Fotoğrafçılık Forumları
D80 mi D40x Mi
makinamı değiştereceğim d80 veya d40x düşünüyorum letsgodigital baktım ama tam anlayamadım ikinin arasındaki fark nedir hangisini önerirsiniz?
haklı...
ikisi arasında ki farkı bilmiyorsanız bence kompak bi makine ile başlayın bu gerçekten 2 side ileri düzey makineler.
fakat her halükarda d80 döver
kiziltuğ, sana kesinlikle katılmıyorum...
ikisi arasındaki farkı bilip bilmemesi değil önemli olan, fotoğrafçılığa hevesi..
eğer hevesi varsa, amacına uygun kullanmak için elinden geleni yapacaksa çook iyi işler çıkartabilir 2 makina ile de..
ben k10d aldığımda LCD de görüntü almayacağımı biliyordum ama AF sensörün düz duvara netlemeyeceğini bilmiyordum..
şimdi hepsini öğrendim
safak89, fotoğrafçılığa ilgin varsa iki makina da işini görecektir ama d80 daha iyidir.
bence yüklü bir yatırım yapmadan önce elinde olan herhangi bir makina ile ya da ucuz bir filmli makina ile fotoğraf çekmenin tadına bak.. sonra baktın ilerliyorsun, seviyorsun.. bir dslr alırsın.. ama yeni bir kompakt makinaya 300-500 ytl verme.
ama sevme işini, karar işini geçtiysen, almaya karar verdiysen d80 al.
daha iyi gövde, çift ayar tekerleği, daha fazla AF noktası ve gövdede AF motorunun olması en önemli farkları D40'a göre..
sdtyrdkn HAKLISINIZ FAKT BEN BURDAN SİZİN KOMPOAK DİŞJİTALLAERİ KÜÇÜMSEDİĞİNİZİ ANLIYORUM VE KESİNLİKLE KATILMIYORUM
BENİM TAVSİYE ETME NEDENİM
1 MAKİNEYİ ALDINIZ HERHANGİBİ BİRİNİ İLK PROBLEMİNİNZ ŞİMDİ BUNU BEN NASILK KULLANICAM OLUCAK SLR LER BİR ÇOK KOMPAK MAKİNEDEN DAHA KARMAŞIKTIR (BEN İKİSİNİDE KULLANIYORUM ONUN İÇİN RAHATLIKLA SÖYLEYEBİLİRİM)
2 KOMPAK MAKİNE SİZE ÇEKİM İÇİN GEREKLİ OLAN BİR ÇOK ÖZELLİĞİ SAĞLAR SLR LERDEN TEK FARKLIARI SENSÖR DEDİĞİMİĞXZ DİJİTAL MAKİNELERDE FOTOGRAFI KAYDEDEN YERİN BÜYÜKLÜĞÜDÜR (SADECE SONY R1 ADINDA KOMPAK BİR MAKİNE SLR BOYUTUNDA SENSÖR KULLANIYOR)
3 KOMPAK MAKİNEDE OBJEKTİFLER GENİŞ BİR ARALIĞA HİTAP EDER VE SİZ YENİ BAŞLAMIŞ OLSANIZ BİLE İHTİYACINIZIN NE OLDUĞUNU VE NE İLE DEVAM EDECEĞİNİZİ GÖRÜĞRSÜNÜZ DİREK SLR İLE BAŞLADĞINIZDA MUHTEMELEN KİT LENSİNİZDEN BAŞKA YANİ ÜZSERİNDE GELEN LENSDEN BAŞKA BİR OBJEKTİFİNİZ OLMADIĞI İÇİN GÖRÜŞ ARALIĞINIZ SINIRLI KALIP KENDİNİZİ İHTİYACINIZA GÖRE DEĞİL MAKİNE NE DERSE ONA GÖRE SINIRLANDIRISINIZ.
4ARDAKİ FİYAT FARKI SLR İLE KOMPAKDA FAZLADIR BEN SİZE 2. EL BİR KOMPAK ÖNERİRİM VE KESİNLİKLE 450-500YTL Yİ GEÇMEMELİ BU ALDIĞINIZ MAKİNE TAVSİYE EDEBİLECEĞİM MODELELR NİKON 5700(BULABİLİRSENİZ ÜRETİMİ DURDU),NİKON 8700, Nİ
KON 8800, CANON S2 VEYA S3, FUJİ 5700,FUJİ 9500
FAKAT ÇO AZİMLİYİM VE ALGILAMA YETENEĞİM GERÇEKTEN ÇOK İYİDİR DERSENİZ DİREK D80 DERİM VE BUNU SÖYLEME NEDENİM D40 IN BİR TAKIM OBJEKTİFLERİ ÇALIŞTIRMAMASI VE D80 E NİSPETEN DAHA UCUZ LENSLERLE BİLE İDARE EDEBİLECEK OLMANIZ OLUR
d40x'in en büyük dezavantajı olan af motorunun olmamasını düşündüğümüzde maddi sorunun yoksa d80 alınabilir..
kim demiş dslr karışık diye =)
ışık,diyafram,enstantane,göz
D80 hel halukarda sizi yanlız bırakmaz.Lens seçiminizde çok önemli.Daha çok neseviyorsanız o yönde tercih yapın.
DSLR fotograf dunyasına gırıcek bırı ıcın karmasıksa
bıraksın o vatandas o işi, gıtsın cep telefonu ıle ceksın...
kompakt makınalarda fotograf cekılmek ogrenılmez
emek vermeden, yemek olmaz....
Eğer fotoğraf çekmesini gerçekten öğrenmek istiyorsanız kompakt makine ile boşuna zaman kaybetmeyin. Günümüzn kompakt makinelerinde manuel özellikler bulunmaktadır fakat ufak sensörlerinden dolayı enstantene ve diyafram ayarlarına gerkeli tepkiyi vermemektedir. Bu makinelerle çok fazla birşey öğrenemessiniz.
Kaldikli fotoğraf çekmesini öğrenmek o kadar da zor değil. Enstantane, diyafram ve ISO arasındaki ilişkiyi iyi kavrayın yeter gerisi sizin hayata bakış açınızdır
#xtolga' tarafından 16.11.2007 12:51:14 tarihinde düzenlendi.
- 1
- 2
İlgili olabilecek konular
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 05
30 Oca. 2025, 14:37 miratcenk
023130 Oca. 2025, 14:37
miratcenk -
Üretimi Devam Eden Minilab Baskı Makinası Var Mı.
08 Oca. 2025, 00:43 cnyt34
242625 Oca. 2025, 19:03
cnyt34 -
-
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 04
24 Oca. 2025, 12:21 miratcenk
028224 Oca. 2025, 12:21
miratcenk -
Yeni Bölüm: Mirat'ın Puslu Fotoğraf Atlası, S. 04-b. 03
06 Oca. 2025, 11:41 miratcenk
038806 Oca. 2025, 11:42
miratcenk -