lensi takamazsınız, bu da buyuk maliyet demek. tavsiyem paperman la aynı olacak. d300 alıp kullanın, d80den kaynaklı hiçbir sıkıntınız kalacagını sanmıyorum.
@najdorf
D7000 seçenekler arasındaydı, fakat yüzde 40,50 olumlu, yüzde 50, 60 ortalamasında olumsuz fikir beyan etmiş kullanıcılar. Hd video kaydı oldukça başarılı makinenin, fakat yerden yere vurulduğu eleştiri mesajları da çok fazla. Yoksa düşünmedim değil.
@gaijin
D300S en güçlü alternatif olarak duruyor şu an, araştıracağım. Tek rahatsız edici tarafı video özelliğinin olmaması, hoş farklı bir bakış açısıyla video çekmemesi de avantaj tabi kimilerine göre.
"Elbette lens performansı önemli fakat D300S'in iso performansı nasıldır."
D80'de en önemli sorun , ISO 200'lerde bile görünmeye başlayan ISO gürültüsü idi . D300 en az 2 stop daha iyidir diyebilirim 2 makinayı da kullanmış biri olarak .
Renklerde bir fark beklemeyin ; zaten zevke göre ayarlanan bir şey . Hatta ilk başlarda daha donuk ( daha doğal demek aslında ) bile gelecektir.
Diğer en önemli fark da kullanımı çok kolaylaştıran ve menüye girmeyi gerektirmeyen ilave kumanda butonları ve 4 ayrı "preset" tercih/kullanıcı ayarı - değişik şartlarda fazla kafa yormadan geçiş yapılabilmesini sağlayan .
D300s'de video var bu arada - 1080p değil sadece .
Merhaba bir kaç stop iso'dan kastınız nedir örneğin cihazın 800, .. 1600 aralığında iso performansı nasıldır. Yorumunuz sonrası tereddütlerim olmadı değil hani. Beklentileri d300s için çok yüksek tutmamak gerekiyor anladığım kadarıyla
Merhaba bir kaç stop iso'dan kastınız nedir örneğin cihazın 800, .. 1600 aralığında iso performansı nasıldır. Yorumunuz sonrası tereddütlerim olmadı değil hani. Beklentileri d300s için çok yüksek tutmamak gerekiyor anladığım kadarıyla
yahu bende 1000d var, onun bile iso 1600 performansı gayet iyi. d300 hakkında bir korkunuz olmasın,beklentiyi yuksek tutmamak gerek,her makine için gecerli birsey bu, ancak beklentiyi yuksek tutmamakla mucize beklemek farklı seyler. tabiki iso 3200de tertemiz fotograflar vermeyecek. ama d80de iso 200/400de aldıgınız noise d300de iso 800 hatta 1600 ayarında, daha nekadar iyi olabilirki?
D300S Ve 18-200 vr2 f/2.8 arastirmaya basladim. Tavsiye edeceginiz bir satici varsa paylasirmisiniz lutfen.
Oyle bir lens yok.18-200 VRII f3.5-5.6 yi diyorsun sen ama f 2.8 oldugu icin bu kombinasyonu istediysen yanlislikla,maalesef degistirmek zorundasin planlarini.18-200 f2.8 lens tarihte yok.Olsaydi sanirim soba borusu gibi falan olurdu soyle 1 metre falan uzunlukta.
bir internet sitesinde kit olarak gördüğüm için aklımda kalmış sanırım, ben bu kite f/2.8 eklemişim algılarımda.
Ürünün satıldığı kit bu şekilde : "Nikon D300S 18-200 VR II Lens Kit & Çanta - 8GB Kart - UV Filtre - Yedek Batarya Hediyeli"
İlgili olabilecek konular
-
Ürün Çekimi İçin Beyaz Fon Perde Yerine Sotr Beyaz Güneşlik
28 Eyl. 2023, 22:43 bombom95
081528 Eyl. 2023, 22:44
bombom95 -
-
Nikon D5000 Yerine Nikon D3200 D7000, Canon 600d, Sony A58
27 Oca. 2022, 20:01 muharremuzun
1206819 Eki. 2022, 18:24
fedayi_86 -